Selçuk Haber

Atatürk Büstü Kaderine Terkedildi

selcuk-izmir-ataturk-heykeli (2)

Atatürk’ten Selçuk’un Sosyal Demokrat, Atatürkçü Belediye yönetimine Selam var.

Beni sevmek buysa sevmeyin, Beni Selçuk dışına dutlu yola attınız. Hergün yüzlerce kuş başıma pisliyor.Bu mu sizin Atatürkçülüğünüz.

Bir zamanlar Selçuk istasyon meydanında tümü mermerden uzun bir kaide üzerine konmuş bir Atatürk büstü vardı.

Bu büst 1957 yılında Tireli heykeltıraş Rıza SAYGIN tarafından yapılmıştı. Bu büst 20 yıl önce sosyal demokrat Atatürkçü bir belediye başkanı tarafından kurtuluş anıtı diye bir anıt yapmak için buradan kaldırıldı.

Eski Selçuk askerlik şubesi önüne dutlu yolun girişine konuldu. Dut ağaçlarının altına. Bir zamanlar heykelin bulunduğu yerde Askerlik şubesi vardı. Atatürk büstü yalnız değildi.

Bugün yine Belediye Başkanlığı görevini Sosyal Demokrat ve Atatürkçü bir belediye başkanı 3 dönemdir yürütüyor. Kendisi bu dönemde aynı makama talip. Bu başkan öyle bir başkan ki yüzlerce otobüslerle Selçuk halkını birkaç kez Anıtkabir’e götüren bir Belediye Başkanı.

Yirmi yıl önce Atatürk büstünün bulunduğu İstasyon meydanında Belediye kendisinin görevlerinden olan meydan düzenlemesini yaptı. Bu meydan gerçekten harika bir meydan oldu. Ama gelin görün ki çok sevdikleri Atatürk büstünün Dutlu yol girişindeki terk edilmişliğini bir türlü hatırlayamadılar.

Selçuk halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerinde sıkça kullandığı dutlu yolda ki büst, dut ağaçlarının budanmamasından dolayı uzayan dalların esiri oldu. Ağaç dallarından görünmeyecek duruma gelen büstün bakımsızlığı da bir o kadar tepki çekiyor. Etrafında demerler paslanmış, mermerleri kırılmış ve çatlamış bir Atatürk büstü Selçuk’a yakışmıyor.

Selçuk halkı Belediye’den büstün ve etrafının tekrardan düzenlenmesini ve bakıma alınmasını istiyor.

Haber: Veysel Erol – Selçuk- DHA

Exit mobile version