site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’taki Hayvan barınağı kapasitesinin çok üzerinde

Selçuk’taki Hayvan barınağı kapasitesinin çok üzerinde
28.08.2015
A+
A-

Hayvan barınağı (1)

Sokakta yaşayan hayvanlara yönelik kapsamlı çalışmalarını yürüten Selçuk Belediyesi, bu çerçevede Arvalya Mevkiindeki Hayvan Barınağında başlattığı hummalı çalışmalara devam ediyor. 600 kapasiteli hayvan barınağına çevre ilçelerden de sokak hayvanları bırakıldığını tespit ettiklerini belirten yetkililer, bu nedenle mevcut hayvan barınağının kapasitesini aştığını söylediler. Çevredeki bazı ilçelere göre sokak hayvanlarına en fazla sahip çıkan belediyeler arasında olduklarına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, vatandaşlara bu konuda daha duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulundu.

Kimliği belirsiz kişilerce bırakılıyor

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında hayvan barınağında tedavisi yapılan ve kısırlaştırılan bakıma muhtaç sokak hayvanların tedavisi süreci tamamlandıktan sonra alındığı ortama bırakılmasının öngörüldüğünü ifade eden Başkan Yardımcısı Ali Karakurt, “Son zamanlarda özellikle gece yarısı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce resmi olmayan kamyon, kamyonet ve benzeri araçlarla tedavisi yapılmamış bakıma muhtaç onlarca köpek kulaklarında küpeleri olduğu halde belediyemiz sınırları yakınlarına bırakılıyor. Hatta bu hayvanların birçoğu Selçuk ilçe merkezine ve Hayvan Barınağımızın bulunduğu Arvalya mevkiinde trafiğin yoğun olduğu anayol üzerine bırakılıyor” dedi.

Hayvanların refahını ve sağlıklarını düşünmeden bilinçli olarak bırakıldığına dikkat çeken Karakurt, “Dolayısıyla bırakılan hayvanlar bölgeye yabancı oldukları için beslenme ve su gibi ihtiyaçlarını karşılayamadıklarından dolayı aç susuz kalıyor. Böyle olunca da hayvanlar ister istemez saldırganlaşabiliyor” diye konuştu.

Vatandaşlara çağrı

İlçede bu durumun bazı vatandaşlarca yanlış anlaşılmasına neden olduğunu dile getiren Karakurt, “Vatandaşlarımızdan isteğimiz bu tür yasal olmayan yollarla ilçemize atılan köpekleri gördükleri zaman ilgili polis, jandarma ya da zabıta ekiplerimize haber verilmesidir. Çünkü biz Selçuk Belediyesi olarak ilçe sınırları içerisindeki tüm sokak hayvanlarını toplayarak gerekli tedavisini ve işlemini yönetmelik gereği yaptıktan sonra onlar için tehlike arz etmeyen besin ve su ihtiyaçlarını karşılayabilecek alana bırakıyoruz” dedi.

Toplam 600 kapasiteli Hayvan Barınağının kapasitesinin dolduğunu, buna göre yine de barınak yakınlarına veya ilçeye yakın alanlara bırakılan hayvanların tedavisinin yapıldığına dikkat çeken Başkan Yardımcısı Ali Karakurt; “Amacımız sokak hayvanlarını sağlıksız koşullardan kurtarmak. Çevre ve halk sağlığı açısından tehdit oluşturmasını önlemek ve onları sıcak bir yuvaya kavuşturmaktır. Bu bağlamda tüm Selçuk halkını bu konuda birlikte hareket etmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Hayvan barınağı (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.