site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Okul Müdürü Kıyımı Yapıldı

Selçuk’ta Okul Müdürü Kıyımı Yapıldı
22.08.2014
A+
A-

milli-egitim

Milli Eğitimde Kıyım

Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı yeni düzenlemeyle ilçede ilkokul ve ortaokul müdürlerini görevden aldı. Müdürlerin görevden alınması için puanlama yöntemi uygulandı. Bu usule göre görevden alınan okul müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Şube Müdürlerinin puanlamasına tabi oldu.

Selçuk Haber Gazetesi olarak burada merak edilen soruyu görevden alınan Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu Müdürü Aziz Boz’a sorduk…

Selçuk Haber: İlçe Milli Eğitim’e yeni atanan müdürler yıllardır görev yapan okul müdürlerini neye göre puanladı?

Aziz Boz: Cevap iki türlü verilebilir. Birincisi haklının yanında olmayı değil de güçlünü yanında olmayı seçmeleri, ikincisi ise yeni atanan müdürlerin büyük bir yetenek sahibi olmaları ve gözünün üstünde kaşın var tarzı tespitlerle aziz-bozhepimize puan bahşetmeleri.

Selçuk Haber: Görevden alma puana göre mi oldu?

Aziz Boz: Puan kılıfı altına saklanan İlçe Milli eğitim Müdürlüğü, hiç tanımadığı müdürler hakkında görüş belirtiyor gibi görünse de emirlere uyarak işlem yapılmıştır.

Selçuk Haber: Siz kaç puan aldınız?

Aziz Boz: 33 yıllık öğretmenim. 28 yıldır da idareciyim. 36 buçuk puan aldım. Bunca başarı bunca emek belgeliyken puanlamada makama biat eden yüce şahsiyetler bize bu puanı vermiştir. Ancak bizim puanımızı öğrencilerimiz başarılarıyla belgelemiştir.

Selçuk Haber: Okul olarak en son başarınız nedir?

Aziz Boz: Son başarımız TEOG (Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş) sınavında ilçe birincisi olmamız. Biz Gazi Ortaokulu olarak İzmir’de 511 ortaokul içinde 72. olduk.

Şimdi sıralamaya bakalım:

19 Mayıs O. O. İl: 108.isi
Fatma Günay O.O il: 166.sı
İsabey O.O il: 387.si
Sekiz Eylül O. O. : 451.si

Selçuk Haber: Böyle olmasına rağmen tekrar soralım Gazi Orta Okulu Müdürü Aziz Boz hangi sebeple müdürlük görevinden alındı?

Aziz Boz: Bir test sorusuyla konuyu cevaplayalım.

a) Eğitim Bir Sen üyesi olmadığından
b) Tehditlere boyun eğmediğinden
c) Döneklik etmediğinden
d) HEPSİ

Şimdi mesleki etik kurallarını hiçe sayıp çocuklarımıza “bu şekilde fırıldak olun” mesajı mı vermeliyiz? Yoksa “haklıysan kimse olmasa da hak yanında olur” mesajı mı? Sorumun cevabına gelince okuduğunda bile soruya içinden bile cesaret edip cevap veremeyenlere ithafen sesli cevaplayayım cevap : D

 

YORUMLAR
  1. cemal nuhay dedi ki:

    Gaziye gelen nedense ilçe birincisiyim diye hava atıyor neden İsabeydeyken birinci olmadın neden Atatürk’e gidip engin becerinden oradaki öğrencileri yararlandırmıyorsun.Sınıfa girin biraz ders işleyin öğrencilerinizi öyle yetiştirin öyle birinci yapın bizde sizi alkışlayalım.

    1. Aziz dedi ki:

      Biz isabeydede hep birinciydik yerimizi biliriz

  2. EĞİTİM SEN dedi ki:

    Bir çok yorum okuduk…Bu iş 1 Mart 2014 tarihinde çıkarılan kanunla başladı…Biz 26 şubatta bu yasa için 1 günlük GREV yaptık.Bu duruma geleceğinizi söylemiştik ve ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı.AKP “Yeni Türkiye’yi” yeniden dizayn ederken militan, piyasacı ve dindar okul müdürleri istiyor…Okul müdürlerine yapılan sendika değiştir baskısına boyun eğenler olduğu gibi, onuruna ve ülkesine sahip çıkanlarda olmuştur…Atatürk ilk okulu müdürü ilçede doktor ve başöğretmen ünvanı bulunan tek eğitimcidir.Baskılara boyun eğmediği için Eğitim Sen’den istifa etmediği için müdürlüğü gasp edilmiştir.Her türlü hukuksal ve demokratik haklarımızı kullanacağımızı unutmasınlar.Üç günlük MEM yöneticilerinin yaptığı siyasal değerlendirmeler tamamen hukuksuz ve ideolojiktir…BİZ ÇOCUKLARIMIZA ONURLU BİR GELECEK BIRAKACAĞIZ .YA SİZ?

    1. Aziz BOZ dedi ki:

      Makam için istifa edenler yada makam için eğtbir üyesi olanlar ne bırakacak çoçuklarına Onurlu bir gelecek brakmayacakları kesin.

    2. Anonim dedi ki:

      Biraz iddialı açıklama olmuş sendikacı arkadaşım Özgür iradeleri ile başka sendikalara üye olan eğitimciler çocuklarına onurlu bir gelecek bırakamıyacaklar mı?

      1. EĞİTİM SEN dedi ki:

        Kendi özgür iradesiyle sendika değiştirenlere değildir sözümüz.Koltuğu için, kişisel çıkarları için, baskılara boyun eğip sendika değiştirenleredir sözümüz. Onuru korumak için koltuğunu kaybedenler de var.Hangisi daha dürüst?
        Ayrıca onurlu bir yaşam seçmeyen kendi çocuklarına ve öğrencilerine hangi kişiliği kazandıracak? Çocuklara doğru bildiğiniz yolda değil de çıkarlarınız neredeyse o yolda yürüyünüz mü diyecekler?
        Eğitimin ve eğitimcilerin geldiği yere bakın.Müdür olmak için siyasi iradenin emir eri olacaksın. Çocuklarına nasıl onurlu bir gelecek bırakacaksın?

  3. GAZİ'DEN dedi ki:

    SELÇUK LİSESİNDE İKEN ÖĞRETMENİM OLAN BİR MÜDÜR ŞU ANDA HALA BİR OKLUDA MÜDÜRLÜK YAPIYOR.BEN OTUZ YIL GURURLA ÖĞRETMENLİK YAPTIM VE EMEKLİ OLDUM.ŞİMDİ KALKMIŞLAR BİZİ GÖREVDEN ALDILAR DİYE DERTLENİYORLAR.KARDEŞİM SİZİ ÖĞRETMENLİKTEN ALMADILAR.SINIFLARA GİRİP DERS İŞLEYİN NİÇİN KORKUYORSUNUZ.ASLİ GÖREVİNİZİ YAPIN NEDEN ÇEKİNİYORSUNUZ.DERSE GİRMEK SİZLERE ZOR GELİYORSA O ZAMAN YAPILACAK ŞEY BELLİ

    1. Anonim dedi ki:

      Hocam Derslere girmekten korkuyorlar mı bilmem ama sanırım eğitici olmaktan korkuyorlar. Çünkü
      O sınıfın sorumluluğunu alacaklar başarıları başarısızlıkları daha reel bir şekilde ölçülecek

  4. ATA dedi ki:

    PARALEL BAHANE KADROLAŞMA ŞAHANE
    Öncelikle yaptığınız puanlamada adil davrandığınıza inanıyor musunuz?
    Yaptığınız puanlama kriterlerinde herkese hak ettiği puanı verdiğinize inanıyor musunuz?
    Puanlamaya esas tuttuğunuz Okul Müdürlerini tanıyor musunuz? Tanıyorsanız ne kadar tanıyorsunuz?
    Puanlama yaparken sizlere herhangi bir yönlendirme veya zorlama oldu mu?
    Sözün özü Sayın Müdürüm ve Şube Müdürüm altında imzanız olmasına rağmen bu puanlamayı siz mi yaptınız?

  5. vatandaş dedi ki:

    Bu yorumlar şunu gösteriyor,Selçuk’ta eğitimle ilgili sorunlar var.Çözüm konusunda hiç bir şey yok,kimsede ideal de yok ideolojide yok herkes zil çalsın ona bakıyor.Özel sektör okulları da çığ gibi büyür,ondan sonra onları küçültmek için her şey yapılır.Olan gariban vatandaşın çocuğuna onlarda bu ezilmişlik duygusu çalışıp başarı sağlıyor.

  6. Aziz BOZ dedi ki:

    Sorucu neyin suç olup olmaığını biliyoruz biz . Veli diyen yorum yazan deli mesai saatleri içinde ve dışında okulda bulmak zor diye yorum yapmışsın da mesai içini anladıkta mesai dışında okulda bulmak zor onu anlamadım.Sen adresini ver mesai içi ve dışı ben geleyim

  7. Aziz BOZ dedi ki:

    Cemal Nuhay ben İsabey İlköğretim okulu müdür iken ilçedeki tüm birincilikleri okulum almıştı.2.İzmir ilinde yapılan bilgi yarışmasında kurayla il ikincisi olmuştuk 3.SBS sınavında da ilçe birincisi olmamız nedeniyle selçuk punanı arttığı için ilçemiz il birincisi olmuştu ANLADINMI.Araştır yorum yap ezbere olmaz attım tuttu ile olmaz bu işler

  8. Reis dedi ki:

    Müdürüm keyfine bak herkes seni bilir şimdi davutmuş ananonoşmuş vatandaşmış veliymiş hikaaye yüzüne cesaret edemediklerini burada söylemelerine musade et korkakların.

  9. Cemal NUHAY dedi ki:

    Müdürlüğüm gitti diye feryat etmeye gerek yok.Geçersin tahtanın başına dersini yaparsın yok ders işlemek zor geliyorsa ona diyeceğim yok.Başarıya gelince Gazi’de İsabey’de zaten öğrenci senden bir şey beklemiyor ki.Özel derslerle dershanelerle sürekli takviyeler yapılıyor .Sizde ben şöyle ben böyle başarılıyım diye övünüyorsunuz.Unutmayın ortada bir başarı varsa o başarı öğretmenin,öğrencinin ve öğrenciye uygun ortamı hazırlayan velinindir.Okul müdürünün bunda payı yok denecek kadar azdır. Emekli bir Eğitim İş’li olarak öğretmenlikten ve yanar döner olmayan sendikamdan gurur duyuyorum.

    1. Aziz Boz dedi ki:

      Emekli öğet olmuşsun demek sen öğrencine bir şey veremedinde dershaneye gönderdin tam zamanında seni emekli etmişler desene.Sen bu geçtiğin ikinci sendika nasıl onursa

  10. Anonim dedi ki:

    ÖĞRENCİLERİN YENİ DÖNEMDE İMAM HATİPLERE MECBUR KILINMASI İLE BU ATAMALAR BİRLİKTE YÜRÜYOR. PROJE BÜYÜK. MİLLİ EĞİTİMDE EĞİTİMİ TAMAMEN YOK EDİP CAHİL NESİLLER İLE KENDİLERİNE KÖRÜ KÖRÜNE BİAT ETMEYİ KOLAYLAŞTIRACAKLAR. ALLAH CEZANIZI VERSİN.

  11. Dışardan dedi ki:

    Sn Aziz boz,yazılarınızdan ve üslubunuzdan anlıyorum ki,geç kalınmış bir karar olmuş.

    1. Aziz Boz dedi ki:

      Dışardan denmez sen gibilere Hariçten gazel okuma derler

  12. Anonim dedi ki:

    Eski ve yeni müdürlere yeni görevlerinde başarılar dilerim.

  13. Aziz Boz dedi ki:

    Anonim ben bak yiğitce adımı yazmışım senin gibi saklanmamışım en azında kimse eğitimci demiş sen neolduğun bile belli değil ama bize olan düşmalığını bile korkarak adını bile açıklama cesaretini gösteremeyen zavallı tetikcisin onun bunun adına yazıyorsun

  14. AFFETMEYEN MÜDÜR dedi ki:

    Köyümüz deki okul müdürü ile bayan bir öğretmen münibüsü kaçırmışlar.BİR SONRAKİ MÜNİBÜS İLE İKİSİDE KÖYE VARIR…MÜDÜR SARI ZARF İLE ÖĞRETMENE GEÇ GELME SEBEBİNİ YAZILI OLARAK SORAR SAVUNMA İSTER…BU MÜDÜRÜMÜZ BAŞARILI SAYILMIŞ AQKP BŞK.SEMA HANIMIN YAKINI İMİŞ..GÜÇ VAR ARKASINDA ÖĞRETMENE İYİ Kİ FAZLA CEZA VERMEMİŞ..TAM PUAN ALMIŞ…

  15. Cemal NUHAY dedi ki:

    BENİM NEYİ VERİP VERMEDİĞİMİ SENİN GİBİ MÜDÜRLER DEĞİL ÖĞRENCİLERİM VE ÖĞRENCİ VELİLERİM ÇOK İYİ BİLİR .ÇOK MERAK EDİYORSAN ÖĞRENCİLERİM HALA GAZİ ORTA OKULUNDA.AYRICA TEK BİR SENDİKAYA ÜYEYİM VE BUNUNLA GURUR DUYUYORUM.BİLMEDEN ATIP TUTMA.BİZ İDEALLERİMİZ İÇİN KOLTUK SEVDALILARI KOLTUKTA BİRAZ DAHA OTURABİLMEK İÇİN SENDİKAYA KATILIR .ÇOK İYİ OLMUŞ SINIFA GİRİN TAHTANIN BAŞINA GEÇİN DERS YAPIN BU ÇOK ZOR OLMASA GEREK.

    1. aziz x dedi ki:

      Neyudu belirsiz kisi biz hukuk tip muhendislik okuyan ogre.ciyle gurur duyoyoruz sen gazide okuyan ogre.ciyle farkimiz bu kadar daha ne diyeyim seviye farkimiz

    2. Aziz Boz dedi ki:

      Biz Öğrencilerimzin Tıp,Hukuk,mühendislik gibi okullarıyla gurur duyarken sen Gazi orta okulunda diye övün dur işte kalite farkımız cemal.seviyen bu

  16. ...NOKTA dedi ki:

    MESAİSİNE GELMEYİP OKULLARINDAKİ ÖĞRENCİLERİN DAVRANIŞLARINI TAKİP ETMEYİP DÖNEM SONNDA E OKULDAN DERS NOTLARINI ŞİŞİRİP VELİYE ŞİRİN GÖRÜNMEYE ÇALIŞIP BİRDE OKUL AİLE BİRLİKLERİNİ KAFAYA ALIP HESAPLARI BOŞALTMA DEVRİ BİTMİŞTİR. HAYIRLI OLSUN. BAZI İNSANLAR KAYBETTİKLERİ GÜÇLERİNE ÜZÜLÜYOR BENCE İŞLERİNE DEĞİL 🙂 BUNDAN SONRA GELECEKLERDE SADECE EĞİTİM İÇİN ÇABALAR İNŞALLAH. (1-2 MÜDÜR DIŞINDA).

  17. öğretimci dedi ki:

    kimler görevden alınmış?

  18. REİS dedi ki:

    Müdürüm ne kadar sevenin varmış herkes içindeki irini kusuyor ama yüzüne cesaret edemeyenler böyle arkanda konuşuyor .Helal olsu sana

  19. Vatandaş dedi ki:

    Aziz Bey atanamayan genç öğretmenlerin önü açılmış olur sizlerin ayrılması ile,Ayrıca o gençlerin içinden çok iyi yöneticiler çıkacaktır merak etmeyin.Gençlerin önünü açıl tecrübenizlede onlara yardımcı olun,makamlar baki kişiler geçicidir unutmayın.Saygılarımla

  20. Ferhat Tekol dedi ki:

    Yillar once ilkokulu,ortaokulu ve liseyi Selcuk ta bitirmis bir vatandas olarak, cogunun ogretmen oldugunu dusundugum bu yorumcularin uslubu beni rahatsiz etti. Kucuk sehrin buyuk adamlari olmak icin verilen mucadele ve gosterilen hirs, cocuklarimizin gelecegi konusunda beni rahatsiz ediyor. Bu egitim kalitesizligi nedeniyledir ki hepimiz kolejlerin pesinde kosmaktayiz. Umarim ki Selcuk egitim kalitesiyle adindan soz ettirdigi yillara geri doner.

  21. Murat Yıldırım dedi ki:

    Benim babamda aynı eleme yöntemiyle görevinden alındı..Onu tanımayan; on gün önce gelen müdürlerden aldığı puanla!!..Bunca yıl işini iyi yaptıktan sonra daha tanımadığı, yüzünü bile görmediği müdürlerden alamadığı puanlar yüzünden sanki YETERSİZ miş gibi gösterilerek görevden alınmasının HAKSIZLIĞI nı RABBİM bunu yapanlarında başına verir inşallah..Dışarıda tanıyan tanımayan insanların gözünde bunca yıl birçok başarıya imza attıktan sonra sırf birilerinin kapısında köle olmadığı için; emeğiyle, teriyle çalıştığı için yetersizmiş gibi gözükmenin ne demek olduğunu bunu yapanlara yaşatır inşallah…Babamı ilk defa bu kadar üzgün ve yenilmiş gördüm ya..ilk defa bu kadar çaresiz gördüm ya..Elbet ahiret günündede cennet ve cehennem ayrımındada meleklerin ellerinde listeler olucak..o zman sizleri ateşten ne sendikanız koruycak nede sizi o makanlara getiren kalabalıklar..Azıcık AKLI olan varsa bir müdürü, tanımadığı bir amirin verdiği puanla görevden almanın; suyun 100 derecede kaynadığını bilmek kadar bariz bir KUL HAKKI YEME günahı olduğunu bilir ve konuyu değişik yerlere çekmezsiniz..