Selçuk Haber

Selçuk’taki Tartışmaya Esnaf Odasıda Katıldı

selcuktaki_tartismaya_esnaf_da_katildiSelçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Aydoğan Selçuk Belediyesi eski soğuk hava depolarındaki ticari işletmelerin denetimi ile başlayan kriz hakkında açıklamada bulundu. Aydoğan esnafın zor bir dönem geçirirken birde çeşitli kurumların keyfi uygulamaları ile baskı altında tutulmaya çalışılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

İlçe kamuoyuna iki kurum arasında yaşanan bir anlaşmazlık olarak yansıyan sıkıntının evveliyatı olduğunu söyleyen Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Aydoğan esnafın zor bir dönem geçirirken birde çeşitli kurumların keyfi uygulamaları ile baskı altında tutulmaya çalışılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Selçuk esnafı olarak vergi konusunda üstümüze düşeni yaptığımızı biliyoruz, birçok konuda ortak çalıştığımız Vergi Dairesi ile bugüne kadar birlik ve beraberlik içinde yol aldık, vergi dairesinde çalışan memurların birçoğunu şahsen tanıyor ve övgüye değer şekilde çalıştıklarını biliyorum, fakat son dönemde esnafımızdan özellikle bir memur hakkında üst üste şikayetler alıyoruz. Selçuk Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Vefa Ülgür’ün basın açıklaması ve tepkisi de bu sıkıntıların bir devamıdır. Esnaf olarak kötü bir sezon geçirdik arkasından da kış aylarındaki olağan hareketsizlik başladı, çarşıda gezen memurlar birçok esnafın kepenk kapattığını mutlaka görüyordur. Herkes bilmeli ki esnafın dayanacak gücü kalmadı, birçok esnaf arkadaşım dokunsan patlayacak durumda. Hükümet vergi dairelerini tam kapasite çalıştırıyor fakat çarşılarda buna karşılık bir hareket maalesef yok. Bütün kurumları esnafa sahip çıkmaya çağırıyorum holding ve benzeri büyük kurumlar önünde eğilip bükülürken küçük esnafa karşı Osmanlı vergi memurları gibi davranılmamalıdır. Bundan sonraki süreçte yanlış yaklaşım gösteren, görevi ve yetkisi dışında hareketler sergileyen memurların uyarılması hatta gerekirse yasal işlem yapılması gerektiği ortadadır, eğer ki ilçemizdeki herhangi bir memur AKP’li bir meclis üyesi veya siyasetçi tarafından yönlendirilebiliyor ise ortada büyük bir sıkıntı var demektir. Bir esnaf temsilcisi olarak bu sıkıntıların takipçisi olmaya devam edeceğim.

BAŞKAN ÜLGÜR’Ü DESTEKLİYORUZ
Kimse alınmasın, esnafın mağduriyeti söz konusu olduğunda Selçuk Belediyesini de eleştirmiş ve olumlu yanıt almıştık. Bugün ise belediye başkanına karşı yanıltıcı yanlış haberler çıktığını ve sonra geri çekildiğini görüyoruz. Sergilenen tutumun sadece belediye başkanını değil Selçuk ilçesini ve sakinlerini hedef aldığını düşünüyoruz. Bu nedenledir ki sayın başkanın tepkisini yerinde buluyor ve kendisini destekliyoruz. Tarihinde Börklüce Mustafa destanını barındıran bu ilçe 1980 askeri darbe döneminin devlet başkanı Kenan Evren’in yaptırdığı referanduma ve 2010’da hükümetin yaptırdığı evet-hayır referandumuna hayır oyu vermiş onurlu bir ilçedir. İktidarın gücünü kullanarak esnaf üzerinde kurulmaya çalışılan baskı mutlaka geri tepecektir.

Exit mobile version