site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’tan 6 Bin Cumhuriyet Sevdalısı Yürek Anıtkabir’e Akacak

Selçuk’tan 6 Bin Cumhuriyet Sevdalısı Yürek Anıtkabir’e Akacak
24.10.2012
A+
A-

Selçuk Belediyesi’nin “Cumhuriyet’e Bağlılık ve Ata’ya Saygı” etkinlikleri kapsamında 4 Kasım 2012 günü gerçekleştireceği Anıtkabir ziyaretine katılmak isteyenlerin sayısı 6 bini buldu.

Selçukluların yoğun ilgi gösterdiği Anıtkabir ziyaretine başvuruların başladığı ilk gün 4 saat içerisinde 700 kişi belediyeye başvurarak kiralanan 12 vagonluk tren kontenjanını doldurdular.

Anıtkabir’e giderek Ata’ya saygısını ve Cumhuriyet’e bağlılığını sunmak isteyen diğer katılımcılar için ise belediye otobüs filosu kiraladı.

3 Kasım cumartesi günü saat 18.00’de trenle, 23.00’te ise otobüslerle yola çıkacak olan Cumhuriyet sevdalısı 6 bin Selçuklu 4 Kasım Pazar günü saat 09.00’da Anıtkabir’de olacak. Anıtkabir komutanlığının sağlayacağı rehberlik desteği ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı Anıtkabir ziyaret edecek olan 6 bin Selçuklu, Atatürk’e ve Cumhuriyete olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serecek.

Anıtkabir ziyaretine yoğun ilgi gösteren Selçuk halkı ile gurur duyduğunu söyleyen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür  “3 Kasımda 6 bin Selçuklu Anıtkabir’e giderek Ata’ya saygısını sunmak üzere yola çıkıyor. Selçuklularla gurur duyuyorum. Laik, demokratik Cumhuriyet için Atamıza borcumuzu ödemeye gidiyoruz. Daha birçok Selçuklunun da gönlünün Anıtkabir’e gelmekten yana olduğunu biliyorum. Bu örnek davranıştan dolayı Selçuklulara hayran olduğumu, onlara borcumuzu ödeyemeyeceğimizi düşünüyorum. Bu çok onurlu bir davranış. Bu Selçukluların Atatürk’e,  laik demokratik cumhuriyete bağlılığının en büyük göstergesidir. Ben bu ülkeden çok umutluyum” diye konuştu.

Ankara’ya trenle biraz da nostalji yaparak ve yolculuğun tadını çıkartarak gitmek isteyenlerin yolculuğu 15 saat sürecek. 3 Kasım cumartesi günü saat 18.00’de Selçuk Garı’ndan kalkacak tren için saat 17.00’de Gar’da olunması gerekiyor. Anıtkabir’e otobüslerle gitmek için başvuranların ise 3 Kasım cumartesi günü saat 21.00’de Pazar yerinde olması gerekiyor. Seyahat edeceği araçlara yerleşecek olan Anıtkabir yolcularının otobüsü saat 23.00’te hareket edecek. 2 Kasım tarihine kadar herkesin kaç numaralı otobüsle ya da hangi vagonla seyahat edeceğinin bilgisi kayıt esnasında bıraktığı cep telefonlarına mesaj olarak gönderilecek. Ayrıca isimleri ve otobüs numaraları belediye ilan panosunda listeler halinde ilan edilecek.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    seçim geliyor seçim yatırım zamanı şimdi

  2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    çok onceden planlanan bir organizasyon dur.! emegi geçen herkesi ve katilanlarimizi kutluyoruz. keske bende katilabilseydim çok guzel ve anlamli ve nojtalji bir yolculuk olucak idi hele benim akranlarim ve arkadaslarimla çok daha iyi olucakti… katilamadigim için çok uzgunum. herkese çok slm.

  3. Anonim dedi ki:

    29 ekim gecesi selçukta yer yerinden oynayacak selçuk bir kez daha ne derce atatürkçü ve cumhuriyetçi oldugunu gösterecek herkezi 29 ekim gecesi fener alayına bekliyoruz

  4. vatandaş dedi ki:

    birinci yorumu yazan arkadaş atatürk cumhuriyet sevgisi seçimle oyla ilişkilendirilemez bu insanın içine işlemiş birşeydir.

  5. mücahit dedi ki:

    dua edin efes ve meryemana var da oradan gelen selçuk’u ‘fazlasıyla’ idare ediyor, hatta ihya ediyor, olmasaydı görürdük sizi

  6. Anonim dedi ki:

    mücahit…….sende az buçuk erbakancılık var belli. sen sitenin tarikat kanadındansın belli. selçukta nefes alıyorsan bazı şeyleri kabulleneceksin. ha işe gelmiyor kabullenemiyorsan. ilçe sınırları dışına napret. senin gibi adamların selçuga zaten hiç bir faydası olmaz.