site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Atatürk Büstü Kaderine Terkedildi

Atatürk Büstü Kaderine Terkedildi
29.09.2013
A+
A-

selcuk-izmir-ataturk-heykeli (2)

Atatürk’ten Selçuk’un Sosyal Demokrat, Atatürkçü Belediye yönetimine Selam var.

Beni sevmek buysa sevmeyin, Beni Selçuk dışına dutlu yola attınız. Hergün yüzlerce kuş başıma pisliyor.Bu mu sizin Atatürkçülüğünüz.

Bir zamanlar Selçuk istasyon meydanında tümü mermerden uzun bir kaide üzerine konmuş bir Atatürk büstü vardı.

Bu büst 1957 yılında Tireli heykeltıraş Rıza SAYGIN tarafından yapılmıştı. Bu büst 20 yıl önce sosyal demokrat Atatürkçü bir belediye başkanı tarafından kurtuluş anıtı diye bir anıt yapmak için buradan kaldırıldı.

Eski Selçuk askerlik şubesi önüne dutlu yolun girişine konuldu. Dut ağaçlarının altına. Bir zamanlar heykelin bulunduğu yerde Askerlik şubesi vardı. Atatürk büstü yalnız değildi.

Bugün yine Belediye Başkanlığı görevini Sosyal Demokrat ve Atatürkçü bir belediye başkanı 3 dönemdir yürütüyor. Kendisi bu dönemde aynı makama talip. Bu başkan öyle bir başkan ki yüzlerce otobüslerle Selçuk halkını birkaç kez Anıtkabir’e götüren bir Belediye Başkanı.

Yirmi yıl önce Atatürk büstünün bulunduğu İstasyon meydanında Belediye kendisinin görevlerinden olan meydan düzenlemesini yaptı. Bu meydan gerçekten harika bir meydan oldu. Ama gelin görün ki çok sevdikleri Atatürk büstünün Dutlu yol girişindeki terk edilmişliğini bir türlü hatırlayamadılar.

Selçuk halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerinde sıkça kullandığı dutlu yolda ki büst, dut ağaçlarının budanmamasından dolayı uzayan dalların esiri oldu. Ağaç dallarından görünmeyecek duruma gelen büstün bakımsızlığı da bir o kadar tepki çekiyor. Etrafında demerler paslanmış, mermerleri kırılmış ve çatlamış bir Atatürk büstü Selçuk’a yakışmıyor.

Selçuk halkı Belediye’den büstün ve etrafının tekrardan düzenlenmesini ve bakıma alınmasını istiyor.

Haber: Veysel Erol – Selçuk- DHA

selcuk-izmir-ataturk-heykeli (4)

selcuk-izmir-ataturk-heykeli (5)

selcuk-izmir-ataturk-heykeli (6)

YORUMLAR
  1. derviş dedi ki:

    yazmayın böyle şeyler bu arkadaşlar koyu Atatürk’çü bozulurlar böyle şeylere 🙂

  2. Ghost dedi ki:

    Kimsenin inancını da, sevdiğini de sorgulamak haddimiz değil ama bu haber çok yerinde olmuş ve cuuuk diye yerine oturmuş. Haydi başkanlar açıklayın bakalım. Bekliyoruz.

  3. Anonim dedi ki:

    meydandaki heykelin önündeki turuncu plastikler de heykele ayrı bir değer katmış 🙂

  4. Anonim dedi ki:

    bizim Ataturkçüler sadece türübüne oynarlar,ama trene bakmayı çok seven olduğu için görmezler

  5. Ömer dedi ki:

    Burada madem bu kadar Koyu Atatürkçü var madem gerçek Atatürkçüler sizsiniz buyrun şimdiye kadar Elinizi taşın altına neden sokmadınız. ”Gerekirse cebimden öderim masraflar için gerekirse esnaflardan para toplarım yaparım ” neden demediniz sizi gidi kahvehane şövalyeleri klavye şövalyeleri….

    1. Anonim dedi ki:

      böyle bir şeyin mümkün olmadığını sizde biliyorsunuz ama vatandaşı kandırmaya kalkıyorsunuz
      belediyenin izni olmadan taş dahi yerinden oynatılmayacağını bilmiyormusunuz

      1. ÖMER dedi ki:

        Sen çalışma başalttınmı imza kampanyası düzenledin mi Tepki koydun mu? Sadece Klavye şövalyeliği yapıyorsun ve yapıyorsunuz…

  6. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    çok degerli ataturk anitimizi en kisa zaman da eski yerinde ki bi yerde olmasi selçuk halkinida çok sevindircektir diye dusunuyoruz… yetkililer goreve lutfen!!!

  7. Anonim dedi ki:

    Sayın Başkan, neyin ne zaman yapılacağını bilir, o Atatürk büstünü oraya götürene zamanında sordunuzmu, yine ozaman da şövalyelik yaptınızmı. Dedikodu yapmayla bu işler olmuyor.