site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Toplu İş Sözleşmesi Coşkusu

Selçuk’ta Toplu İş Sözleşmesi Coşkusu
26.04.2013
A+
A-

SELCUK-TOPLU-IS-SOZLESMESI (3)

Selçuk Belediyesi’nde çalışan Belediye – İş Sendikasına bağlı işçilerle Selçuk Belediyesi arasında Toplu İş sözleşmesi imzalandı. Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Toplantı ve Konferans Salonunda düzenlenen 2013-2014 yılı toplu iş sözleşmesi imza törenine Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Belediye İş Sendikası İzmir Çevre Belediyeler Şube Başkanı Salih Er, Belediye İş Sendikası İzmir 1 Nolu şube Başkanı Zeynel Ersoy, Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, Selçuk Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Av. Cengiz Aydın, CHP Selçuk İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, CHP Selçuk İlçe Örgütü Yöneticileri ve Selçuk belediyesinde çalışan işçiler katıldı.

Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul Hükümeti Selçuk’tan Topa Tuttu

Törende konuşan Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ülkede yaşan sürecin emekçinin lehine olmadığını söyledi. “12 yıldır ülkeyi idare eden bir iktidar var. Ülkeyi 12 Eylülün gerisine götürdüler. Taşeron sistemi getirdiler. Şimdi sıkıntı çekiyoruz. Emekten yana belediye başkanları ile bir formül arıyoruz ama bizim elimizde değil bu formülü bulmak. Merkezi iktidarlar bu formülü bulmalı ve çözmeli. Taşeronluğu iyileştireceğiz diyerek daha da yasallaştırıyorlar. Kıdem tazminatı getiriyoruz diyorlar. Sonra da kıdem tazminatı için 10 yıl koşulu getirecekler. Eski işçilerin kıdem tazminatını fona devredecekler. İş güvenliği yok. İşveren hepsini kapının önüne koyacak. Taşeron çalıştıracak. Çünkü kıdem tazminatı iş güvencesi yerine geçiyor. Nereden baksan eline geliyor. Biz belediye – iş olarak demokratik, laik bir cumhuriyette üretmek, çalışmak, çocuklarımızı yetiştirmek istiyoruz. Siz işçisiniz, emekçisiniz politika yapmayın diyorlar. Neden? TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD Politika yapacak, TBMM’yi istediği gibi şekillendirecek, istediği yasaları çıkartacak. İşçiye de politika yapma diyecek. Meclis oluşturulurken asıl biz söz sahibi olacağız. Buradan çıkan yasalar 76 milyonu kucaklayacak, yüzü emekçiye dönük yasalar olacak. Eğer sahip çıkarsak bu olur. Partizanlık yapmayacağız. Bize ayak takımı diyenlere oy vermeyeceğiz” diye konuştu. Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür başta olmak üzere toplu sözleşmeye emeği geçen herkese örgütü adına teşekkür eden Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul “Teşekkürümüz bu salonda kalmayacak. Biz emekçiler sokakta da çok çalışarak, çok daha iyi hizmet vererek teşekkürümüzü sunacağız ” dedi.

Başkan Ülgür’den İşçilere Müjde

Selçuk Belediyesi olarak çalışanlarına en iyi koşulları sağlamak için çaba harcadıklarını belirten Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür ise “Bu gün burada yaptığımız toplu sözleşmenin tüm çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca buradan şunu da ilan etmek istiyorum. İşçilerimizin toplu sözleşmeden kaynaklı alacaklarını 1Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı öncesi ödeyeceğiz” dedi. Başkan Ülgür’ün bu sözleri salondan büyük alkış alırken Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul ve Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür toplu iş sözleşmesini imzaladı.

SELCUK-TOPLU-IS-SOZLESMESI (2)

SELCUK-TOPLU-IS-SOZLESMESI (1)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.