site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta öğrenci yurdu için yer incelemesi yapıldı

Selçuk’ta öğrenci yurdu için yer incelemesi yapıldı
05.01.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesi uzun zamandır üzerinde durduğu öğrencilerin yurt ihtiyacını giderecek önemli adımlar atıyor. Okullaşma yönünde hızla ilerleyen Selçuk’ta üniversite öğrencileri için yapılması planlanan yurt yerini Kredi ve Yurtlar Kurumu İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca ile birlikte inceleyen Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Alan ile ilgili çalışmaları hızlı bir şekilde gerçekleştirip, önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yurdumuzu yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca’yı ilk olarak makamında ağırlayan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, daha sonra yurt için uygun bulunan yerlere giderek alan çalışması yaptı.

Dokuz Eylül Üniversitesi açılıyor

Selçuk’ta hali hazırda faaliyet gösteren THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi Meslek Yüksek Okulu ile birlikte Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulu’nun da önümüzdeki dönem öğrenim hayatına başlayacağını kaydeden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, öğrencilerin yurt ihtiyacını karşılamak için yer tespit çalışmalarına devam ediyor. Kendisini ziyaret gelen Kredi ve Yurtlar Kurumu İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca ile birlikte Cumhuriyet Mahallesinde eğitim alanı olarak belirlenen 8 dönümlük araziyi yerinde inceleyen Başkan Bakıcı, “Biliyorsunuz ki okullaşma açısından Selçuk’ta yükseköğrenim ile ilgili ciddi gelişmeler var. Şu anda öğrenimde olan THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi Meslek Yüksek Okulu ve buna bağlı olarak da Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulu 6 program ile önümüzdeki eğitim öğretim döneminde açılacaktır” dedi.

8 bin metrekarelik alana yurt

İlk olarak 4 program ile öğrenime başlayacak olan Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksek Okulunda Kültürel Miras, Turizm ve Otel işletmeciliği, Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve İkram Hizmetleri bölümün kesinleştiğini hatırlatan Başkan Bakıcı; “Bilindiği gibi öğrenciler tercihlerini yaparken o ilçede yurt olup olmadığına bakarlar. Eğer yurt varsa daha rahat tercihte bulunurlar. Bu durumu dikkate alarak ilçemizdeki öğrenci yurdunun hızlı bir şekilde olabilmesi için Kredi ve Yurtlar Kurumu İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca ile birlikte alan çalışmasını yerinde inceledik. Bu kez yurt ile ilgili nihai bir karara vararak ilçemizde Kredi Yurtlar Kurumu’nun binasını oluşturacağız” diye konuştu.

Kredi ve Yurtlar Kurumu İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca ile alan çalışması yapan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; söz konusu alanda yurt olabileceğini kararlaştırdıklarını kaydederek; “İlçemizde hem Dokuz Eylül Üniversitesi Efes Meslek Yüksekokulu hem de THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi Meslek Yüksek Okulu var. Dolayısıyla yurt ihtiyacımız var. Bu ihtiyacı giderebilmek için müdürümüz ile birlikte şuanda alanda bir çalışma yapıyoruz. Üzerinde bulunduğumuz alan 8 bin metrekare civarında bir yerdir. Planda eğitim alanı olarak görünüyor. Bu alanı yurt olarak düşünüyoruz. Burada hem erkek, hem kız öğrenci yurdunu iki blok halinde yapmayı planlıyoruz. Alan ile ilgili çalışmaları hızlı bir şekilde gerçekleştirip önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yurdumuzu yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Selçuk Türkiye’nin gözbebeği

Eğitim alanı olarak ayrılan alanın Öğrenci Yurdu için oldukça müsait bir alan olduğunu ve burada Selçuk’a yakışır bir yurt yapılabileceğini kaydeden Kredi ve Yurtlar Kurumu İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca; “Bilindiği gibi Selçuk Türkiye’nin gözbebeğidir. Önemli bir turizm alanıdır. Biz buraya her gelişimizde heyecanlanıyoruz. Dünyanın baktığı bir alandır. Burada yapacağımız yurtlar da bu ilçeye yakışır olmalıdır. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmiş bir ilçeye kültür mirasına girecek bir yurt çalışması yapacağız.” Diye konuştu.

Konunun ısrarcı bir şekilde takipçisi olan Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya teşekkür ettiğini belirten Kredi ve Yurtlar Kurumu İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca;“Yatırım yaptığımız, yurt açtığımız yerlerde yerel yönetimlerin desteği bizim için çok önemlidir. Başkanımızın ısrarlı takibi ile bunu da çözeceğiz” dedi.

Selçuk’un turizm açısından son derece önemli bir ilçe olduğuna dikkat çeken Karaca; “Selçuk sadece İzmir’e değil Türkiye’ye hatta bütün dünyaya açılan bir kapıdır. Hem manevi olarak hem maddi yönden, turizm yönünden önemli bir ilçemizdir. Bu ilçede açılmış okullara baktığımızda müthiş bir performans gösteriliyor. 2 tane fakülte var ve dahası olacak. Bunlara bizim de bir cevap vermemiz lazım. Öğrencilerimizin mağdur olmaması için bu şirin ilçede teşkilatlanmak ve yapılanmak istiyoruz. Kredi Yurtlar Kurumu olarak öğrencilerimize en güzel mekanda en iyi hizmeti vermek istiyoruz. Belediyenin çalışmalarına yakışır şekilde bir yurt çalışması yapmayı planlıyoruz” dedi.

ogrenciyurdu-selcuk-yer

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Selçuk’a hiç hükumet düzeyinde bakan veya yatırımcı gelen var mı?Sadece başkan ile akp ilçe örgütü arasında çıkan hır gürü düzeltmek için milletvekili geliyor.Yatırımlar için çıkılan yolda sadece boş gülümseme ve içi boş sevgi tozları var…