site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Ne Oldu?

Selçuk’ta Ne Oldu?
09.04.2014
A+
A-

korkut-soylu

Mustafa Korkut Soylu’nun kaleminden..

Malumunuz, 2014 seçimleri hayırlısıyla bitti, bir hafta süren “Hızır idi Yunus idi, Oğlan idi Kız idi” tartışmalarının akabinde, başkanlar mazbatalarını aldılar ve görevlerine başladılar. Öncelikle hayırlı olsun.

Bu seçimlerde yurt çapında en çok ilgiyi çeken yerlerden biri de ilçemiz oldu. Öyle ya, Selçuk ilçesinin uzun yıllardır vermiş olduğu bir imaj vardı, bu imajla çok bağdaşmayan bir partinin adayı “Selçuk Belediye Başkanlığı” makamına layık görülmüştü. Aman yarabbimdi, nasıl olurdu?

Herkes birbirine bu soruyu soruyordu, “nasıl olmuştu?”. Selçuk’lu olmayan, ama Selçuk’u çok seven arkadaşlarım bile aradılar beni.

–    Selçuk’ta AK Parti kazanmış doğru mu?
–    Doğru
–    Nasıl olur?
–    Basbaya olur, oldu da zaten işte
–    Ben Selçuk’u böyle bilmiyordum.

Yanlış biliyormuşsun arkadaşım, Selçuk aslında tam böyleydi, tam olarak buydu, bizim dünyanın neresinde olursa olsun yüz metreden tanıdığımız “Selçuklu” işte bu insanlardı, neyine şaşırıyorsun.

Selçuk insanı Cumhuriyet Halk Partisi’ne desteği “Cumhuriyet”ten ziyade “Halk” için veriyordu ve bundan sonra yine verecekti. Selçuk insanı, sosyokültürel, maddi durumu ne olursa olsun, hangi dünya görüşü olursa olsun, ne eğitimi almışsa alsın, “Halk”tı, “Halkçı”ydı. Selçuk insanı arasında sınıf farkı diye bir şey yok. Selçuk’ta tek bir sınıf var, bütün Selçuklular da o sınıfa mensup, birbirlerinden ayrılamıyorlar. Selçuk’taki okul birincisinin en yakın arkadaşı, beraber yediği içtiği kişi, okul sonuncusu olabiliyor arkadaşım, Selçuk’un en zengini, en fakirinin masasına otururken selamı esirgemiyor, parasını o masanın dışında bırakıp oturuyor, Selçuk’ta “A” partili “B” partilinin kapısını gece yarısı çalıp arabasını ödünç isteyebiliyor. Çünkü biz böyle büyüdük, bizim ablalarımız, ağabeylerimiz, annelerimiz, babalarımız, dedelerimiz, ninelerimiz de böyle büyüdü, çocuklarımız da torunlarımız da böyle büyüyecek.

Dışarıdan gelip de Selçuk’a çakılı kalan Selçukluların da olayı bu. O insanlar kendilerini buraya ait hissediyorlar, burada kendilerini “değerli” “önemli” hissediyorlar herkes gibi. Yanındaki adamdan ne üstünsün ne aşağısın, aynısın. Bu insana huzur veriyor. Kısacası Selçuk’ta “Elitizm” diye bir olgu yok, bütün Selçuklular aynı değerde, o yüzden de buradan çıkıp Türkiye’nin neresine giderlerse gitsinler “Elit” sınıftakiler gibi davranıyorlar, çünkü kendilerinin “değerli” olduğuna inanıyorlar, kimsenin kendisinden daha “değerli” ya da “değersiz” olabileceği gibi bir olgu yok. “Sen neysen ben oyum” diyorlar, o yüzden de Selçuk dışında bir takım tepkilere ters davranışlara maruz kalıp Selçuk’a dönüyorlar.

Haddim olmadan, uzun yıllar İstanbul toprağı çiğnemiş bir Selçuk çocuğu olarak konuşacağım. O hani dizilerde filmlerde haberlerde gördüğümüz dev plazalar ve orada çalışan şık havalı insanlar var ya, onların içindeydim ben arkadaşım. Tam 8 yıl. Oradaki sistem şu: Bir adet büyük adam (patron oluyor genelde), etrafındaki biraz daha az büyük adamlar, onlardan biraz daha aşağıda az büyük adamlar, en altta da vasıfsızlar. Ve herkes de bunu kabullenmiş, bir düzen oturmuş gidiyor. Bir Selçuk çocuğu olarak ben bunu kabullenemedim işte orada, bağırıverdim bir iki sefer “Kral Çıplak” diye. E tabi bu benim için iyi olmadı. Sonrasında ben de onlara ayak uydurmaya başladım, hatta “Az Büyük Adamlar” sınıfına da çıktım, ama mutlu olamadım, çünkü ne ezmeyi becerebildim, ne ezilmeyi hazmedebildim. Etrafımda olan biteni acı içinde seyrettim, mutlu da olamadım, Selçuk’a döndüm. Çünkü Selçuk’ta dün neysem, bugün de oyum, yarın da o olacağım kendimi kimseden büyük görmediğim sürece.

İşte son seçimde olan da bu arkadaşım, Selçuk’ta aynı bu “Plaza Sistemi”ndeki işleyiş yaratılmaya çalışıldı bir grup tarafından, “Çok Önemliler” “Az Önemliler”. Bir süre sabredildi, ancak Selçuk halkı biraz uyanık davrandı, bunun olmasına izin vermedi. “Halkçı”lığı göz ardı edip “Cumhuriyetçilik” kozunu oynayan kişiye de aslında ne istediğini bildirdi. Selçuk’u yönetecek kişinin bağlı olduğu partinin amblemi çok önemli değil, “Halk” bir adayı kendine daha yakın gördü, Selçuk’a kurulduğundan beridir huzur veren yapının bozulmasına müsaade etmedi.

Çünkü bir Selçuklu, görevi, maddi durumu, statüsü ne olursa olsun diğer bir “Selçuklu” ile görüşmek için, başka bir veya birkaç “Selçuklu”dan icazet almaktan çok hoşlanmaz, toprağımız, mayamız, huyumuz böyle bizim….

YORUMLAR
  1. Soylu'ya dedi ki:

    Böyle düşündüğün için mi arkasından koştun onların. Eski başkanla birlikte kahkahalar eşliğinde panoya sözde tweet yazdın. Başkan bu kadar keş para ortadayken bu iş olmaz yazarken panoya alkışlayan sen değilmiydin. fotoğraflardaki sen değil misin yoksa. Kendisiyle çelişik insan.

    1. soylu dedi ki:

      Genelde ismini söylemeyenlere cevap vermek adetim değildir ancak; söz konusu etkinliğin kayıtları ve fotoğrafları internette mevcut, hangi karede herhangi bir adayla yanyana gelmişim, hangi videoda alkışlayıp kahkaha atmışım paylaşırsanız sevinirim ve özür de dilerim. TGB li gençlere yardımcı oldum o konuda ve anlaşmayı baştan yaptık, herhangi bir aday geldiğinde uzaklaşacağım konusunda.

    2. Ömer Gözönünde dedi ki:

      Yukarıdaki yazıya görüş belirtmek için değil sadece yorumunuzda kendime düşen cevap hakkından dolayı yazıyorum. Öncelikle Pano’yu yapan Türkiye Gençlik Birliği Selçuk Şubesidir. M. Korkut Soylu ile bizzat bizler görüşüp, böyle bir pano yapmasında ve montajında ücret karşılığında iş yapması konusunda konuştuk. Oraya eğer bir şeyin arkasında durmak için gelmişse bu sadece işi içindir, emeği içindir. Ayrıca Oraya tüm adaylar davet edildi. Ancak biz açılışın Selçuk Belediye Başkanın yapmasını istedik. Bu doğal hakkımızdır. M. Korkut Soylu’nun TGB’nin yapmış olduğu Twitter duvarına katkısı yukarıda anlattığım gibidir. Çektirdiği fotoğrafta emeği geçtiği işin anısı kalması için çekilmiştir. Orada bulunanlar bellidir. Panoyu hazırlayan ekiptir. Ayrıca kendisi oraya gelen hiçbir partili ile fotoğraf karesinde görünmek istemediği belirtmişti. Bu konuda kendisine saygı duyduk. Yukarıda ki yazısı ile ilgili konuşacak olursak bir çok eksik ve yanlış var, Ancak kendi kişisel görüşüdür. Biz saygı duyuyoruz iyi günler dilerim…

  2. anonim dedi ki:

    Bu kadar çok konuşup hiçbir şey söylememek sana has bir özellik olsa gerek. Yani….

  3. Erdoğan Arna dedi ki:

    Seçimi kazanan CHP iki kaybeden var vefa Ve AKP oyları iyi analiz edin

  4. Anonim dedi ki:

    Guzel yazi elinize saglik

  5. Nuri dedi ki:

    Brova kardesim

  6. ÇAKIR.. dedi ki:

    HAVUZ KAMİL GERİ GELDİ..Arkadaş Kamil ve sema zeynelin danışmanı olmuş..inanmayan belediyeye gider gözüyle görür…Bu selçugun dibini çıkarsınlar ki anlasınlar kime oy verdiklerini
    Yakında SEMA KAMİL ELELE..ZEYNEL SANA GÜLE GÜLE…

    1. Anonim dedi ki:

      oh olsun hırsızları destekleyen herkese

    2. Anonim dedi ki:

      havuzcu kamil geldi derken acaba talancı vefa gitti diyebilecek cesarette misin arkadaşım. onların da kamil subaşından belediyeyi nasıl devraldığını biliyoruz. chp tekrar alır bi beş sene sonra ama vefa sokağa çıkıp insanlarla bile selamlaşamaz şu an itibariyle. çok insanın ahını aldı. çok insanın ekmeğiyle oynadı. çok insanın da cebini doldurmasını sağladı. önümüzdeki beş sene ancak benim yaptığım borçları öder diyerek kendiyle övünmesi de ayrıca cabası. yaptığı siyasi hareket en fazla bu kadar olabilir zaten. ne beklenir ki vizyonsuz ve kinci bi adamdan.

  7. Anonim dedi ki:

    güzel yazı tebrik ederim güzel insan seni.

  8. selçuk lu.. dedi ki:

    Kamil yok dendi .yemin ettiler belediyeye giremez diye.. Ellerim kırılsın bunlara oy verdim…vefayı çok arıcaz gibi

    1. kamil subaşi dedi ki:

      Selçuklu önce Terbiyeli ve saygılı olacağız.
      Vede 5 dakika da delikanlı. Kot kullanmadan yorum yapmasını öğreneceğiz.
      Sen Selçuklu sun da ben uzaydan mi geldim serseri.
      o giremez dedikleri belediyenin harçları hala tırnaklarımin içinde duruyor. O bina selçuk halkına yapıldı. Sana ve senin g i bi orayı karargah olarak kullanan yasaklara degil.
      Keşke bu memlekete benim kadar faydali olabilsen.

      1. Anonim dedi ki:

        sen kendini bayaa önemsemişsin kamil subaşı ama kimseden saygı gördğün falan yok vizyonuna bakılırsa da haklılar!! eski bir başkan gibi durmayı hiç beceremedin hala öyle şu terbysiz cümlelerinize bir bakın ayıp!

        1. Anonim dedi ki:

          öyle görünüyor ki siz kendinizi pek önemseyememişsiniz ki isminizi yazamıyorsunuz. herkes kimin ne olduğunu biliyor. siz işinize bakın. kamil başkanım zaten bilir ne yaptığını.

          1. Anonim dedi ki:

            sen niye yazmamşsın ismini kahraman çocuk eleştirmeden önce kendine bak uzaaaa

          2. Anonim dedi ki:

            ben kendimi önemsiyorum demiyorum ki. ister yazarım ister yazmam. ismini yazana saygı duyarım o kadar….

  9. Anonim dedi ki:

    Selçuk’un senin gibi açık görüşlü yazarlara ihtiyacı var helal olsun ağzına sağlık ..

  10. mehmet dedi ki:

    Çok güzel tespitler sayın Soylu kutlarım sizi

  11. kamil subaşi dedi ki:

    Çakır kot adlı soytari:
    Öncelikle 5 dakika delikanlı ol ve adını soyadını yaz. Kot kullanma.
    sonra darbenin namussuzlar şerefine 10 sene başkanlık yaptım. N alınca girdiğim oradan sadece tehlike çıktım. Neyin dibini cikardim.?
    ama seni tanımam dibin i çıkarmak için elimden geleni yaparım.
    Bir de kolladigin vefa ya sor bakalım. Etrafındaki şahıslara sor. Benim gibi konusabilecekler mi?
    15 senesini benim biraktiklarimla geçiren, belediyeyi batırmak için elinden geleni yapan Bu şahıs ve arkadaşlarına söyle sen dip çıkarmayi.
    İpligini pazara çıkarmak için korkuyor musunuz yoksa?
    Hem sonra utaniyor musun sen Zeynel başkana Zeynel demeye. Yoksa hıyarin tekımısın sen?
    bana yapılan bir teklif yok . Belediyeye de kutlama için gittim b.k kafalı Çakır. Isim bitti çıktım. Sema hanımın ne yapacağı beni ilgilendirmiyor da
    sayın başkana yardimci olmayı gerçek bir Selçuklu olarak borç bilirim .
    bir de senin belediye içinden biri olduğunu tahmin ediyorum senin ağzına hatta g….e de acı biber sure bilmek için sıkça geleceğim oraya..
    terbiyesiz ve de hazımsız herif.

    1. yalçın kaya dedi ki:

      kamil başkan çakır kod adlı kişiye az bile söylemişsin.çakır ve çakır gibilerin korkularınla yüzleşme zamanı geldi.karabasan gibi çökmek lazım bunlara.çökülmezse eğer zamanı gelince kimsenin gözünün yaşına bakmazlar.

  12. hasan dedi ki:

    Selçuk seçimde Tam bir demokrasi dersi verdi. Sağduyulu CHP’lileri kutluyorum.

  13. Ömer Gözönünde dedi ki:

    Korkut ağabey ile yazısı yayımlanmadan önce konuşma fırsatı buldum. Kendisine yazının yanlışlıkları ve eksiklikleri olduğunu belirtim. Yinede insanların düşüncelerini yazabilecekleri bir ortamın olması güzeldir. Kendisini yukarıdaki yazısına katılmadığım noktalar olsa da, düşüncelerini yazmasından dolayı teşekkür ederim. Sayın Kamil Subaşı Selçuk Belediyesinde başkanlık yaptınız. Siz o makamda oturdunuz. İyi veya kötü bunu tartışmayacağım. Ancak eski belediye başkanı olarak kullandığınız kelimeler size yakışmadı. Şunu demeden geçmeyeceğim insanlardan oy isterken ben akp seçmenin değil Selçuk halkının Selçuk’ta yaşan insanların başkanı olacağım dedi. Ancak odasında Tayyip resmi var. Çelişme derken Zeynel bey kendi ile çok çelişiyor. Birde Hürrem var neyse…

    1. Anonim dedi ki:

      helal sana ömerrrrrr

  14. Soylu'ya dedi ki:

    Soylu İstanbul toprağı çiğnemişsin ama 2 satır yazı düzgünce nasıl yazılır öğrenememişsin. Sen İstanbul’da köprü altlarında falan mı gezdin acaba?

    1. soylu dedi ki:

      Teşekkür ederim eleştirin için, dikkate almaya çalışacağım.

  15. Mehmet Öç dedi ki:

    Yazını beğendim Korkut. Sınıf bilincini duyumsayarak;ama herkesle barış içerisinde dostça yaşamak güzel şey!..

    1. soylu dedi ki:

      Beğenmenize edebiyat dersinden 10 aldığım zamanki kadar sevindim hocam 🙂

  16. şemsiye dedi ki:

    Korkut kardeşim yüreğine sağlık.Eksikler yada yanlışlar kişiye göre değişir.kim nerden bakmak isterse ordan görür.On beş yıldır dip çıkaranlara soru sorulmaz ama.arkadaki resimden bahsederler.Zeynel hocanın boy boy ATAMIZLA olan resimlerini görmezler eski belediye başkanında çekilmiş resimlerininde arka duvarın boş olduğunu fark etmek istemezler.sonra sayın başbakanımızla çekilen bir resim zorlarına gider.
    Burdan eski belediye başkanımız sayın Kamil SUBAŞINA selamlarımı saygılarımı iletiyorum.Biz seni dürüstlüğün adamlığınla gayet iyi tanıyoruz.Lütfen bu çakma oyma sanatçılarının hakaretlerine sıkılmayın..Adamların rant kapıları gitti kolay değil biraz da hak verelim.ig.

  17. soylu dedi ki:

    Teşekkür ederim. Burada bir yanlış anlama olmasın, bu taraf yazısı değil, kimin koltuğa daha çok yakışıp yakışmadığı konusunda da bir fikrim yok, sadece kendi çapında elimden geldiği kadar amatör bir analiz.

  18. VATANDAS. dedi ki:

    konuya elestiri yapamayanlar yine basladilar bir birilerinin foyalarini meydana çikarmaya zeynel bey ve sema hanim ile isim olmaz diyenler gerçegi sakladiklari yazdigi verdigi cevaplar ile belli etmektedir maalesef bence herkes isini yapsin vaatlerin hangisini yapabilecekler veya yapamayacaklari 5 yil sonunda zaten belli olucaktir o zaman zarfinda kim kime kiyak yapiyormus onlarda meydana çikacaktir herkes sabirli olsun lutfen

  19. Ömer ÇAM dedi ki:

    Öncelikle Samimi, İçten, dürüstçe yaptığın bu analiz için seni kutluyorum Korkut. Düşüncelerimize elbette taraf veya karşı taraf olacaktır bunlar bizim doğrularımızı değiştirmez. Eleştirilere de açık olmalıyız ki sende bunu rahatlıkla yapmışsın. Ancak burda sözüm adını vermeyen kişilerin yaptığı haddini aşan eleştirilere, şapkayı önüne koyup düşünmekten ziyade sen şunu yaptın ,ben bunu yaptım,sen şöyle demiştin, şimdi böyle oldu gibi kısır çekişmeler…Oysa ders alınması o kadar çok şey var ki Selçuk’ta buna yeni gelen yönetimde dahil..Dersler alınır veya alınmaz Kişilerin bileceği iş(hoş o dersler alınmadığında zararı Selçukluya oluyor) ama sonuçta değerlendirmeyi yine Selçuk Halkı yapacaktır.Olması gereken ; yapılacak tüm çalışmaların Selçuk’a kazandıracaklarının ortaya konmasıdır.4000 bin yıllık bir medeniyetin üzerinde yaşayanların kültürel ve gelişmişlik adına neler yapabileceklerini göstermeleri gerekmektedir. Şirin görünme adına tüm SELCUK’U kucaklama yerine
    belirli kesimlere hitap edilecek ve buna da işte yapıyoruz ya den,ilecekse vay halimize…sevgilerimle