site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Kask Takmayanlara Ceza

Selçuk’ta Kask Takmayanlara Ceza
09.05.2014
A+
A-

SELCUKTA-kask-uygulamasi (3)

Trafik haftası kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da okullarda eğitimlere başlayan Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Büro Amirliği ekipleri, ayrıca yaz aylarının başladığı bu günlerde ilçenin belli noktalarında kask uygulaması yapmaya başladı. Kaskı olmayan motosiklet sürücülerini ilk olarak uyaran ekipler, ikinci bir kez kaskının olmadığını gördükleri aynı kişiye cezai işlem yapıyor.

03-11 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçedeki tüm okullardaki öğrencilere trafik eğitimi veren İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme ve Büro Amirliği ekipleri, öğrencilere özellikle araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde dikkat etmeleri gereken kuralları anlattılar. Trafik Tescil Denetleme ve Büro Amirliğinde görevli polis memuru Muammer Tunçay ve Faruk Timur tarafından verilen eğitimde öğrencilere ana yol güzergahlarında karşıdan karşıya geçerken dikkat edilmesi gereken kuralar başta olmak üzere, motosiklet sürücülerinin kask kullanması gerektiğini, küçük yaşta motosiklet kullanmamalarını, bunun oldukça tehlikeli olduğu, film ve slayt gösterimleri ile detaylı bir şekilde anlatıldı.

Yine Trafik haftası etkinlikleri çerçevesinde İlçe Emniyet Müdürlüğünün başlattığı kask uygulama saatleri arttırılarak, ilçenin belli noktalarında ilgili ekipler tarafından uygulama gerçekleştirildiği belirtildi. Kask takmayan Motosiklet sürücülerini ilk olarak uyaran ilgili ekipler, aynı şekilde ikinci bir uyarıda kasksız görüldüğü tespiti yapıldığı anda cezai işlemin plakaya yazıldığı kaydedildi. Burada önemli olan sürücünün can güvenliğini korumak ve kask takma alışkanlığını sağlamak olduğunu belirten ekipler, vatandaşları önce uyardıklarını daha sonra aynı vatandaşın kask takmadığını tespit ettikleri anda cezai işlemi gerçekleştirdiklerini belirttiler. Yaz aylarının başlamasıyla birlikte motosiklet sürücülerinin giderek arttığını ve özellikle küçük yaştaki gençlerin kullandığı şarjlı bisikletlerin de giderek arttığını hatırlatan ekipler, bu tür bisikletleri kullanan sürücülerin de kask takması gerektiği konusunda uyarılarda bulundular.

HABER: NİLÜFER ÖZTÜRK SİLAY

SELCUKTA-kask-uygulamasi (1)

SELCUKTA-kask-uygulamasi (2)

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz! Tıklayın !
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Tıklayın !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. esnaf dedi ki:

    birazda şu çarşı içine el atılsa iyi olucak.. İlla ki birinin canı mı yanması lazım ? Görevlileri bir an önce göreve davet ediyorum . .

  2. ANONIM dedi ki:

    once esnaf koymasa şu motorlarını en fazla onlardan kaynakanıyor geçemıyoruz gezemıyoruz

  3. esitlik dedi ki:

    Herkeze uygulansin bu kask islemi zabitalar takmiyo diye bi kural mi var motoru olan zabitalar için

  4. Kaks yok Jöle var dedi ki:

    10 yıldır mator kullanırım Selçuk içinde hiç kaks takmadım. Kaks yüzünden de hiç ceza yemedim. Hala kaks takmayıp da tansaşın önünden geçenler varsa onlara 77 lira ceza az bile. Mator sürmek kurnaz adamın işidir.
    Not: Kask denilenler şey ne az 150 liradan başlar. Selçuktaki 10 liraya satılan alman miğferlerinin adı kaksdır.

  5. miharbi dedi ki:

    karneyi alan çocuğun altına bir motorsiklet hediyesi alırlar veliler sonra bu motorlular çok hızlı gidiyo bilmem ne diye yakınırlar 🙂

  6. Anonim dedi ki:

    Adliye arkasında ki yol tek yön ama dinleyen yok giren çıkan belli değil çift sıra park ona keza bir kamera olsa orda herkes dikkat eder ceza yemesin diye.

  7. Mobese Şart dedi ki:

    Selçuk her sene binlerce turist ağırlayan bir ilçe. Turisti geçtim ışıklarda yaşanan traik kazalarında görgü şahidi yoksa yandı gülüm keten helva. Mobese acilen kurulmalı.

  8. efesli dedi ki:

    selçuk içinde kazılan yerlere mobesa kurulacakmış geç ama yerinde bir iş.