site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Ramazan Dolayısı İle Kan Bağış Sayısında Düşüş Yaşandı

Selçuk’ta Ramazan Dolayısı İle Kan Bağış Sayısında Düşüş Yaşandı
17.07.2013
A+
A-

selcuk-kan-bagisi (1)

Kızılay Derneği Ödemiş Kan Toplama Merkezi tırı iki gün boyunca Selçuk’ta duyarlı vatandaşlarımızdan kan topladı. Selçuk’ta iki gün boyunca 150 ünite kan toplandı. Doktor Mehmet Selahattin İnce her Ramazan ayındaki kan stoğu düşüşünün bu sene de yaşandığını belirtti. Doktor İnce ayrıca kan bağışı yapmanın orucu bozmadığını vatandaşlara hatırlattı.

Selçuk’a gelen Kızılay Ödemiş Kan Merkezi’nin tırı Selçuk Tahsinağa Camii yanında bulunan pazaryerinde Selçuk’ta ki duyarlı vatandaşlarımızın desteği ile 150 ünite kan topladı.

Her geçen gün önemi daha fazla anlaşılan, sadece Selçuk’ta değil, tüm dünyada insanlara yardım eden, zor gün dostu Türk Kızılay’ına Selçuk halkından bu sefer beklenen duyarlılık maalesef gösterilmedi.   Her gelişlerinde ortalama bir günde 100 ünite kan sayısını bulan Kızılay da bu rakam bu sefer iki günde 150 ler de kaldı.

Selçuk Kızılay Derneği başkanı Ramazan Koyuncu ise tüm katılımcılara teşekkür etti. Selçuk halkının kendilerine her zaman destek verdiğini ve bundan duydukları memnuniyetlerini dile getirdi.

Ödemiş Kan Aracının sorumlu doktoru Mehmet Selahattin İnce ise şunları söyledi; ‘‘İki gün boyunca İzmir Bölge Kan merkezinin gönderdiği bu tır ile Selçuk’ta kan aldık. Selçuk’tan Alaşehir’e kadar Ödemiş Bölgesine bağlı olduğu için Ödemiş Kan Bağış Merkezi’nin elemanları kanı almakla yükümlü. Gördüğümüz kadarı ile Selçuk halkı kan verme konusunda oldukça duyarlı. Ne zaman Selçuk’a gelsek gerekli katılımı sağlıyorlar. Ve bizi hiçbir zaman mahcup etmiyorlar. Ve bu sefer ki hedefimiz iki gün içerisinde 200 ünite kan sayısına ulaşmaktı fakat sayımız iki günde maalesef yüz ellilerde kaldı. Ancak gelecek ay içinde bu sayının çoğalacağına inanıyoruz ve duyarlı Selçuk Halkının bizleri yalnız bırakmayacağına inanıyoruz.

Doktor Mehmet Selahattin İnce sözlerine şöyle devam etti; kan stoklarında Ramazanın başlamasıyla birlikte yüzde 60’lık düşüş olduğunu, bu nedenle kritik seviyeye geldiklerini söyledi. İnce, “Kan bağışı stoku bu hızla azalmaya devam ederse Ramazan ayının son haftası ve Ağustos ayı başında hiçbir hasta için kan bulanamayacak. Vatandaşlar kendi uğraşları ile kan bulmak zorunda kalacak” dedi.

mehmet-selahattin-ince

selcuk-kan-bagisi (2)

selcuk-kan-bagisi (3)

YORUMLAR
  1. RÜZGAR dedi ki:

    KIZILAY HER ZAMAN SEVGİ VE SAYGI DUYDUĞUMUZ BİR KURUM. ANCAK SON YILLARDAKİ İCRAATLARI İKTİDAR YANLISI OLMAYA BAŞLADI. SON OLARAK GEZİ PARKI DİRENİŞİNDE YÜZLERCE İNSAN YARALANMIŞ ACİL YARDIM ARARKEN KIZILAY ORDA YOKTU. AMA TAYYİBİN KAZLIÇEŞME MİTİNGİNDE TAM TEŞKİLAT ORADAYDI. BU BİRAZ KANSIZLIK OLMUYORMU ?

    1. Anonim dedi ki:

      E ne farkı var sizin şuan yaptığınızdan? yerel yönetime alkış tutup desteklemiyor musunuz? Sizden olmayanın canı çıksın, sizden olmayan kansız olsun. Bu kafayla ne elde edeceksiniz göreceğiz.

  2. eski selçuklu dedi ki:

    :))) hahaha harika yorum ellerin dert görmesin:))