site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Yaşayan Eşcinsel Baskılardan Rahatsız

Selçuk’ta Yaşayan Eşcinsel Baskılardan Rahatsız
26.06.2013
A+
A-

omer-toker-escinsel (1)

Selçuklu Ömer Toker Eşcinsellik benim tercihim değil ki, ben böyle olmak istermiydim. Ben bu şekildeyim diye 2 yıldır hayatım bana zindan ediliyor. Lütfen ilgililer beni korusun bu işkenceye son versinler diye feryat etti.

Ömer TOKER, 1978 tarihinde Selçukta dünyaya gelmiş. Her ne kadar erkek çocuk olarak dünyaya geldi ise de, Eşcinsellik onun kaderi olmuş.  İki sene öncesine kadar, yaşadığı çevresindeki insanlar onu bu konuda fazla rahatsız etmemişler ama iki senedir bu konuda çok rahatsız edildiğini söyleyerek basın yolu ile yaşadıklarını kamuoyuna duyurmak için bir basın toplantısı yaparak aşağıdaki açıklamayı yaptı.

“ 02.01.1978 yılında Selçukta dünyaya geldim.  Benim konumum kendi tercihim değildir.  Rabbimin verdiği bir tercihtir. 33 yıl içerisinde bazı münferit olaylar dışında beni bu konuda kimse rahatsız etmedi. Hatta yardımcı olmaya çalıştılar. Ama son iki yıldır. Zafer Mahallesindeki evimde çok yıpratıldım. Çok aşağılandım. Bize karşı olan Homofobi sayısı ülkemizde artmaktadır. Onlar arttıkça eşcinsel ölümlerde artmaktadır. Homofobi bir kin ve nefret suçudur. Bende bu kin ve nefret suçu mağdurları arasında yer alıyorum. Ölümle tehdit ediliyorum. Bunu bana yaşatanlar oturduğum binadaki komşularımdır. Hakkımı aradığımda nedense kanun önünde mağdur olan taraf hep ben oluyorum. Bu tüm eşcinsellerin sorunudur.

Avrupa insan hakları beyannamesine göre, kişi ayrımcılığı, özel hayatın gizliliği, ihlali, nefret suçu, ayrımcılık yasağı, yaşam hakkı, kanunlarının ülkemizde de uygulanmasını ve bu şahısların bu maddeleri ihlal etmelerinden dolayı cezalandırılmalarını talep ediyorum. Bizlerde bu dünyanın bu ülkenin bireyleri olarak haklarımızın korunmasını ve müdafaa edilmesini bize karşı tavır alan kişilerin maddeler uyarınca kin ve nefret suçundan cezalandırılmalarını istiyoruz.

Bizlerinde evlerine, dostu, arkadaşı, yakını, tanıdığı geldiğinde art niyetli kişilerin namus kavramı adı altında attıkları iftiraların karşısında savunulmak istiyoruz. Özel hayatımıza saygı ve konut dokunulmazlığımızın korunmasını istiyoruz.

Başta kendim olmak üzere iki yıldır benim namus ve şerefim ayaklar altına alınmıştır. Yapılan bu tüm aşağılayıcı olaylar karşısında iftira atan ve bu yüzden namus ve şerefimi ayaklar altına alan bu şahısları şiddetle kınıyorum. Davaların hala devam etmekte olup, bittiği takdirde merkezi Fransa’da olan insan hakları genel merkezine başvuracağımı bildiririm. Ayrıca aynı binada oturduğum evim 7 adet kamera ile gözetlenmekte ve izlenmektedir. Benden yasal olarak hiçbir izin alınmamıştır. Bu da araştırılması ve konuşulması gereken en büyük insan ayıbıdır.

Bu olaylar öyle bir artmıştır ki. Evime gelen anneme dahi saldırmışlar ve çığırlarından çıkmışlardır. Acil olarak önlemlerin alınmasını yetkili mercilerden yardımlarını esirgememelerini bana sahip çıkıp korumalarını talep ediyorum ’’dedi.
DHA VEYSEL EROL

omer-toker-escinsel (2)

YORUMLAR
  1. MARAL dedi ki:

    ÖMER KARDEŞ BEN ALMANYADA YAŞAYAN BİR BAYAN OLARAK SENİ 10 YIL ÖNCESİNDEN TANIYORUM BİR KERE YILLAR ÖNCE KUZENİMLE EVİME GELMİŞTİN NEZAKETİNE VE KİBARLIĞINA AYRICA SAYGINA HAYRAN KALMIŞTIK. TÜRKİYEDE BU YOBAZLIK OLDUKÇA CNM BENİM MALESEF SENİN GİBİ İNSANLAR HEP EZİLİR ALLAH SABIR VERSİN SANA VE SENİN GİBİLERE BÖYLE İNSANLAR KENDİ İÇLERİNDEKİ BASTIRILMIŞ DUYGULARI OLDUKLARI İÇİN AÇIĞA ÇIKARAMADIKLARI İÇİN SİZLERDEN ÇIKARIYORLAR HIRSLARINI YILLARDIR SEN SELÇUKTA NAMUSU ŞEREFİYLE AYAKTA KALAN BİR İNSANSIN BENCE SANA BU HAKSIZLIĞI YAPANLAR SELÇUKLU OLAMAZ ÇÜNKÜ SELÇUK HALKI SENİ BAĞRINA BASTI BİLİYORUM O ŞAHISLARA BURDAN HAYKIRIYORUM ALLAH BU RAMAZAN MÜBAREK GÜNLERDE NASIL BAŞLARINI YASTIĞA RAHAT KOYUYOLAR EVLATLARI YOKMU ONLARINDA OTURUP Bİ DÜŞÜNSÜNLER BEN OLSAM ŞAHSEN İNSAN İÇİNE ÇIKAMAM UTANCIMDAN NASIL İHALA ORADA NE YÜZLE BULUNUYORLAR SELÇUK UFAK BİR YETKİLİLER EN KISA ZAMANDA UMARIM GEREKENİ YAPARLAR CNM BİRDE AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE BAŞVUR MUHAKKAK BİTANEM CEZALANDIRILMALARI İÇİN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA GELİCEM YANINA BU ARADA ALLAHA EMANET OL SENİ SEVEN DOSTUN:)

  2. DENİZCİ dedi ki:

    ömercim gülen yüzün hiç solmasın şu an yurt dışında görevdeyim 2 ay sonra gelicem ve yeni açtığın cafende bir kahve içicem sen insanın ömrüne ömür katan neşeli güler yüzlü bir insansın hiç meraketme meyve veren ağaç taşlanır meyve vermeyen ağacıda keserler sen meyve veren bir ağaç gibisin nasipli ve ekmeği suyu içilir bir dostsun bu arada dün duydum diyalize bağlanıyormusun rahatsızlanmışsın sıkıntı ve stresstenmiş hemen kanuni yönden haklarına başvur seni bu hale getirip yatağa düşürenleri bir an evvel yetkili mercilere ve insan hakları mahkemesine şikayet et ayrıca bir isteğin olursa muhakkak ara kardeşim yanındayız her zaman seni bir selçuklu olarak başkalarına yem etmeyiz bunuda böyle bilsinler bu şahısların kim olduğunuda ayrıca çok merak ediyoruzzzzz