site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’taki Aleviler Açlık grevinde

Selçuk’taki Aleviler Açlık grevinde
19.01.2016
A+
A-

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Barış için bir araya geldiler. Ellerindeki pankartlarla barışa destek vermek için Cem Evi önünde toplanan kalabalık, burada basın açıklaması yaptıktan sonra açlık grevine durdular. Greve bazı siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri destek verdi.

Selçuk’taki Aleviler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk Kültür Merkezi (Cem Evi) önünde toplandı. Yağmur altında Barış için buluşan Aleviler, yine barış için sloganlar attılar. Cem Evi dışında yapılan yazılı basın açıklamasında; Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da son zamanlarda artan operasyonlar sonucu çok sayıda kadın ve çocuk başta olmak üzere sivil vatandaşların katledildiğine ve cenazelerin günlerce sokaklarda kaldığına dikkat çeken Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Başkanı Düzgün Çellik; “Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan bu çalışmalar sonucu yüzlerce sivil vatandaşımız ve güvenlik güçlerimiz hayatını kaybetmiştir. Bugün Doğu ve Güneydoğu’nun bazı bölgelerinde yaşanan çatışmalar toplum üzerinde uzun süre etkili olabilecek travmalar oluşturmaktadır” dedi.

Bölgede yaşanan çatışmaları kaygı ile takip ettiklerini belirten Çellik; “Bizler yaşanan bu çatışmaların artık son bulması ve tekrar müzakere masasına dönülmesi için taraflara çağrıda bulunduk. Alevi Bektaşi federasyonu ve bileşenlerinin almış olduğu karar gereği 30 Aralık 2015 tarihinden bu yana süresiz ve dönüşümlü olarak açlık grevindeyiz” dedi.

Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Başkanı Düzgün Çellik şunları kaydetti: “İnsanlık tarihini kana bulayan Salta Hükümdarlık maddi güç sahibi olma duygularıdır. Diğer tafta fazilet, cömertlik, Adalet ve sevgi gibi ulvi duygularda vardır. İnsanlık tarihini incelediğimizde her zaman dilin içinde iki fikrin yani eylemin karşı karşıya geldiğini görüyoruz. Biri Adalet, biri de zalimliktir”

Temelinde insan sevgisi olan bir inancın mensubu olarak ne bir Türk askerinin, nede polis ve sivil vatandaşların asla ölmesini istemediklerinin altını çizen Çellik; “Devam eden bu savaş ortamının bir an önce son bulmasını istiyoruz. Yaşanan bu savaş ortamı karşısında bizler bir günlük açlık grevi gerçekleştireceğiz. Biz Aleviler yaşanan bu katliamların her türlüsüne kimden gelirse gelsin karşı olduğumuzu belirtmek isteriz. Rengi, dili, dini, ırkı ne olursa olsun katliamın her türlüsü bizim inancımızda lanetliktir” diye konuştu.

Ellerindeki pankartlarla barış için Cem Evi dışında toplanan ve burada yapılan basın açıklamasının ardından Cem Evine geçen kalabalık, açlık grevine başladı. Barış ve kardeşlik için yapılan Açlık Grevine CHP Selçuk Gençlik Kolları, CHP Selçuk Eski İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel ve İlçe Sekreteri Mustafa Ürkmez, HDP Selçuk İlçe Başkanlığı, Eğitim Sen ve Eğitim İş Selçuk Temsilcileri de destek verdiler.

aciklama_duzgun_cellik

aleviler-grev

chp-eski-ilce baskani1

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    beşikte ki bebeği, daha tüyü bitmemiş çocuğu öldürenler masum.
    askerimiz mi suçlu ya , bırakın kardeşim bu işleri.
    işi şova dönüştürmeyin kim hainlik yapıyorsa bu memlekete toprağa kurşunu yiyecek ötesi yok

  2. Anonim dedi ki:

    Allah akil fikir versin anadolu alevisi türkmen demek.. Yani türkmen olan devletine milletine kursun sikan Taşöron örgüt için eylem yapmaz ya siz bunun bilincinde değilsiniz yada sizinde elinizde kan var bakin bu memleket Türkiye cumhuriyeti burada tek bayrak var ya bu bayragin altında yasarsiniz yada defolup gidersiniz. Ötesi yok ekmeğini yediği yere ihanet eden birgün bunun bedelini oder .. Sözde aclik grevinizi destek tam ölene kadar aç kalin…

  3. Anonim dedi ki:

    biz mi kazdık o hendekleri ne barışı.
    bu işin sonu yok ya istiklal ya ölüm.
    askerimize güveniyoruz vurun şanlı silahınızla ey şanlı ordu ey şanlı asker dualarımız sizinle zafer haberlerini bekliyoruz yiğitler.

  4. Ferhat Tekol dedi ki:

    Neden Selçuk ta, Kusadası nda, Söke de sokağa çıkma yasağı uygulanmıyor. Bu ülkenin egemenliğine kast etmiş her türlü şer odağı cezasını bulacaktır. Sizlerde bildiğiniz yolda devam ediniz.