site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’un 2013 Faaliyet Raporu Onaylandı

Selçuk’un 2013 Faaliyet Raporu Onaylandı
16.04.2014
A+
A-

selcukbelediyemeclisi (1)

Selçuk’ta bugüne kadar hiç yaşanmamış bir seçim yaşandı ve yine bugüne kadar hiç yaşanmamış bir meclis toplantısı yapıldı. 15 yıl önce işten çıkarılan bir vatandaş 15 yılın acısını meclis üyelerine haykırdı.

Selçuklular alışılmamış bir meclis toplantısına şahit oldu. CHP Belediye Meclis Üyesi ve grup sözcüsü Filiz Ceritoğlu Sengel, meclis toplantısının ikinci birleşiminde toplantıyı izleyen iki kişinin sözlü hakaretine uğradı. Görevliler tarafından salondan çıkarılan vatandaşların ardından Meclisi Yöneten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, yapılan bu davranışı kınadı.

Selçuk’ta seçim gerginliği meclis salonunda devam etti. 13 oy farkla 25 yıllık CHP’li yönetimin değiştiği ve Ak Partiye geçtiği Selçuk’ta seçim gerginliği meclis salonlarında da devam etti. Selçuk Belediyesi Meclis Toplantısının ikinci birleşimi sözlü tartışmalara sahne oldu. Gündem maddelerinde yer alan 2013 yılı faaliyet raporunun görüşülmesi sırasında söz alan Ak Parti Grup sözcüsü Burhan Becer, Selçuk Belediyesinin borçlu bir belediye olduğunu ve belediye işletmelerindeki zararları rakamlarla açıkladı. Belediyenin hangi işletmeden ne kadar zarar ettiği rakamlarını duyan salondaki vatandaşlar zaman zaman seslerini yükseltmeye başlaması diğer meclis üyelerinin tepkisine neden oldu.

CHP Gruba adına söz alan Filiz Ceritoğlu Sengel ise “yeni belediye işletmeleri sosyal devlet anlayışı ve tarihimize sahip çıkma gerekçesi ile açılmıştır. Belediye işletmelerinin fiyat ve personel ücretlendirme politikaları yine sosyal devlet anlayışı içinde şekillendirildiği için zarar ediyor görünüyor.  Ancak tüm bu uygulamalar uygun görülmüyorsa gereğini yapma yetkisi yürütme organı olan başkanlık makamınındır” diye konuştu. Selçuk Belediyesinin personel alımlarının yasal sınırlar içerisinde olduğunu ifade eden Sengel “Hizmet alımları hizmetlerin en iyi şekilde yapılması içindir. Yürütme organı tarafından bundan sonra nasıl uygun görülürse o şekilde yapılır. Şayet alınan personelin fazla olduğu düşünülüyorsa onun da gereği başkanlık makamı tarafından yapılabilir. Yapılan her şey yasal mevzuata uygundur. Selçuk Belediyesi bu güne kadar müfettiş denetimlerinden alnı ak çıkmıştır. Yasal denetime de he zaman açıktır” dedi.

MHP adına konuşan İbrahim Soğutmaz da belediye işletmelerinin zarar ettiği ve otogar gibi zorunlu belediye hizmetlerinin yerine getirilmemiş olması gibi sebeplerle MHP grubu olarak 2013 yılı faaliyet raporuna red oyu vereceklerini söyledi. Soğutmaz “idarenin her türlü eylem ve işlemi yargısal denetime tabidir. Dolayısıyla ileride olabilecek yargılamalar açısından biz bu rapora red oyu veriyoruz” dedi.

AK Parti ve MHP meclis grubu red, CHP Grubu kabul oyu verdiği Selçuk Belediyesi 2013 yılı faaliyet raporu 5393 Sayılı Belediye Yasasına göre kabul ve red oylarının eşitliği ile meclisten geçti.

Göreve başladığı günden bu yana çalışmalarını büyük bir titizlikle devam ettiren Selçuk Belediye Başkanı Dr.Zeynel Bakıcı, belediye çalışanlarının maaşlarını ödediklerini, ancak belediye kasasında şu anda 15 bin TL paraları olduğunu açıkladı. Kanuna göre memur-işçi kadrolarının yüzde 30’u aşamadığını, ancak Selçuk Belediyesinde bugün personel harcamalarının yüzde 30’un üzerinde olduğunu belirten Başkan Bakıcı, öte yandan belediyenin toplam borcunun 15 milyon 860 bin TL olarak açıkladı. Selçuk Belediyesinin bütçesinin aslında 56 milyon olmadığını, 35 milyon gibi bir rakam olduğunu açıklayan Başkan Bakıcı, seçim öncesi işçi alımıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Ocak, Şubat ve Mart ayı içerisinde başlatılan işçi alımlarına sadece mart ayında 125 kişinin işe alındığını söyleyen Başkan Bakıcı, seçimlere 10 gün kala alınan işçi sayısın 76 kişi olduğunu belirterek; “Yine seçimlere 10 gün kala SEGAŞ üzerinden alınan 11 kişi var ve bu kişilere bir aylık sözleşme yapılmış. Biz bu kişilere ne yapacağız?” dedi.

Başkan Bakıcı, şu ifadeyi kullandı: “Şahıslar geçicidir. Kurumlar bakidir. Biz bu koltuklarda geçici oturuyoruz. Esas olan kurumdur. Biat etmek kurum olmalıdır, şahısa değil.”

Belediyeye işçi alımını yerinde bir karar olduğunu savunan CHP Grup Sözcüsü Filiz Ceritoğlu Sengel; “Hükümetin yapması gereken işsizlik sorunları ne yazık ki Türkiye’de belediyelere kaldı. Bu yüzden belediyeler bu işsizlik sorununu çözmek zorunda kalıyor. Bu çok acı bir durum. Siz mevcut işçileri zaten bir şekilde kullanmaya devam etmek istiyorsanız o şekilde devam edecek, ama yeni işçi alamamanızın sebebi bu olarak göstermek istiyorsanız da bu konuda bir şey diyemeyeceğim” diyerek, seçimlerden önce yeni açılan işletmelere alınan işçilerin alınış sebeplerinin belli olduğunu söyledi.

Başkan Bakıcı, CHP Grup sözcüsü Sengel’e bu konuda cevap vererek; “Biz işçi alacağız” dedi.

Karşılıklı söz düellosunun yaşandığı toplantıda, 15 yıl önce CHP’li Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür tarafından 48 kişinin işten çıkarıldığı isimler arasında bulunan bir vatandaşın, CHP’li Meclis üyesi ve grup sözcüsü Filiz Ceritoğlu Sengel’e sözlü hakaretlerde bulunması büyük bir tepkiyle karşılandı. Görevliler tarafından dışarıya çıkarılan vatandaşın yapmış olduğu bu davranışı önce Selçuk Belediye Başkanı Dr. Zeynel Bakıcı, daha sonra da meclis üyelerinin grup sözcüleri kendi grupları adına olayı kınadılar.

Selçuk Belediyesi meclis toplantılarının ikinci birleşimi diğer gündem maddelerinin görüşülüp oylanmasıyla sona erdi.

HABER: NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY (SELÇUK)

selcukbelediyemeclisi (3)

selcukbelediyemeclisi (2)

selcukbelediyemeclisi (4)

selcukbelediyemeclisi (5)

selcukbelediyemeclisi (6)

selcukbelediyemeclisi (7)

selcukbelediyemeclisi (9)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    HERKES BİŞEYLER YAZIYODA BELEDİYEYİ 16 TRİLYON BORCA SOKAN,BAKANLA,MİLLET VEKİLLERİYLE,GİDEN KAYMAKAMLARLA,AZİZ KOCAOGLUNLA,EMNİYET MÜDÜRLERİYLE,POLİSLERLE,MEMURUNLA,İŞÇİSİNLE,HALKINLA,KÖYLÜSÜYLE,KAVGA EDEN HAKARET EDEN,VURAN,KIRAN,KADINA EL KALDIRAN,ÇİFTLİKLER KURAN EWLER ALAN PADİŞAHLIK KURUP KİMSEYİ DİNLEMEYİP SELÇUK GİBİ CHP NİN KALESİNİ AKP NİN YOLSUZLUKLARINA RAGMEN SAYIN ZEYNEL BAKICIYA KAPTIRAN ZATTA NEDİYECEKSİNİZ?

  2. CHPLİYDİM dedi ki:

    HERKES BİŞEYLER SÖYLÜYODA LÜTFEN BİRAZDA GERÇEKCİ OLALIM…15 YILDIR SELÇUGA ÇİVİ BİLE ÇAKMAYAN,PADİŞAHLIK KURUP SADECE YANDAŞLARINA KIYAK YAPAN,ÇİFTLİKLER KURUP SELANİKLERE KADAR EWLER ALAN,BAKANLA,MİLLET VEKİLLERİYLE.GİDEN GELEN KAYMAKAMLARLA,AZİZ KOCAOGLUNLA,EMNİYET MÜDÜRÜYLE,POLİSLERLE,ESNAFLA,MEMURUNLA,İŞÇİSİNLE,HALKINLA,KÖYLÜSÜYLE KAVGA EDEN,KADINA BİLE EL KALDIRAN,MEMURUNA ANAAVRAT KÜFÜR EDEN,ZABITASINA CEP TELEFONU FIRLATAN,HALKINDAN KAÇAN ,HÜKÜMETİN İŞÇİYE ÖDEMESİ İÇİN GÖNDERDİGİ İKRAMİYE PARASINI VERMEYİP SUÇ İŞLEDİGİNİ VE BUPARALARI OY ALMAKİÇİN HALKA DAGITAN,CHP NİN KALESİ OLARAK BİLİNEN SELÇUGUMUZU 17 ARALIK YOLSUZLUK OPERASYONUNA RAGMEN SAYIN ZEYNEL BAKICIYA KAPTIRAN VE 16 TRİLYON BORÇ BIRAKAN ZATA NE DİYECEKSİNİZ?

    1. Anonim dedi ki:

      işini görmediler galiba

      1. Anonim dedi ki:

        demek iş görülmeme durumları da var ki böyle söylüyorsun 🙂

  3. alın teri dedi ki:

    sizi örümcek beyinliler vefa 15 senedir bu halkın kanını emiyordu sesiniz cıkmıyodu şimdi ilk fırsatta hocaya saldırmaya başladınız tabi işinize gelmiyoda ondan rantçılar sizi hanginiz selçuk için bişeyler yaptınız sadece cebinizi düşündünüz ama sizin devriniz artık bitti artık selçuk kazanacak kan emiciler değil

  4. uyarkucuk dedi ki:

    Güçlerine gidiyor Başkanlığı bırakmak çok zor geldi utanmadan ağlayacak Krallık bitti canıma dersin ne mutlu bana artık çok rahat uyuyorum güçlerine gitgide ben burdayım benim içim rahat

  5. Anonim dedi ki:

    Ak tim sen takma adınla ne olduğunu anlatmışsın. Sen açlıktan kokan ağzınla ak timlik yaparken tayyibin oğlu bilal 16 trilyon liraya 8. gemiciğini aldı..

  6. ardanuç dedi ki:

    Seçim konuşmalarında seviyesizliği vefa sayesinde gördük

  7. şemsiye dedi ki:

    Bakıyorumda her kesim kendi çapında haklı.Hep çıkar rant.Aslında konu kimin rant sağlıyacağı
    parsayı kimin bölüşeceği.Birileri ATAMIZI kullanır birileri DİN işlerini birileri milliyetçiliği.Olay bu kadar basit Hiç kendinizi yırtmayın.Dinime söven Müslüman olsa hesabı.Yok küfür etmiş yok bilmem ne.Hükümet konağının önünde debelenip söverken bi şey yoktu.Kimse kimseye hakaret etmesin tabiyki ama sende etmeki dediğinin kıymeti olsun.VAY GARİBAN VATANDAŞIN HALİNE NE YAPSIN BELEDİYEYİ HÜKÜMETİ YARIN NE YİYECEK DİYE DÜŞÜNÜYO.FİLLER KAVGA EDİYO ÇİMLER EZİLİYO…..

  8. ardanuç dedi ki:

    Ben chp liyim fakat selçuklu değilim 11 yıldır burada oturuyorum.sayın vefaya bir kere işim düştü randevu verdi iki saat bekletti.ondan sonra toplantım var dedi.yardımcısı siz buralı değilsiniz dedi..ben ve ailemde ona oy vermedik ☺☺ha bu arada tum aile fert sayımız 21

  9. ardanuç dedi ki:

    16 oyla kaybedersin işte..son gülen iyi güler..sayın bakıcıyada yeni makamı hayırlı uğurlu olsun..selçuklu olmayan ama selçukda yaşayan biri olarak sizi destekliyoruz…partinizi desteklemesekde

  10. Anonim dedi ki:

    şimdi zeynel bakıcı ve yönetim savşı başladı izleyelim neler olucak herkeze iş sözü verildi abiyle ablalar yesin birbirini

  11. anonim dedi ki:

    Herkes neyin ne olduğunu çok iyi biliyor…..halkın dilinde dolaşan onlarca kişiler var…haksız yere maaş alanlar kendi yandaşlarının nerdeyse sülalesini işe sokanlar var..isim isim herkes biliyor….kendinizi savunacak bişeyiniz kalmadı…belediyeden nemalananların 2.3.evleri 2.3. maaşları var halk bunları tek tek biliyor kimler olduğunu daha neyi savunuyorsunuz siz ya…insanda biraz yüz olur yüzsüzlüğün bu kadarı çok fazla..kendi çalışanının parmağını kıran bir başkana ses çıkarmayan taraftar ne diyorsunuz siz ya yolsuzlukarınız diz boyu…2.meclis toplantısında çıkan olayları ne kadar büyüttünüz..halk o kadar yutmuş ki kusacak yer orasını bulmuş…yazıklar olsun 15 yıllık chp yönetimine……

  12. Halk için elele dedi ki:

    Birkaç kişinin yaptığı terbiyesizliği bütün bir partiye ve belediye başkanına maletmek ne kadar doğru,Daha henüz işin başına yeni geçmiş bir insana bu kadar yüklenilmesi çok yanlış, kaldıki kendisi yerel yönetimler konusunda uzman eminim ilerleyen zamanlarda ağırlığını daha çok koyacaktır ve düzeni sağlayacaktır .daha mitinglerde konuşamıyor diyenlere gelince az laf çok iş sizinki çok konuştuda ne oldu 15 yıldır geldiğimiz nokta ortada ,hem 15 yıldır sabrediyorsunuz daha yeni belediye başkanı olmuş birine hiç sabrınız yok, sizinki yavuz hırsız ev sahibini bastırır hesabından başka birşey değil ,sabredin zaman tanıyın eğer söylenenler yapılmazsa o zaman eleştirin bu yaptığınız insanları kutuplaştırmaktan başka bir işe yaramaz

  13. cesur ses dedi ki:

    Cakir be efesli sizleri tbrk ediyorum anlayana guzel msjlsr vermissiniz lojmanlardan cikmaz bunlar ilaki kovcaksin bakalim baskan yapacakmi adaletli ocam diodu burdan baslasin da gorek’

  14. çiko dedi ki:

    salçuk onbeş sene önce zaten çökmüştü sizin gibiler yüzünden zeynel başkanın nimetlerinden sizlerde yararlanıcajsınız selçuğun çağ atlama zamanı gelmiştir sizin gibiler işlerine gelmeyince kınarlar işlerine gelince alkışlarlar chp zihniyeti bu

  15. bir bilen dedi ki:

    belediye başkanı olmuş 1 haftalık başkana yorum yapıyorsunuz 15 yıldır neden sesiniz çıkmadı bunu algılayamıyorum ayıptır günahtır

  16. Öğretmen emeklisi dedi ki:

    sevgili Selçuklular yorumlarınızı üzülerek okudum.Eğer siz Selçuklu olsaydınız biraz daha mantıklı düşünmeye çalışırdınız.Hele Sayın vefa ülgürün dönemini onaylayıp kabul edenler siz de onun günahlarına ortak oluyorsunuz demektir.Peki mecliste oy verip akladınız,halkın arasına döndüğünüzde halka ne cevap vereceksiniz.Halk size sormazmı sendemi yetim hakkı yedin diye.

  17. cesur ses dedi ki:

    burdan yorum yapan arkadaşlar 2-3 kişi haricinde herkes şu lojmanlarda bedavaya oturan maaşları 3 bin tl olan dışarda evleri olup da kiraya verenler için de bir yorum yapsanız bu yorumlar sayın bakıcıya gider bir şekilde ve büyük bir adaletsizlik ortadan kalkar.bırakalıp birbirimize laf sokmayı gayemiz bir olsun unutmayın doğru bir tanedir…

  18. dürüst dedi ki:

    ya allah aşkına vefayı savunan arkadaşlar hala anlamadınızmı selçuk borç batağında seçim için alınan işçilerin gururuyla oynanmış 15 yıldır şu selçukta ne yapıldı bi söyleyin lütfen koca bi 15 yıl dan bahsediyoruz bırakında bi de zeynel başkanımızı görelim

  19. ışık dedi ki:

    Ayıp ayıp yok evi varmış yunanistanda tapusunu beraber aldınız galiba bi de chp liymiş sen zeynel in evinin önünde otur belki seni önce alır işe ne yapmış 15 sene de zeynel gibi olacaktı sürekli gülen hiç iş yapmayan 15 gün olmuş ne yapsınmış ne yapamayacağı meclis yönetememesinden belli hayır en komiği seçim kazanmışlar gibi her işinizin olduğu gibi bu da şaibeli sandıklar niye sayılmadı neden korktunuz sayılsın herkez görsün

  20. AHMET dedi ki:

    zeynel o koltuğa oturana kadar sema hanım dı şimdi sema oldu işi bitti sema hanımla o meclisi sema hanım senden daha iyi yönetir emin ol baskı varmış kimden baskı var sen başkansın

  21. Murat dedi ki:

    Yeni bsşkana yanlış bilgi verdiriyorlar. Belrdiyenin taşeron işçileri yirmi gündür maaşlarını alamıyor. İçlerinde icra gelenler var. Bu mu sizin adaletiniz. Hiç olmazsa yalan söylemeyin

  22. eski selcuklu dedi ki:

    Yazilanlari okuyorumda hic iyi birsey olmamis bole giderse bis bi 15 yil daha gurbetteyiz:(

  23. SON SÖZ dedi ki:

    ANLAMADIĞIM ŞEY ŞU: KİMSE İŞTEN ÇIKMAYACAK. NE GÜZEL İŞ O ZEYNEL HOCA. ALLAH HER MUHALEFETE SENİN GİBİ BİR İKTİDAR VERSİN. YANİ SEN ŞİMDİ SANA SENİN ELİN KANLI O YÜZDEN SIKMAM DİYENİ ORADA HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ OTURTACAKSIN, ARKANDA AYLARCA PERİŞAN OLANLARA DÖNÜP BÜTÇE YETERSİZ NE YAPALIM DİYECEKSİN. YEMEZLER HOCA. 1-2 YIL AKP DE DURURUM. YATIRIMLARI KAPAR CHP YE KAÇARIM GİBİ BİR HESABIN VARSA TUTMAZ. TUTTURMAYIZ BİLESİN……..