site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta “Yuvasız Kuş kalmasın” projesine tam destek

Selçuk’ta “Yuvasız Kuş kalmasın” projesine tam destek
22.05.2015
A+
A-

Yuvasız Kuş kalmasın (3)

THK Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi ve İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu ile örnek bir projeye imza attı. İlçe merkezindeki ağaçlara kuş yuvalarının yerleştirildiği çalışmayı yakından gören Başkan Bakıcı; “Selçuk tüm canlıların huzur içerisinde, özgürce yaşadığı bir mekan olacaktır” dedi.

THK Üniversitesi Ulaştırma Fakültesi ve İzmir Havacılık Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden Ayşegül Köroğlu ve Mehmet Arslantürk’ün hazırladığı “Yuvasız Kuş kalmasın” projesi kapsamında ilçe merkezindeki ağaçlara kuş yuvaları yerleştirildi. Selçuk Belediyesi’nin katkıları ve Ege Üniversitesinin desteği ile ortak bir çalışmayla gerçekleştirilen bu projeye gönülden destek verdiklerini kaydeden Ege Üniversitesi (EÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıtkı, yapılan çalışmada yuvayı benimseyen kuşların yavrularını koruduğunu söyledi. Özellikle orman bölgelerinde oluşan çam kese böceklerinin ormanı kuruttuğunu ve yangına da sebebiyet verdiğini hatırlatan Sıtkı, bu nedenle yapılan bu yuvalar ile ormanlık alanlardaki kuşlarında korunması için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Doğa ve hayvanseverliğe örnek oluyoruz

Selçuk’un doğasının ve kültürel değerlerinin önemine dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “Selçuk’ta doğanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu nedenle canlıların korunması ve yaşamlarını devam ettirmesini önemsiyoruz. Dolayısıyla doğa içerisinde bu renkliliğin devamı açısından bu projeyi belediye olarak destekliyoruz” dedi.

Projeye destek veren THK Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi Dekan Vekili ve İzmir Havacılık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Gönen ile Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Sıtkı’ya katkılarından dolayı teşekkür eden Başkan Bakıcı; “Burada tam bir doğaseverlik, hayvanseverlik örneğini görüyoruz. Selçuk’a ve bizlere yakışan da budur. Örnek olmayı da çok farklı kesimlerle birlikte yaptığımız projelerle, söylemlerimizle hayata geçireceğiz. Dolayısıyla bu proje bunların örneklerinden bir tanesidir” diye konuştu.

Sokak hayvanları susuz kalmayacak

Buna benzer bir projenin daha olduğunu kaydeden Başkan Bakıcı; “Sokak hayvanlarına yönelik yapılacak olan çalışmayla hayvanları yazın güneşten koruyacak ve susuzluğunu giderecek bir projemiz var. Hayvanların su içimi ve beslenmesine yönelik cihazların parklarımızdaki değişik noktalara yerleştirilerek, sokak hayvanlarının susuz ve yemsiz kalmamasını sağlayacağız. Bu şekilde doğaseverlerimizi ve hayvan severliğimizi ortaya koyacağız. Selçuk tüm canlıların huzur içerisinde, özgürce yaşadığı bir mekan olacaktır” diye konuştu.

Selçuk halkı bilfiil işin içerinde olacak

THK Üniversitesi olarak sosyal sorumluluk projelerine destek verdiklerini ifade eden THK Üniversitesi İzmir Hava Ulaştırma Fakültesi Dekan Vekili ve İzmir Havacılık Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Gönen, “Öğrencilerimiz Selçuk halkını bilfiil işin içine katacak projeler üretiyorlar. Ayrıca yine öğrencilerimiz Selçuk için faydalı şeyler yapmak ve kendi kişisel gelişimlerine katkı sunmak adına böyle bir proje çalışması içerisindeler. Bu projelerin devamı için Selçuk Belediyesi ile işbirliği içerisinde olmamızı temenni ediyorum” dedi.

Yuvasız Kuş kalmasın (1)

Yuvasız Kuş kalmasın (4)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    TEBRİK EDERİM. mükemmel bir proje istihdamı arttıracak ve selçuku uçuracak projelerden biri sanırım bu da.

  2. yurttaş dedi ki:

    Kuşlar rahata kavuşsun daha sonra yazın sıcakta kavrulan,kışın yağmurda ıslanan Selçuk halkı bir gün kapalı pazar yerine sahip olur.Sevgiyle beklemek gerek galiba.

  3. AAAA dedi ki:

    TEBRİK EDERİM İYİ BİR ÇALIŞMA AMA KUŞLAR BU YUVALARA GİRERMİ? DOĞAL ORTAMLARİ DEĞİLKİ

  4. AAAA dedi ki:

    TEBRİK EDERİM İYİ BİR ÇALIŞMA AMA KUŞLAR BU YUVALARA GİRERMİ? DOĞAL ORTAMLARİ DEĞİLKİ. AMA OLSUN O ARKADAŞLARIMIZIN ELİNDEN O GELDİ BAKARSINIZ SAYIN BAŞKANIMIZDA KAPALI PAZAR YERİ YAPAR BUNDAN ESİNLENEREK SAYIN YURTTAŞ