site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’taki Tartışmaya Esnaf Odasıda Katıldı

Selçuk’taki Tartışmaya Esnaf Odasıda Katıldı
04.03.2013
A+
A-

selcuktaki_tartismaya_esnaf_da_katildiSelçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Aydoğan Selçuk Belediyesi eski soğuk hava depolarındaki ticari işletmelerin denetimi ile başlayan kriz hakkında açıklamada bulundu. Aydoğan esnafın zor bir dönem geçirirken birde çeşitli kurumların keyfi uygulamaları ile baskı altında tutulmaya çalışılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

İlçe kamuoyuna iki kurum arasında yaşanan bir anlaşmazlık olarak yansıyan sıkıntının evveliyatı olduğunu söyleyen Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Aydoğan esnafın zor bir dönem geçirirken birde çeşitli kurumların keyfi uygulamaları ile baskı altında tutulmaya çalışılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Selçuk esnafı olarak vergi konusunda üstümüze düşeni yaptığımızı biliyoruz, birçok konuda ortak çalıştığımız Vergi Dairesi ile bugüne kadar birlik ve beraberlik içinde yol aldık, vergi dairesinde çalışan memurların birçoğunu şahsen tanıyor ve övgüye değer şekilde çalıştıklarını biliyorum, fakat son dönemde esnafımızdan özellikle bir memur hakkında üst üste şikayetler alıyoruz. Selçuk Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Vefa Ülgür’ün basın açıklaması ve tepkisi de bu sıkıntıların bir devamıdır. Esnaf olarak kötü bir sezon geçirdik arkasından da kış aylarındaki olağan hareketsizlik başladı, çarşıda gezen memurlar birçok esnafın kepenk kapattığını mutlaka görüyordur. Herkes bilmeli ki esnafın dayanacak gücü kalmadı, birçok esnaf arkadaşım dokunsan patlayacak durumda. Hükümet vergi dairelerini tam kapasite çalıştırıyor fakat çarşılarda buna karşılık bir hareket maalesef yok. Bütün kurumları esnafa sahip çıkmaya çağırıyorum holding ve benzeri büyük kurumlar önünde eğilip bükülürken küçük esnafa karşı Osmanlı vergi memurları gibi davranılmamalıdır. Bundan sonraki süreçte yanlış yaklaşım gösteren, görevi ve yetkisi dışında hareketler sergileyen memurların uyarılması hatta gerekirse yasal işlem yapılması gerektiği ortadadır, eğer ki ilçemizdeki herhangi bir memur AKP’li bir meclis üyesi veya siyasetçi tarafından yönlendirilebiliyor ise ortada büyük bir sıkıntı var demektir. Bir esnaf temsilcisi olarak bu sıkıntıların takipçisi olmaya devam edeceğim.

BAŞKAN ÜLGÜR’Ü DESTEKLİYORUZ
Kimse alınmasın, esnafın mağduriyeti söz konusu olduğunda Selçuk Belediyesini de eleştirmiş ve olumlu yanıt almıştık. Bugün ise belediye başkanına karşı yanıltıcı yanlış haberler çıktığını ve sonra geri çekildiğini görüyoruz. Sergilenen tutumun sadece belediye başkanını değil Selçuk ilçesini ve sakinlerini hedef aldığını düşünüyoruz. Bu nedenledir ki sayın başkanın tepkisini yerinde buluyor ve kendisini destekliyoruz. Tarihinde Börklüce Mustafa destanını barındıran bu ilçe 1980 askeri darbe döneminin devlet başkanı Kenan Evren’in yaptırdığı referanduma ve 2010’da hükümetin yaptırdığı evet-hayır referandumuna hayır oyu vermiş onurlu bir ilçedir. İktidarın gücünü kullanarak esnaf üzerinde kurulmaya çalışılan baskı mutlaka geri tepecektir.

YORUMLAR
  1. Selçuk'lu gençler dedi ki:

    ESNAF ODASI BAŞKAN VEFA’YI DESTEKLEMİŞ 🙂 SIKIYORSA DESTEKLEME BE KARDEŞİM. NEYMİŞ ESKİ HAL BİNALARINDAKİ ESNAF PATLAMA NOKTASINDAYMIŞ NEDENMİŞ DENETİM YAPILIYORMUŞ MUŞ MUŞ. SELÇUK ESNAFI TAMAMI İLE YILLARDIR PATLAMA NOKTASINDA HİÇ BÖYLE SAVUNMAMIŞTINIZ, ZABITANIN ESNAFA BASKISI, ESNAF ODASININ SEÇİMLERDEKİ BASKISI, BELEDİYENİN SÜREKLİ BASKISI, VS HİÇ BÖYLE SAVUNMAMIŞTINIZ ESNAFI.! NEDEN ŞİMDİ YAZI YAZMAK ZORUNDA KALDINIZ YOKSA BİRİLERİ YAZ DİYE TALİMATMI VERDİ.

    1. Selçuk'lu gençler rumuzlu arkadaşa dedi ki:

      Esnaf odası esnaf için olumlu olan her hareketi destekler, siz nasıl batık hükümetinizin kasasını düşünüp gerçeği söylemeye korkuyorsanız başkasıda esnaf zararına işleri eleştirir faydalı olanları destekler neden katlanamıyorsunuz. Belediye başkanını eleştirebilirsiniz buna itiraz etmem hatta faydalı bulurum ama daha haberi bile okumadan sallarsanız bunu kimse ciddiye almaz, biri size yorum yap demiş yapıyorsunuz ama üzgünüm bu ilçede size yatacak yer yok. Yorum bile yapamazsınız çünkü yorum yapmak için ilk önce kendinizi bakmalısınız.

  2. Misafir dedi ki:

    Siz desteklemeye devam edin. Ama lütfen sonra şikayet etmeyin Belediyeden.

    1. Misafir'e dedi ki:

      Burada konu başkan değil esnafa baskı yapılmasıdır. Herkes kimin ne olduğunu biliyor birbirimizi kandırmayalım. Takım tuttar gibi olmaz bu işler. Başkan doğru yapıyorsa doğru yaptı demesini bileceksiniz. Yani sana şunu demek istiyorum değerli dost; Yeri gelir eleştirir yeri gelir desteklerler, önemli olan esnafın menfaati.

  3. Esnaf dedi ki:

    Tabi destekleyecekler, eleştirdikleri zaman iyi sizin kumpasınıza gelmeyince kötümü oldular. Sizde örnek alın haksıza haksız demesini bilin. Azıcık vicdan olsa esnafa kan kusturan bu adama bir laf ederdiniz ona neden laf yok çünkü sizin kıbleniz yok zihniniz çıkara odaklanmış.

  4. ŞAFAK dedi ki:

    SAYIN AYDOĞAN,bu kadar da olmaz be kardeşim. Yemez bu insanlar, kaldırmaz bu topraklar bunu..sen bu şekilde bir yere gelme gayreti içindeysen boşuna uğraş,,beyhude çaba…senin mantığına göre o zaman şöyle diyebiliriz..hani sen Ülgür’ü destekliyoruz diyorsun ya, o zaman hastanede doktora saldıran hasta yakınlarını da destekliyorsun, mahkemede hakime saldıran sanıkları da destekliyorsun. Okulda öğretmene saldıran veliyi de destekliyorsun, kavgayı, zorbalığı destekliyorsun. Kendinize gelin efendiler, kraldan çok kralcılar..son günlerinizi iyi değerlendirin..SELÇUK İÇİN ŞAFAK 385……………………………………GERİ SAYIM BAŞLADI…….

    1. Özgür Aydoğan dedi ki:

      Merak etme şafak arkadaş bu topraklar sizin ihaneti kaldırıyorsa doğru söyleyenide kaldırır. Sormak isterim ismini gizleyen şafak olurmu? İsmini gizleyen karanlıktadır, benim gibi ortada açık açık konuş. Benim söylemediklerini yemeyeceğini biliyorum çünkü siz yeterince yiyorsunuz. Benim kimseden ne çıkarım nede beklentim var, esnaf bu konuda dertli ise ben görevimi yaparım. Ne sizde nede sizn baskınızdan bir korkum yok. Korkak ve çıkarcı olsak sizin saflara kümelenir bedava arazi ve iş beklerdik. Belediyenin kararlarına karşı esnafı savununca güzel oluyorsa hükümeti eleştirincemi kötü oluyor. Türkiye’ye saçtığınız karanlık ortada daha öncekinden daha iyi bir ders alacaksınız buna emin olun. Bir zorbalık varsa oda insanlardan kimlik toplamaktır. He onları söylemeyecektik değilmi pardon kardeşim kusura bakma. Hastane’de saldırıya uğrayan doktorda, mahkemede siyasi baskı altındaki hakimde, okulda dayak yiyen öğretmende size lanet okurken bunları söylemen çok garip. Bu şiddet olayları sizin eseriniz değil mi? kadına şiddetide unutmayalım bunlar sizin şaheserleriniz. Anlayacağın şafak kardeş size yol göründü. Lütfen daha gerçekçi eleştiriler yapın bizde bu eleştirilerden faydalanalım.

      1. Anonim dedi ki:

        büyük bir yanılsama bu yaşadığın özgür arkadaşım. farkına var artık….

  5. ŞAFAK dedi ki:

    aramızda karanlık birileri varsa şüphesiz sizler ve o alikıran baş kesen liderinizdir. sizi gidi komplocular sizi…eleştiriyi düşmanlık olarak algılayan zihniyet Selçuk’un her gün eriyip yok olmasına neden oluyor. Sen özgür aydoğan çık de ki ama hazırol vaziyette değil. rahat durumda…de ki sayın başkan kuşadası ile aramızda 20 km var..ama neden 100 yıllık bir fark oluştu..de ki neden bizde bir tane bile alışveriş merkezi, sinema yok. sokak sinemaları var..laf…1950 türkiyesinde değiliz efendi..2013 türkiyesindeyiz…Durduramazsınız bu seli, statükocu,durağan,küçük olsun bizim olsun mantığı sığ düşünce heder olup gidecek ve geriye büyüyen büyüdükçe gelişen ve değişen bir Selçuk kalacak..Selçuk’un kurtuluşunu istiyorsak bunu yapacağız, bireysel kurtuluş peşindeysen doğru yoldasın devam….Sana da saygı duyuyorum. hocaların kuvvetli..ama yine de sen liderinin tavır ve davranışlarını belağat olarak algılama…

  6. Sağduyu dedi ki:

    Her işte olduğu gibi bu konuda da mesele bütün içinde alınmayıp kişisel çıkarlar doğrultusunda yorumlar yapılıyor. Kamuoyunun yetkililerce doğru bilgilendirilmesi sağlanmamakta.

    1. YAPILAN DENETİM NE DENETİMİDİR? anlaşıldığı kadarıyla kira tespit denetimi ise, bunun esanafa baskı ile ne ilgisi vardır?

    2. POLİS DAHİL OLMAK ÜZERE HİÇBİR YETKİLİNİN KİMLİKLERE EL KOYMA YETKİSİ YOKTUR. Bir yoklama için buna gerek de yoktur. Böyle bir yaklaşım söz konusu olmuşsa bu usulsüzlüğü yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmuş mudur? Bulunulmuşsa sonuçları ne olmuştur?

    3. DENETİM İLGİLİ YETKİLİLERCE PROGRAM DOĞRULTUSUNDA MI YAPILMIŞ YOKSA KEYFİ OLARAK MI UYGULANMIŞTIR? Bu soruların yanıtı verilmedikçe olay hakkında bir fikir yürütmek doğru olmayacaktır.

    Ramazan topu gibi gürültü var etki yok konumunda olmamalıdır.

  7. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Belediyenin hizmetlerinden her turlu faydalananlarda artik nankor olmaya basladi??? safak gibiler seçim sonrasi evden bie çikmaz olurlar!!!!! 3 defa seçilen ayni baskanin onune SIKIYOSA sen çik soyle isteklerini hazir olmadan halk ta seni gorsun taktir etsin o zaman…. oyle klavye arkasina geçip sovalyalik yapmana gerek yok! ozgur arkadasimizin selçuk için ve çevresi için yaptigi isler ortadadir bize sadece taktir etmek kalir… ama sizin gibiler yesil kart ile hangi ozel hastanede tedavi olabilirimin pesinde kosarsiniz ne yazik ki…

  8. kordelya dedi ki:

    Yorumları okudum Sagduyu rumuzlu arkadasımızın ve apasaslı rumuzlu arkadaslarımızın
    yorumları yorumları sadece aklı basında.Her konuda polıtıka yapmak ne alaka onu anlamıs degılım.
    Yıllarca bu zıhnıyet bu ulkeyı bu hale getırmedımı ?
    Bırakın ınsanlar işlerini yapsınlar ama dogru yapsınlar.Izledıgım kadarıyla vergı denetmenlerının
    yapmsı oldugu kural dışı.Sonra sen kımsın ya `; alt tarafı vergı denetmenısın bu ulkenın ne jandarması nede polısısın sen kımseden kımlık ısteyıp kımlıgıne el koyamazsın .Denetım gorevını yapacaksan kurallara uyarak yapabılırsın Onun bunun gazına gelıp keyfıkeder denetım yapamazsın yapacaksanda adam gıbı yaparsın kımseden dırektıf almazsın.Baskanı desteklıyorum dogruyu yapmıs.Bu denetmenler baskalarının gudumuyle benım ısyerıme gelse baskanın yaptıkları az kalır.

  9. Anonim dedi ki:

    sayın Ülgür sonuna kadar haklıdır sonuç alınıncaya kadar da peşini bırakmamalıdır

  10. Anonim dedi ki:

    esnaf odasının bir başkanı yok mu? ya da özgür bey kendi adına açıklama yapıyorsa neden esnaf odası üyesi etiketiyle açıklama yapıyor ?

  11. Özgür Aydoğan dedi ki:

    Destek veren ve eleştirenlere teşekkürler.

  12. Esnaf dedi ki:

    Meclis salonunda 10 dakika dayanamayan AKP’liler arkalarına bile bakmadan kaçtılar. Madem utanıyorsunuz neden aynı hatayı yapıyorsunuz. Birlik olma vakti geldi, bu ihbarcı ve Selçuk düşmanı zihniyete karşı cesur olmak zorundayız.

  13. MİSAFİR MALİYECİ dedi ki:

    ARKADAŞLAR HER KES OLAYIN SİYASİ KISMINA TAKILMIŞ GÖRÜNÜYOR. AMA BURADA ÇIKTIĞI DENETİM İÇİN ÜCRET ALMAYAN, GÖREVİNİ YAPARKEN TARTAKLANAN BİRİSİNİN GURURU SÖZ KONUSU. LÜTFEN OLAYA BİR DE KAMU GÖREVLİSİ ARKADAŞIN YÖNÜNDEN BAKALIM.

  14. Misafir dedi ki:

    Eğer ortada bir usülsüzlük varsa, belediye başkanının yapması gereken o kişiyi tartaklamak değil, o kişiyi ilgili yerlere şikayet etmektir. Herkes kendi adaletini kendi verecekse, hukuk sistemine ne gerek var?
    Esnaf odası üyesinin açıklamalarını da samimi bulmuyorum. Hem sinek avlamaktan bahsediyorlar, hem de sinek avlamalarını önlemesi gereken başlıca kuruluşlardan olan belediyeyi desteklediğini söylüyor. Ha eğer takım tutar gibi parti tutarsanız, açıklamalarınız da böyle olur.
    Yapılması gereken haklı eleştirileri alıp, objektif ve parti etiketinden bağımsız olarak değerlendirme yapmak.