site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta İlk Teravih Namazında Camiler Doldu Taştı

Selçuk’ta İlk Teravih Namazında Camiler Doldu Taştı
20.07.2012
A+
A-

İslam aleminin kutsal ayı, 11 ayın sultanı Ramazan,  akşam kılınan ilk teravih namazı ile başladı. Ramazan ayının ilk teravih namazında camiler doldu taştı.

Ramazan ayının başlangıcı için ilk teravih namazı, tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Selçuk’ta da dün akşam kılındı. Selçuk’ta camiler dolup taşarken özellikle 3 büyük camide (TAHSİN AĞA CAMİİ, HACI FADIL CAMİİ VE İSABEY CAMİİ) vatandaşlar yer bulmakta zorluk çekti. Teravih namazında camileri dolduran vatandaşlar camilere sığmayınca, camilerin avlu ve bahçe kesiminde de namazlarını kıldı. Teravih namazı öncesinde, camilere gelen kimi vatandaşlar, Kuran’ı Kerim okuyup, dua ederken bazıları cami imamlarından teravih namazının kılınışı konusunda bilgi aldı.

Müslümanlar için özel bir yeri olan ve sosyal dayanışma adına en güzel örneklerin yaşandığı “Onbir Ayın Sultanı “Ramazan’ın ilk teravih namazını coşku içinde kılan vatandaşlar namazının ardından “Ramazan ayının gelişi nedeniyle çok mutluyuz, huzurluyuz ve duyguluyuz. Ramazan ayının tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesini diliyoruz” dediler.

Cemaat, çıkışta birbirlerinin ramazan ayını tebrik etti.

YORUMLAR
  1. Ateş dedi ki:

    TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNE HAYIRLARA VESİLE OLSUN

  2. Pamucak dedi ki:

    ARTIK RAMAZANLAR DA DEĞİŞTİ. ŞİMDİ RAMAZAN AYINDA DİN TÜCCARLIĞI YAPMAK VE HARAM KAZANÇLARINI GÖSTERE GÖSTERE YAPILAN İFTAR YEMEKLERİ VE RAMAZAN PAKETLERİ MODA OLDU. BÖYLELİKLE HARAMZADELER AKILLARI SIRA VİCDANLARINI TEMİZLEDİKLERİNİ ZANNEDİYORLAR. GERÇEK MÜSLÜMAN BİR ELİN VERDİĞİNİ ÖBÜR ELİNE GÖSTERMEYENDİR.