site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’tan Hacca Gidecek 22 Kişi Açıklandı

Selçuk’tan Hacca Gidecek 22 Kişi Açıklandı
07.08.2013
A+
A-

hacca-gidecekler-belli-oldu

Selçuk’tan başvuran 23 kişi içinden sadece Barutçu Köyü’nden Elif Söğütlü kura sonucu listeye giremedi. 22 kişi şimdiden kutsal ziyaret hazırlıklarına başladı.

Selçuk’ta Hacca gideceklerin isimleri belli oldu. Selçuk İlçe Müftüsü İsmail Satu, Hacca gidecek olanların isimlerini açıkladı. Bu yıl kutsal topraklara gideceklerde eksiltmeye gidilmesi nedeniyle yeniden kura çekildiği bildirildi. İlk kurada çıkan sadece 1 kişi bu yıl hacca gidemeyecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Selçuk İlçe Müftüsü İsmail Satu, “Bilindiği gibi hac kuraları daha önce çekilmişti. Ancak Kabe etrafındaki tavaf alanındaki çalışmalar nedeniyle Suudi Arabistan’ın bu yıl hacca gideceklerde yüzde 20 eksiltmeye gidildi. Bu nedenle Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yeniden kura çekildi. selcuk-muftusu-ismail-satuSelçuk’tan bu yıl 22 kişi hacca giderken, Barutçu Köyü’nden sadece Elif Söğütlü adında bir kadın hacca gidemeyecek” dedi. Selçuk’tan hacca gidecek olanların isimlerini ise İsmail Satu şöyle açıkladı: “Ayfer Gümrah, Süleyman Çelik, Bedriye Çelik, Mehmet Kayapınar, Zeynep Kayapınar, Veysel Aslan, Rabia Aslan, Dudu Köksal, Nebahat Anbarlı, Meryem Erdur, Şemsettin Öğürce, Ali Öğürce, Hınnar Öğürce, Güzel Öğürce, Fatma Arıcı,Emine Arıcı, Beytullah Sunna, Hatice Sunna, Hüseyin Savaşer, Müşerref Savaşer, Mustafa Buğuçam, Hatice Buğuçam.”

Müftü Satu, Hacca gidecekler için seminerler düzenleneceğini, Kur’an öğrenmek isteyenlere 1 aylık Kur’an-I Kerim eğitimi verileceğini ve hacca gitme zamanı geldiğinde de gidenlerin Tahsinağa Camiisinden törenlerle uğurlanacağını söyledi. Son olarak Satu: “İlk kurada çıkıp da bu yıl gitmek istemiyorum, seneye erteliyorum diyenler var. Bu kardeşlerimiz önümüzdeki yıl kurasız gidecek ve fiyatlar artsa bile bu seneki ücret üzerinden önümüzdeki yıl hacca gidecekler. Hacca giden kardeşlerimize de hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
  1. ccc dedi ki:

    Allah yolunuzu açık ibadetlerinizi kabul etsin.