Selçuk Haber

Selçuk’ta Kask Takmayanlara Ceza

SELCUKTA-kask-uygulamasi (3)

Trafik haftası kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da okullarda eğitimlere başlayan Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Büro Amirliği ekipleri, ayrıca yaz aylarının başladığı bu günlerde ilçenin belli noktalarında kask uygulaması yapmaya başladı. Kaskı olmayan motosiklet sürücülerini ilk olarak uyaran ekipler, ikinci bir kez kaskının olmadığını gördükleri aynı kişiye cezai işlem yapıyor.

03-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçedeki tüm okullardaki öğrencilere trafik eğitimi veren İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme ve Büro Amirliği ekipleri, öğrencilere özellikle araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde dikkat etmeleri gereken kuralları anlattılar. Trafik Tescil Denetleme ve Büro Amirliğinde görevli polis memuru Muammer Tunçay ve Faruk Timur tarafından verilen eğitimde öğrencilere ana yol güzergahlarında karşıdan karşıya geçerken dikkat edilmesi gereken kuralar başta olmak üzere, motosiklet sürücülerinin kask kullanması gerektiğini, küçük yaşta motosiklet kullanmamalarını, bunun oldukça tehlikeli olduğu, film ve slayt gösterimleri ile detaylı bir şekilde anlatıldı.

Yine Trafik haftası etkinlikleri çerçevesinde İlçe Emniyet Müdürlüğünün başlattığı kask uygulama saatleri arttırılarak, ilçenin belli noktalarında ilgili ekipler tarafından uygulama gerçekleştirildiği belirtildi. Kask takmayan Motosiklet sürücülerini ilk olarak uyaran ilgili ekipler, aynı şekilde ikinci bir uyarıda kasksız görüldüğü tespiti yapıldığı anda cezai işlemin plakaya yazıldığı kaydedildi. Burada önemli olan sürücünün can güvenliğini korumak ve kask takma alışkanlığını sağlamak olduğunu belirten ekipler, vatandaşları önce uyardıklarını daha sonra aynı vatandaşın kask takmadığını tespit ettikleri anda cezai işlemi gerçekleştirdiklerini belirttiler. Yaz aylarının başlamasıyla birlikte motosiklet sürücülerinin giderek arttığını ve özellikle küçük yaştaki gençlerin kullandığı şarjlı bisikletlerin de giderek arttığını hatırlatan ekipler, bu tür bisikletleri kullanan sürücülerin de kask takması gerektiği konusunda uyarılarda bulundular.

HABER: NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın !
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Tıklayın !
https://twitter.com/selcukhaber

Exit mobile version