site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Siyasete Atılan Kadın Sayısı Yok Denecek Kadar Az

Selçuk’ta Siyasete Atılan Kadın Sayısı Yok Denecek Kadar Az
13.03.2014
A+
A-

SELÇUK 14 MAYIS MAHLLESININ 25 YILLIK MUHTARI ALTINCI DONEMDEDE

Selçuk’ta ki Muhtar Adaylarının 29 tanesi erkek, 4 tanesi kadın. Cumhuriyet mahallesinde 12 Muhtar adayı yarışırken 14 Mayıs Mahallesinde ise 25 yıllık muhtar adayı rakipsiz tek aday seçime giriyor.

Turizmi, tarımı ile dünyanın en çok tanınması ile övünen Selçuk’ta, siyasete atılan kadın sayısı yok denecek kadar azınlıkta.

Selçuk’ta beş mahalleden en çok muhtar adayı olan Cumhuriyet Mahallesi. Tek rakipsiz aday da 14 Mayıs Mahallesi muhtarı.  Beş dönem sonrası altıncı dönemde yine tek başına seçimlere giriyor.  Mahallelerde 21 erkek muhtar adayı var. 4 bayan adayı var. Sekiz Köyde ise hepsi erkek aday.

Toplam erkek muhtar adayları 29 iken, bayan adaylar 4 tane.  Bunların aza sayısı toplam 273 iken, bunların 252 tanesi erkek, 21 tanesi bayan aza adayı.

Belediye başkanlığında ise, altı belediye başkan adayının altısı da erkek aday iken,78 belediye meclis üyesinden altmış dört tanesi erkek, 14 tanesi bayan meclis üyesi adayı.

DHA VEYSEL EROL SELÇUK

NOT: Haber yayına hazırlandığı anda 14 Mayıs Mahallesinden tek muhtar adayı Niyazi Bakıcı’ydı. Bugün itibari ile Berber esnaflarımızdan Mehmet Turhan da 14 Mayıs Mahallesi muhtarlığına aday olmuştur. Bilgilerinize…

YORUMLAR
  1. Bağımsız. dedi ki:

    Kadın kadın diyoruz ama onlara güvenmiyoruz.

  2. Anonim dedi ki:

    lutfen kadin adaylarimizi destekleyelim onlarda basarili olabilirler sanirim

  3. Anonim dedi ki:

    14 Mayıs mahallesinde tek muhtar adayı yok. Selçuk esnaflarından berber Mehmet TURAN’da muhtar adayı. Taraflı haber yapılmasın!

  4. anonim dedi ki:

    Mehmet Turhan a başarılar dilerim. değişim şart.

  5. Anonim dedi ki:

    mehmet turhana başarılar dilerim…değişim şart artık

  6. ks dedi ki:

    ya o bu değilde bu muhtar maaşları ne kadar yada aylık geliri ne oluyor bende mi koysam acaba ?