Selçuk Haber

Selçuk’un Kurtuluş Günü Çoşkuyla Kutlandı

Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 90. Yıldönümü Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kurtuluş törenine Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Selçuk Garnizon Komutanı Kıdemli Jandarma Üstteğmen Gökhan Yusuf Özdemir,siyasi partiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Selçuk halkının geniş katılım gösterdiği tören, ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından kutlamalar İstasyon Meydanı’nda yer alan Kurtuluş Anıtı’nda devam etti. Kalabalık bir katılımcı eşliğinde Kurtuluş Anıtı’na yürüyen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve yerel protokol üyeleri halkla birlikte Kurtuluş Anıtı’na karanfiller bıraktı. Ardından konuşma yapan Başkan Ülgür yeni başlayan uygulamayla Kurtuluş günü kutlamalarının sadece belediye ve yerel güçler tarafından yapılıyor olmasının  bir taraftan eleştirildiğini ancak diğer taraftan da bu durumun bizim demokrasimizin ve yurttaşlık bilincimizin nekadar geliştiğinin önemli bir sınavı olduğunu vurguladı.

Başkan Ülgür, törendeki konuşmasında Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 86. Yıl dönümündeki yaptığı konuşmanın bu günde güncelliğini koruduğunu, o gün ön gördüğü bir çok konunun dört yıl sonra doğrulanmış olmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek “Dört yıl önce yaptığım konuşmada Kurtuluş Savaşımızın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün komutanlığında, bütün dünya ülkelerine örnek şekilde, Emperyalizme karşı büyük bir zafer ile sonuçlandığını,bu zaferin sevgiyle, dayanışmayla, emekle,kanla,gözyaşıyla, vatan ve ulus aşkıyla kazanıldığını, hiçbir yurttaşımızın kurtuluş savaşımızın hangi koşullarda ve nasıl kazanıldığını unutmaması gerektiğini önemle vurgulayıp sözlerimi çünkü diyerek şöyle sürdürmüştüm:

Çünkü emperyalizm ve egemen güçler emellerinden vazgeçmemiştir. Sadece araçlarını ve planlarını değiştirmişlerdir. Bunun en çarpıcı örneği komşumuz Irak’ta yaşanmış ve yaşanmaktadır. Irak son mudur? Anlaşılıyor ki son değildir. Emperyalist ve egemen güçler fütursuzca,bütün insani değerleri ve uluslararası kuralları hiçe sayarak son olmadığını haykırmaktadır. Bölgemizde bu tür hesapları olanlar maalesef kendi ulusumuzun içerisinde de hain ve işbirlikçiler bularak ülkemizde etnik bir çatışmanın çalışmaları içerisinde oldukları gözlenmektedir. Onların bu emelleri hiç bitmeyecektir.Önemli olan bizim ne yaptığımız ve yapacağımızdır.86 yıl önce olağanüstü koşullarda emperyalizme karşı kazanılan bu büyük zaferi taçlandırabildik mi? Sosyal, Hukuk Devletini, Laik Demokratik Cumhuriyeti geliştirerek taçlandırabildik mi? Bunun sorgulanması gerekiyor. Belediyemiz ve Sivil Toplum Örgütlerimiz başta olmak üzere hemşehrilik ve yurttaşlık bilincimizi daha üst noktalara taşımak daha çağdaş, daha gelişmiş bir yerleşke olmak zorundayız. Bütün bunlara beraber en üst düzeyde, Atatürk devrimlerini, laik demokratik Cumhuriyetimizi koruma ve geliştirme yolunda akıl ve azimler el birliği içerisinde olmalıyız” diyerek Emperyalizmin boyunduruğundan kurtuluşumuzun 86.yıl dönümünüzü kutlamıştım.

“CUMHURİYETİMİZİ KORUYALIM”

Başkan Ülgür 4 yıl önceki konuşmasını hatırlattıktan sonra sözlerine şu şekilde devam etti “Aradan 4 yıl geçmiş o gün sadece Irak varmış. Dört yılda dünyada neler oldu bakalım. Petrolleri için Libya halkı katledildi. Suriye, Mısır gizli işgalaltında. Irak’ta kadınlara tecavüz edilmeye devam ediliyor.Bir milyona yakın insan öldürüldü Irak’ta.Hala öldürülmeye devam ediliyor. Değerli Selçuklular takdir sizindir. Türkiye zor günler geçiriyor.Bu zor günlerde emperyalizm emellerini isteklerini fütursuzca yaşamın her alanında hissettiriyor. Bizim üzerimize düşen lazıyla, kürdüyle, çerkeziyle kol kola girerek kurtuluş savaşı öncesinde Osmanlıya yapılanların Cumhuriyete yapılmasını engellemektir.89 yıldır bu törenlerde bize Yunanlıları düşman olarak gösterdiler. Bizim üzerimizde emelleri olanlar gerçekteYunanlılar değillerdi.Okyanus ötesinden gelenlerdi. Zenginlik içerisinde obeziteyle savaşan tüketim toplumları, kendilerine çağdaş, ileri toplumlar diyen dünyayı sömürerek zenginliklerine zenginlik katanlar bizim gerçek düşmanlarımız. Hiçbir gerçek Kürt, hiçbir Laz, hiçbir Çerkez Türk halkının düşmanı olamaz.  Kendi halindeki hiçbir Yunanlı Türklerin düşmanı değildir.Cumhuriyeti ve geleceğimizi hepberaber kurduk.Bütün her şey gözlerimizin önünde olup bitiyor.Bu makamlar, bu mevkiler, bu başkanlıklar hepsi geçecek. Hepimiz ölümlüyüz. Ama bu ülke bizim. Bu vatan bizim.İnsanların ne yaptığına bakın, ne söylediğine değil. Ülkemiz için vatanımız için hepimiz tercihlerimizi ve güçlerimizidoğru yönde kullanmalıyız” diyerek herkesi ülke sorunları karşısında birlik olmaya çağırdı.

Başkan Ülgür’ün konuşmasının ardından Gürcistan Halk Oyunları ekibi, Arhavi Halk Oyunları ekibi ve Selçuk Belediye spor Zeybek Oyunları ekibi muhteşem yöresel danslarını sergileyerek tüm izleyicileri kendilerine hayran bıraktı.

Exit mobile version