site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta o seminere ilgi yoğundu

Selçuk’ta o seminere ilgi yoğundu
18.03.2016
A+
A-

Selçuk Belediyesi tarafından düzenlenen “TEOG Öncesi Motivasyon Semineri’nde” Sınav Koçu ve Öğretmen Koray Varol Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonu’nda öğrencilerle buluştu. TEOG (Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı) adayı öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerde Koray Varol öğrencilere bu önemli sınavı nasıl kazanabileceklerine dair önemli ipuçları verdi.

Selçuk Belediyesi’nin eğitime destek çalışmaları kapsamında düzenlenen TEOG Öncesi Motivasyon Semineri’ne Selçuk’ta eğitim veren Sekiz Eylül, Gazi Mustafa Kemal, Selçuk Anadolu İmam Hatip, 19 Mayıs, Fatma Günay, Çamlık, Çökçealan Ortaokullarının öğrencileri katıldı. TEOG Öncesi Motivasyon Semineri’nin konuşmacısı olan Öğretmen Koray Varol öğrencilerle keyifli bir atmosferde sohbet etti.

Başarı için dersi iyi dinlemek şart
Öğretmenlerin de bir zamanlar öğrenci olduklarını ve amaçlarının öğrencileri kendi hayatına atıldığı zaman onları güçlü kılmaya çalışmak olduğunu belirten Koray Varol canlı örneklerle eğitimin en temel noktasının iyi bir dinleme olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı. Başarı için iyi bir öğrenmenin olmazsa olmaz olduğuna dikkat çeken Koray Varol; “Öğrenme çift kutupludur. Birinci kaynaktan bir bilgi çıkar; ikinci kaynağa bilgi gelir. Birinci kaynaktan çıkan bilgiyi ikinci kaynak ne kadar iyi alırsa o kadar iyi öğrenir. Başarılı öğrencilerin en temel özelliği dersi iyi dinlemeleridir. Dersi iyi dinlediğiniz zaman başarınız artar” dedi.

TEOG bir sıralama sınavıdır
TEOG Öncesi Motivasyon Semineri’nde TEOG Sınav sistemi hakkında da bilgi veren Koray Varol TEOG Sınavı’nın mantığını şöyle açıkladı; “Sistem size aynı anda, aynı koşullar altında aynı sınavı uygulayarak sizleri değerlendirmeye alıyor. Altı farklı dersten öğrencileri sınayarak puan durumlarına göre aşağıdan yukarı doğru sıralıyor. Çıkan puan aralıklarına göre belli puan aralıklardaki öğrencilerin belli okullara gidebileceğini söylüyor. TEOG bir sıralama sınavıdır. Bir örnek vermek gerekirse; geçen yıl fen lisesine altı yanlışlı öğrenci giriyorsa bu yıl 7- 8 yanlışlı öğrenci girebilir. Sınav zorluğunu kendi içerisinde barındırabilir” dedi.

Kazananlar çalışanların içinden çıkar
TEOG Öncesi Motivasyon Semineri’nde öğrencilere “Nasıl başarılı bir öğrenci olunur?” , “TEOG gibi sınavlar nasıl kazanılır?” sorularının da cevaplarını veren Koray Varol sınavlarda başarılı bir öğrencinin olmanın formülünü şu şekilde anlattı: “Durgun bir göl düşünün gölün üstünde bir kayık var. Kayığın küreklerinden biri çalışmak, diğeri inanmaktır. Hep çalışıp, hem inandığınız zaman ileri gidersiniz. Çalışmazsanız kesinlikle kazanamayacaksınız. Çalışırsanız da çok yüksek ihtimalle kazanacaksınız. Kazananlar çalışanların içinden çıkıyor. Çok çalışmak zor bir şeydir ama çok büyük başarılara imza attırır. Aranızda dersi iyi dinleyenler, anlamadıklarını soranlar ve yapamadığında onun üzerine gidenler, çok soru çözenler bu sınavı kazanacak” dedi.
Yaptığı konuşma sonrasında öğrencilerin sorularını cevaplayan Koray Varol’a Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt bir plaket takdim ederek katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.