site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıldönümü Kutlandı

Selçuk’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıldönümü İlçede Atatürk Anıtı Önünde Düzenlenen Törenle Kutlandı.

Selçuk’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. Yıldönümü Kutlandı
09.09.2020
A+
A-

Törende ilk olarak Selçuk Kaymakamlığı ve Selçuk Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu yapıldı. Törene Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Emniyet Müdürü Özgür Çekçeki, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Önder Ortoğlu, Daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, gaziler ve pandemi tedbirleri dolayısıyla sınırlı sayıda vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı. Emparyalizme karşı verilen bağımsızlık mücadelesinde vatan sevgisini iliklerine kadar hisseden erkekler, kadınlar evlatları için erleri için vatan sağ olsun diyen gözü yaşlı anaların günü bugün, bağımsızlık için özgürlük için canla başla hiçbir şeyden çekinmeyenlerin günüdür bugün. Bugün bu meydanda kadın efelerimiz gururla zeybeği
oynayabiliyorsa, bugün burda bir kadın belediye başkanı mikrofonu eline alıp konuşabiliyorsa, bir kadın tarih öğretmeni en müthiş tarihimizi burada anlatabiliyorsa ve gelecek nesillere aktarabiliyorsa demek ki geçmişin bize öğretebileceği çok şey var ve halen geçmişten çıkarılacak birçok ders var” dedi.
Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci yaptığı konuşmada, “Milli Mücadele meşalesinin ilk yakıldığı, milli ruhun canlandırıldığı, Ege Bölgesi’nin incisi, İzmir’in güzide ilçesi Selçuk’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü kutlamanın mutluluğu, gururu ve heyecanı içerisindeyiz.
Milli Mücadele, Anadolu’nun her karış toprağına Yüce Milletimizin mübarek kanı ve tertemiz alın teri akıtılarak tarihe yazılmış bir kahramanlık destanıdır. Tarihin bu eşsiz destanının en önemli bölümlerinden birini de güzide ilçemizde verilen kurtuluş mücadelesi teşkil etmektedir. İzmir’in 1919’da Yunanlılar tarafından işgal edilmesinin ardından yediden yetmişe tüm halkımız; yurt savunmasında ve düşman işgalinin kırılmasında her türlü fedakârlığı göze alarak, birlik ve beraberlik içerisinde canları pahasına mücadele vermişlerdir.
Ecdadımızın tarihe yazdığı bu kahramanlık destanını gençlerimizin beyinlerine tarihimizin en büyük derslerinden birisi olarak nakşetmeliyiz.
İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünde bu mücadele ruhunu yeniden her alanda canlandırmalıyız. Yaşadığımız tarihi süreçlerden ders alarak gençliğimize mücadele ruhu aşılamalı ve memleketimizi, Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği yüksek medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmalıyız. Bugün ortadoğuda, Akdenizde, Karadenizde emperyal güçlere rağmen Milli çıkarlarımızı ve haklarımızı koruyabiliyor ve mücadele edebiliyorsak bunu Milli sanayi hamlelerimize, teknoloji ve yazılım hamlelerimize kendi kendimize yeten tarım gücümüze borçluyuz. Bundan sonra da bağımsızlığımızı korumak için bunları daha da ileri seviyelere götürerek teknoloji tüketen değil teknoloji üreten bir ülke olmak durumundayız bunu bu günlerde daha iyi anlayabiliyoruz.
Bu yıl tüm dünyayı etkisi altına alan Covit-19 salgını tedbirleri çerçevesinde kutlayacağımız Kurtuluş gününü, önümüzde ki yıllarda büyük coşku ile hep birlikte kutlayarak yaşamak en büyük arzumuzdur.
Bu inançla, tüm hemşerilerimin kurtuluş bayramını gönülden kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, özgürlük ve bağımsızlığımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükran ve saygıyla anıyorum” dedi.
8 Eylül Kurtuluş günü çelenk programı, Selçuk Halk Oyunları Ekibi’nin Zeybek Gösterisi ve Selçuk Belediye Bandosunun verdiği konserle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.