site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Kumdan Atatürk Portreleri Büyük İlgi Gördü

Selçuk’ta Kumdan Atatürk Portreleri Büyük İlgi Gördü
15.09.2012
A+
A-

44.Selçuk Efes Festivali dolayısı ile stant açan Mozaik Sanatçısı Önder Özteke’nin açtığı “Doğal Kumlarla Atatürk Portreleri” sergisi büyük ilgi gördü.

Selçuk Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından Selçuk Kurtuluş Şenlikleri kapsamında ilçeye davet edilen Özteke’nin, “Doğal Kumlarla Atatürk Portreleri” sergisi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Mozaik Sanatçısı Önder Özteke’nin doğal kumları kullanarak, tamamının Atatürk portrelerinden oluşan tabloları Festival süresince sergilendi.

Türkiye genelinde bu işi sadece üç kişinin yaptığını ve mozaik sanatını yapabilmek adına büyük mücadeleler verdiğini belirten Özteke; Yaptığımız doğal renkli taşların öğütülmüş hali, Boya kesinlikle kullanmıyorum. Kullanılan malzeme İç Ana doluda bulunan Kalsidon adını verdiğimiz değersiz bir taş çeşidi. Otuz beş yıldır her türlü objeyle resim çalışmaları yaptığını, talep doğrultusunda daha farklı çalışmalara yöneleceğini, örnek vermek gerekirse geçmişte, zeytin çekirdeği, fasulye, çakıl taşı gibi malzeme kullanarak çalışmaları bulunduğunu, fakat son yedi yıldır doğal kayalardan elde edilen öğütülmüş kumlarla yaptığı mozaik çalışmasının vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Sergiyi ziyaret eden vatandaşların en çok ilgilendiği tablolardan biride “Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 yılında Bandırma Vapuruyla çıktığı Samsun’dan, yaktığı Kurtuluş Savaşı meşalesinin 92. yıldönümündeki tablonun, bu sergi de yer alması olmuş.

Öte yandan, mozaik sanatçısı Özteke, İstanbul’dan, çok sevdiği Altınoluk’a yerleştiğini kaydederek, “7yıldır bu işle uğraşıyorum. Bu sanatla ilgili birçok porteler yapıyorum. Selçuk Belediyesi tarafından bu güzel ilçeye davet edildiğim için sadece Atatürk eserlerini sergilemeyi uygun gördüm. Aslında “Selçuk’ta fazla ilgi beklemiyordum” ama beklenenden fazla ilgi görmem beni mutlu etti. Selçuk Belediye Başkanlığına ve Selçuk Halkına sonsuz teşekkürler dedi.

Haber: Mehmet Uyaroğlu

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    tebrikler….

    1. Anonim dedi ki:

      tesekkur ederim..