site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Otopark Sorunu Büyüyor

Selçuk’ta Otopark Sorunu Büyüyor
05.01.2015
A+
A-

otopark-sorunu-selcuk (2)

Selçuk’ta otopark sorunu her geçen gün biraz daha büyüyor. Selçuklular yetkililerden trafik düzenlenmesi istiyor.Şehir merkezinde otopark şart. Gün geçtikçe artan araç sayısına karşılık halen birkaç yer haricinde araç parkı için otopark alanlarının azlığı sorunun ana nedenini oluşturuyor.

İlçede ki otopark eksikliği her gün biraz daha gün yüzüne çıkıyor. Çarşı merkezinde 2-3 tane araç parkı için otopark bölümleri bulunsa da özellikle cumartesi pazarının olduğu günlerde mecburi olarak bu alanlar kullanılamayacağından dolayı araçlar için büyük sıkıntı doğuyor.

Görüşünü aldığımız birçok Selçuklu ise bu olayın çözümünün Yer altı otoparkları ve kısa mesafelere yaya gidilmesi yönünde görüş belirtti. Ayrıca şehir içine katılan turuncu uzun babaların her ne kadar esnafın önünü açmak için yapılsa da birçok sürücünün babalar olmasına rağmen bunların yanına yine araçlarını park ettiklerini ve kuralların çiğnendiğini söylediler. Araçların babaların yanına park edilmesi ile yolun daha da daraldığını, Fakat park edecek yer de olmadığı için sürücülerin başka çaresinin kalmadığını da sözlerine eklediler.

Selçuk’un yapısı ve koşulları ortada olduğuna göre araç sürücüleri de bu konuda daha duyarlı davranmalı ve trafik ekiplerine bu konuda yardımcı olmalı, vatandaşlık görevlerini toplumun menfaatine yerine getirmek zorunda.

Yerel seçimlerde Selçuk’un otopark sorununu çözeceğini söyleyen ve konu ile ilgili projeleri vatandaşlara anlatan Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın ise otopark sorunu ile ilgili proje için ne zaman hamle yapacağı merakla bekleniyor.

otopark-sorunu-selcuk (1)

YORUMLAR
  1. AAAAA dedi ki:

    selçuk da park sorununu selçuklular kendileri yaratıyor selçuk küçük ve düz ayak biryer herkes çarşıya aracıyla gelmek zorundamı elimizden gelse wc ye bile arabayla gideceğiz

  2. Anonim dedi ki:

    İnsanlar boğazına kadar borç batağında kredi ile aldığı lüks arabaları ile hava atacakları için iki dakikalık mesafeleri bile araba ile gidiyor.

  3. Anonim dedi ki:

    İnsanlar hep hata yapar ama yaptırmamakla mükellef kurumlar var. Belediye Trafik Zabıtası ve Trafik Polislerinin çözebileceği bir konu bu. İlk olarak park yeri gösterilmeli.

    1. AAAAA dedi ki:

      sayın anonim hatırlarmısın bir ara selçuk da park üçreti alınmaya başlanmiştı sokaklar ve pazar yerinde bidane araç yoktu park sorunuda yokdu acaba yine park üçretimi alınsa o zaman sorun cözülmüş olur