site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Mantar Toplamanın Cezası 182 TL

Selçuk’ta Mantar Toplamanın Cezası 182 TL
04.12.2013
A+
A-

mantar2

Selçuk’ta büyük ilgi gören mantar sezonunun başlaması ile mantar toplamak isteyen vatandaşlar Selçuk Kaymakamlığından açıklanan ve karakollara bildirilen kararla büyük bir şoka uğradı.

Selçuk’un Efes ve Panayır Dağı mevkiinde toprak altında yetişen yöreye has adıyla Manguta mantarını toplamak yasaklandı. Toplamanın bedeli ise 182 TL olarak belirlendi.

Selçuk İlçe Kaymakamlığından jandarma ve karakollara tebliğ edilen emire göre 1. Derece Sit Alanı (Efes, Meryemana, Yedi Uyuyanlar ve Havaalanı çevresi) içerisinde mantar toplayanlara, ot toplayanlara ve ayrıca bu bölgelerde başıboş gezenlere 182 tl para cezası uygulanmaya başlandı. Uygulamanın başlaması ile birlikte cezalardan birçok esnaf ve evini topladığı ot ve mantarla geçirmek zorunda olan dar gelirli vatandaşlarda nasiplendi. Vatandaşlarda bu duruma isyan etti, mantar toplayıp satmak zorundayız, evimizin geçimini bu şekilde sağlamak zorundayız. Ne yapalım başkasının malına mı göz diktik. Doğanın insanlara bahşetmiş olduğu ot ve mantarı toplamaya nasıl olurda 182 tl ceza uygulanır diye isyan ettiler.

Bilindiği gibi ilçemizde dar gelirli birçok aile topladıkları mantarları ve otları satarak aile bütçesine katkı sağlıyordu.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Hayri ERSU dedi ki:

    TABİ tabi martardayken insanlar hazine peşinde koşanlar rahat hareket edemiyor buda hazineyi kazamayanlar bu işlere yol verenlere rüşvet veremiyorlar rüşveti alnlar da tabiki mantarı yasaklaycaklarki kimse gezip tarihi eser kazıcılarını görmesin ne ya bu mantarı yasaklamanın gayesi ne olbilir devlet mantar toplayanla kazı yapanı ayırt edemiyormu yazıklar olsun insanları hem spor hemde bu gıdadan mahrum edene bu iş dağdan gelim bağcıyı dövmektir birde mantar toplayıp çoluk çocuhunu besleyen rızık kazananlar var DELİKANLI OLUNDA BU YASAHI KALDIRIN .