site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Sloganlarla Meşaleli Yürüyüş

Selçuk’ta Sloganlarla Meşaleli Yürüyüş
19.03.2015
A+
A-

selcuk-mesela-yuruyusu (7)

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü nedeniyle Selçuk’ta meşaleli yürüyüş düzenledi. Selçuk İstasyon meydanından başlayan yürüyüş Atatürk anıtının önünde son buldu.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü dolayısıyla tüm gün devam eden tören ve etkinlikler, akşam saatlerinde bir şölene dönüştü. Yediden yetmişe herkes bayrağını alıp İstasyon Meydanı’na akın etti. Büyük bir kalabalık eşliğinde fener alayı düzenleyen Selçuklulara, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve bazı Sivil Toplum Örgütü yöneticileri eşlik etti.

ÇANAKKALE ZAFERİ FENER ALAYI İLE KUTLANDI

Büyük bir gurur ile bayrak taşıyan gençler, attıkları sloganlar ile seslerini duyurdular. Çanakkale Zaferi’nin 100 yılı sebebiyle düzenlenen fener alayı, tüm halkı bir araya getirdi. Bu topraklar için kendini feda eden, henüz çocuk yaşta iken gözünü kırpmadan savaşa giden şehitlerimiz için ise “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganları yüksek sesle tekrarlandı.

Yürüyüş sırasında ‘Çanakkale içinde aynalı çarşı’, ‘Hey onbeşli’ türküleriyle Onuncu Yıl Marşı söylendi. Türk bayraklı ve meşaleli yürüyüşün ardından Hükümet Konağı yanında bulunan Atatürk Anıtı’na gelen kalabalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, yapılan açıklamalar ile şehitlerimizi bir kez daha andı. Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi temsilcilerinin basın açıklamaları ise büyük alkış topladı.

Yapılan basın açıklamalarında; “18 Mart, şanlı ordumuzun düvel-i muazzamaya, hamaseti ve azameti anlattığı, İstanbul’a girme hülyaları kuran armadayı Çanakkale sularına gömdüğü, bu uğurda 250 bin şehit vererek vatan toprağını kanıyla suladığı gündür. Bugün Çanakkale Zaferimizin 100’üncü yıldönümüdür. Tarihin her döneminde emperyalist güçlerin Türk milletinin varlığına kast eden girişimlerine, inanç ve azimle karşılık verilmiş, çok yönlü saldırı ve tertipler milletimiz tarafından her zaman boşa çıkartılmıştır. Bu nedenledir ki aziz milletimizin bağımsız yaşama konusundaki tavizsiz tercihinin izlerini Çanakkale’nin derin sularında, Conkbayırı ve Anafartalar’ın siperlerinde kefensiz yatanların destansı mücadelesinde görmek ziyadesiyle mümkündür” denildi.

Konuşmanın ardından etkinlik sona erdi.
Haber: Seda KonukSelçuk Haber

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

selcuk-mesela-yuruyusu (1)

selcuk-mesela-yuruyusu (2)

selcuk-mesela-yuruyusu (3)

selcuk-mesela-yuruyusu (4)

selcuk-mesela-yuruyusu (5)

selcuk-mesela-yuruyusu (6)

selcuk-mesela-yuruyusu (8)

YORUMLAR
  1. VATAN dedi ki:

    BU ANLAMLI YÜRÜYÜŞTE GAZİLERİMİZİ GÖREMEDİK ÇOK YAZIK

    1. Anonim dedi ki:

      oradaydılaryürüyüşe katıldılar, hemde aileleriyle.

  2. Anonim dedi ki:

    Gazilerimiz 14 milyarlık dükkan kirasının derdine düştüler.

  3. Anonim dedi ki:

    Akp yönetimi demiştir katılmayın.. Sema ablaları kızmıştır

  4. Anonim dedi ki:

    herşey yürümekle düzeliyosa buyrun hergün yürüyelim

    1. Anonim dedi ki:

      Tamam hocam sen bugüne kadar yaptığın gibi evde, kahvede oturarak düzelt.