site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’tan 55 kişi Dualarla Umreye Uğurlandı

Selçuk’tan 55 kişi Dualarla Umreye Uğurlandı
10.01.2020
A+
A-

Selçuk’tan umreye giden 55 kişilik kafile, Tahsinağa Camii önünde düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı. Yeni yılın ilk Umre kafilesi uğurlanırken duygulu anlar yaşandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan 55 umre adayı için Selçuk İlçe Müftülüğü tarafından uğurlama töreni düzenlendi. Selçuk’tan din görevlisi Cengiz Keleş öncülüğünde kutsal topraklara ziyarette bulunacak olan 55 umre adayı, Selçuk Tahsinağa Camisinde okunan ilahiler ve dualar eşliğinde aileleri ve sevdikleriyle vedalaştı.

24 GÜN SONRA DÖNECEKLER

Selçuk İlçe Müftüsü Hasan Kırkan, Umre adayları ile tek tek helalleşerek, kazasız belasız kutsal topraklara kavuşabilmelerini ve umre görevlerini yerine getirdikten sonra sağ salim yurda dönmelerini temenni etti. Umre adaylarından memleketimizin birlik ve beraberliği için dua etmelerini istedi. Umre adaylarının vazifelerini hayırlısıyla tamamlayarak sevdiklerine yeniden kavuşmalarını temenni etti. Ardından okunan dualarla kutsal topraklara uğurlanan umre adayları, 24 gün kutsal topraklarda kalarak yurda dönüş yapacak. Bu senenin diyanete bağlı ilk operasyonu olan 24 günlük umre de vatandaşlarımız 16 gün Mekke de 8 günde Medine de kalacaklar.

Kutsal topraklara hareket eden kafilede ki vatandaşlarımız; “Ülkemizin ve ilçemizin bekası, bolluk ve bereketi için dua edeceğiz, ülkemizi bölmek isteyenlerin birlik ve beraberliğimizi bozmaması için de dua ve niyaz da bulunacağız, millet olarak geçmiş olduğumuz zor şartların biran önce güzelliklere dönüşmesini dilemek için kaçırılmayacak manevi bir atmosfere yolculuk yapıyoruz” denildi.

Kafiledekiler, yakınlarıyla vedalaştıktan sonra Selçuk Belediyesine ait 3 araçla İzmir Adnan Menderes Havaalanına gitmek üzere otobüslerine bindiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.