site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Yeni Ürün Sırıkta Armut

Selçuk’ta Yeni Ürün Sırıkta Armut
13.11.2012
A+
A-

Nar ve Ayvadan sonra çorak arazide sırıkta Armutta yetiştirmeye müsait bir ürün oldu.

Selçuk’ta her yıl yeni bir ürün üretimi başarısı elde ediliyor. Sadece Bursa yöresinde belli bir miktarda yetiştirilen sırıkta armut üretimini 20 dönümlük çorak arazide deneyen İbrahim ERDALLI büyük bir başarıya imza attı.  Erdallı bakın bu konuda neler söylüyor; “ Selçuk’ta ana ürün dediğimiz, incir, zeytin, Pamuk dışında Narenciye ve şeftali üretimi yapılıyordu. Karpuz da bir ara ünlendi. Ama çabuk yok olup gitti. Bu ürünler genelde verimli arazilerde üretiliyordu. Nüfus arttıkça yıllardır işe yaramayan çorak batak arazide kısmen pamuk üretimi denemeleri yapıldı. Ama bu üretim emeği bile karşılamıyordu. Daha sonra 7 yıl evvel, Hicaz Narı ve ayva üretimi başladı. Bu iki ürün çorak araziyi sevmişti.  7 yıl sabrederek,  hep cebimizden vererek bunları yetiştirdik. Ve başardık.

Ben Bursa da sırıkta armut üretimi yapıldığını öğrendim. 2010 yılında Masrafı riski göze alarak 20 dönümlük bir çorak araziyi ıslah edip, armut fidanlarını diktim. Bu üretim şekliyle erken meyve alınıyor dediler. Ve hakikaten ilk yıl meyve vermeye başladı. İkinci yılında 40-50 ton armut aldım. Demek ki her ürünün sevdiği bir toprak varmış. Bilmiyorum Sırıkta Armut, Nar ve ayvadan sonra üçüncü ürün olabilir Selçuk’ta, sonuçta armut hem iç hem de dış piyasada tüketilen bir ürün ’’ dedi.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.