site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’un Kurtuluş Günü Çoşkuyla Kutlandı

Selçuk’un Kurtuluş Günü Çoşkuyla Kutlandı
08.09.2012
A+
A-

Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 90. Yıldönümü Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kurtuluş törenine Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Selçuk Garnizon Komutanı Kıdemli Jandarma Üstteğmen Gökhan Yusuf Özdemir,siyasi partiler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Selçuk halkının geniş katılım gösterdiği tören, ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından kutlamalar İstasyon Meydanı’nda yer alan Kurtuluş Anıtı’nda devam etti. Kalabalık bir katılımcı eşliğinde Kurtuluş Anıtı’na yürüyen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ve yerel protokol üyeleri halkla birlikte Kurtuluş Anıtı’na karanfiller bıraktı. Ardından konuşma yapan Başkan Ülgür yeni başlayan uygulamayla Kurtuluş günü kutlamalarının sadece belediye ve yerel güçler tarafından yapılıyor olmasının  bir taraftan eleştirildiğini ancak diğer taraftan da bu durumun bizim demokrasimizin ve yurttaşlık bilincimizin nekadar geliştiğinin önemli bir sınavı olduğunu vurguladı.

Başkan Ülgür, törendeki konuşmasında Selçuk’un düşman işgalinden kurtuluşunun 86. Yıl dönümündeki yaptığı konuşmanın bu günde güncelliğini koruduğunu, o gün ön gördüğü bir çok konunun dört yıl sonra doğrulanmış olmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek “Dört yıl önce yaptığım konuşmada Kurtuluş Savaşımızın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün komutanlığında, bütün dünya ülkelerine örnek şekilde, Emperyalizme karşı büyük bir zafer ile sonuçlandığını,bu zaferin sevgiyle, dayanışmayla, emekle,kanla,gözyaşıyla, vatan ve ulus aşkıyla kazanıldığını, hiçbir yurttaşımızın kurtuluş savaşımızın hangi koşullarda ve nasıl kazanıldığını unutmaması gerektiğini önemle vurgulayıp sözlerimi çünkü diyerek şöyle sürdürmüştüm:

Çünkü emperyalizm ve egemen güçler emellerinden vazgeçmemiştir. Sadece araçlarını ve planlarını değiştirmişlerdir. Bunun en çarpıcı örneği komşumuz Irak’ta yaşanmış ve yaşanmaktadır. Irak son mudur? Anlaşılıyor ki son değildir. Emperyalist ve egemen güçler fütursuzca,bütün insani değerleri ve uluslararası kuralları hiçe sayarak son olmadığını haykırmaktadır. Bölgemizde bu tür hesapları olanlar maalesef kendi ulusumuzun içerisinde de hain ve işbirlikçiler bularak ülkemizde etnik bir çatışmanın çalışmaları içerisinde oldukları gözlenmektedir. Onların bu emelleri hiç bitmeyecektir.Önemli olan bizim ne yaptığımız ve yapacağımızdır.86 yıl önce olağanüstü koşullarda emperyalizme karşı kazanılan bu büyük zaferi taçlandırabildik mi? Sosyal, Hukuk Devletini, Laik Demokratik Cumhuriyeti geliştirerek taçlandırabildik mi? Bunun sorgulanması gerekiyor. Belediyemiz ve Sivil Toplum Örgütlerimiz başta olmak üzere hemşehrilik ve yurttaşlık bilincimizi daha üst noktalara taşımak daha çağdaş, daha gelişmiş bir yerleşke olmak zorundayız. Bütün bunlara beraber en üst düzeyde, Atatürk devrimlerini, laik demokratik Cumhuriyetimizi koruma ve geliştirme yolunda akıl ve azimler el birliği içerisinde olmalıyız” diyerek Emperyalizmin boyunduruğundan kurtuluşumuzun 86.yıl dönümünüzü kutlamıştım.

“CUMHURİYETİMİZİ KORUYALIM”

Başkan Ülgür 4 yıl önceki konuşmasını hatırlattıktan sonra sözlerine şu şekilde devam etti “Aradan 4 yıl geçmiş o gün sadece Irak varmış. Dört yılda dünyada neler oldu bakalım. Petrolleri için Libya halkı katledildi. Suriye, Mısır gizli işgalaltında. Irak’ta kadınlara tecavüz edilmeye devam ediliyor.Bir milyona yakın insan öldürüldü Irak’ta.Hala öldürülmeye devam ediliyor. Değerli Selçuklular takdir sizindir. Türkiye zor günler geçiriyor.Bu zor günlerde emperyalizm emellerini isteklerini fütursuzca yaşamın her alanında hissettiriyor. Bizim üzerimize düşen lazıyla, kürdüyle, çerkeziyle kol kola girerek kurtuluş savaşı öncesinde Osmanlıya yapılanların Cumhuriyete yapılmasını engellemektir.89 yıldır bu törenlerde bize Yunanlıları düşman olarak gösterdiler. Bizim üzerimizde emelleri olanlar gerçekteYunanlılar değillerdi.Okyanus ötesinden gelenlerdi. Zenginlik içerisinde obeziteyle savaşan tüketim toplumları, kendilerine çağdaş, ileri toplumlar diyen dünyayı sömürerek zenginliklerine zenginlik katanlar bizim gerçek düşmanlarımız. Hiçbir gerçek Kürt, hiçbir Laz, hiçbir Çerkez Türk halkının düşmanı olamaz.  Kendi halindeki hiçbir Yunanlı Türklerin düşmanı değildir.Cumhuriyeti ve geleceğimizi hepberaber kurduk.Bütün her şey gözlerimizin önünde olup bitiyor.Bu makamlar, bu mevkiler, bu başkanlıklar hepsi geçecek. Hepimiz ölümlüyüz. Ama bu ülke bizim. Bu vatan bizim.İnsanların ne yaptığına bakın, ne söylediğine değil. Ülkemiz için vatanımız için hepimiz tercihlerimizi ve güçlerimizidoğru yönde kullanmalıyız” diyerek herkesi ülke sorunları karşısında birlik olmaya çağırdı.

Başkan Ülgür’ün konuşmasının ardından Gürcistan Halk Oyunları ekibi, Arhavi Halk Oyunları ekibi ve Selçuk Belediye spor Zeybek Oyunları ekibi muhteşem yöresel danslarını sergileyerek tüm izleyicileri kendilerine hayran bıraktı.

YORUMLAR
  1. Selçuk-Efes dedi ki:

    belediye başkanımız konuşmasında bir haftada 50 kişi öldü demişti ama 50 şehit denmesi gerekiyordu aslında.
    Hep birlikte çarşı içinden istasyon meydanına kadar yürümek çok güzeldi.
    ayrıca sayın kaymakamımız da çelenk koyma töreni 9.30 da başladı ve Vefa başkanın istasyon meydanında ki konuşması saat 10 da bitti fakat ilçe kaymakamımız törenlere 10.05 geldi malesef , belki işleri vardı belki başka bir toplantısı vardı o saatte ama selçukun kurtuluş gününde 9.30da törenlerde hazır olmalıydı diyorum halk olarak
    selçukun kurtuluşu hayırlı ve kutlu olsun ilçemize

  2. S & S dedi ki:

    İşte özlenen tablo.Bütün siyasiler bir arada.siz bir arada olunca bütün herkes birarada olur…Bu tablonun devamını dileriz.Başka TÜRKİYE yok.

  3. selçuklu dedi ki:

    Sayın Vefa Ülgür konuşmasında çok güzel birşey söyledi söylenene değil yapılana bakın VE üstüne 30 dakika sonra ne yaptı kendi çoçuklarına folklor ekibine o sahnede selçuk halkı önünde,misafir ekipler önünde onurlandırmadı teşekkür etmedi onlara da bir heykel veremedi tebrikler sayın başkan!!

  4. Anonim dedi ki:

    selçugun kurtuluşunun 90.ncı yıl dönümünde ülkemizin içinde bulundugu durumlar gerçekten gölge düşürmüştür. ancak selçukta yaşayan duyarlı insanlar bu güne sahip çıkıp törenlere katılarak bu günün önemini yaşatmaya çalıştılar. özellikle çok dikkatimi çeken ve çok hoşuma giden kare. sema yeşilçimen ve h.vefa ülgür arasındaki sıcak diyaloğlar idi. böyle bir günde iki siyasetçinin bu derece ilçesine sahip çıkması alkışa deger bir olaydır. sema yeşilçimeni ve vefa ülgürü candan kutluyorum. bu ilçe için ortak adımlar atmaları selçugu daha ileriye götüreceğine inanıyorum. bunun yanında chp ve mhp kurmaylarıda törende hazırdırlar ayrıca onlarıda kutlamak gerekir. işte selçuk böyle kendi kentine kendi degerlerine siyasetçilerin omuz omuza oldugu platformlarda sahip çıktıgı sürece her zaman dimdik ayakta durur. insanların arasındaki sagcı solcu kavgalarıda liderlerinin bu tür davranışları sayesinde son bulur. sözün kısacası çok güzel bir programdı. ilk defa görmüş oldugum kardeşlik tablosu beni oldugu gibi tüm selçukluları menun ve mutlu etmiştir. selçugun bu tür siyasetçiler tarafından yönetilmesi bu ilçenin çıkarına olacagına inanıyorum. çok özel bir teşşekkürü en son h.vefa ülgüre ayırdım. kendisi gerçekten gerçek bir vatan sever. ilçesine ve kültürüne düşkün . örf ve ananelerini benimsemiş, kültürünün kaybolmasını istemeyen, liderlik vasfını tamamen günlük hayatına dahi oturtmuş başarılı bir başkan. bu görevi tekrardan hakettiğini düşünerek desteklerimizi sürdürmemiz gereken bir isim. selçukluların gelecek seçimlerde bence vefa ülgür gibi bir isme sahip çıkmaları gerektiğini düşünerek. tüm selçukluların 90. ncı kurtuluş gününü canı gönülden kutlarım

  5. selçuklu dedi ki:

    özgür basın demi neden yayınlamıyosunuz yazdığımı…

  6. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Basarilara her zaman golge dusurme hastaligindan kurtulunuz…. selçuk belediyesi bu festivalimizi gorevini tam olarak yapmistir! ben sahsen bizzat sahit oldum.

    1. tarihçi dedi ki:

      isminizi açıklayın ben de belediyeyle olan işinizi tahmin edeyim. yani ortadan bir çıkarın olduğu söz konusu, yorumlarınız ayynen çıkarcı yandaşların söylemi gibi.

      1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

        beni tanimayan var ise hemen selçugu terk etsin…. 🙂

  7. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    ayriyetten selçugumuzun kurtulusunu kutluyor! ve sehitlerimizi en derin saygilarimiz ile ianiyoruz….

  8. Selçuklu Vatandaş dedi ki:

    Selçuklu isimli kişiye teşekkür ediyorum.O çocukların akıttıkları alın terine,emeklerine saygısızlık ediliyor.Onlar bizim çocuklarımız.Esas onları sevindirmeleri gerekiyor çünkü yıllardan beri yöresel kostümleri sırtlarından çıkarmıyorlar.Bütün önemli günlerde hep aynı çocukları görüyorum gösterilerde.EMEĞE saygı diyorum yahu…….

  9. şaziye söğütçü dedi ki:

    Anonim yapmış olduğunuz yorum için teşekkürler olması gereken görüntü buydu ayrıca selçuğumuzun kurtuluş gününü kutlar vefa başkanı levent görür beyi vede sema hanımı bu birlikten dolayı tebrik ediyorum