site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Kaldırımlar İşgal Altında

Selçuk’ta Kaldırımlar İşgal Altında
21.10.2012
A+
A-

Yayaların güvenliği için yapılan ve hatta engelliler için büyük bir öneme sahip kaldırımlar artık tehlike saçıyor. Cadde ve sokaklarda bulunan kaldırımların esnaf tarafından işgal edilmesi vatandaşları çileden çıkarırken, vatandaş kaldırımlar yerine araçların seyrettiği yol içlerinden ulaşımını sağlıyor. Belediye ise bu işgallere göz yumuyor ya da esnaflardan aldığı işgaliye ücreti ve yaklaşan seçimlerde oy kaygısı nedeniyle göz yummak zorunda kalıyor. Bazı esnaflara yaptırımlar uygulanırken bazılarına ise fazlasıyla müsamaha gösterilmesi “yandaş – muhalif” ilişkisini akıllara düşürüyor.

Birçok vatandaş kaldırım işgallerini protesto ederken bu konuda ağır yaptırımların getirilmesini istiyor. Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu yer ve saatlerde birçok sorun yaşadıklarını dile getiren vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıyı şöyle dile getirdiler: “Yayaların güvenli bir şekilde seyir etmesi için yapılan kaldırımlar amacı dışında kullanılıyor. Görme ve ortopedik engelliler kaldırımlarda yürüyemez hale geldi. Birçok yerde kaldırımlar araçların, lokantaların masa ve sandalyelerinin işgalinde. Hem yayalar tehlikeye atılıyor hem de görüntü kirliliğine yol açıyor. Birçok vatandaş ise trafik kazaları ile karşı karşıya kalabiliyor.

ABDULLAH ALTINEL

ABDULLAH ALTINEL

Diğer bir önemli nokta ise çocuklar büyük tehdit altında. Çocuklarımıza okullarımızda kaldırımdan yürümeleri vb. benzeri birçok konuda eğitim verilirken maalesef bu durum uygulamaya dökülemiyor. Çünkü çocuklarımız kaldırımlarda yürüyemiyor ve araçların seyir ettiği yola çıkmak zorunda kalabiliyorlar.”

Vatandaşların diğer bir şikâyeti de araç park yeri sorunu. Bu konuda şikâyetini dile getiren çoğu vatandaşımız şunları söylüyor: “Esnafların çoğu kaldırımları, işyerlerine ait eşya ve tezgâhlarla işgal ederken, bazı iş yeri sahipleri de iş yerlerinin önlerindeki kaldırımı koca koca saksılara diktikleri mezarlık çamlarıyla geçişe kapatıp kendilerine adeta bahçe yapmış durumdalar. Bir de yetmezmiş gibi sokaklarımız, yollarımız da park etmiş araçların işgali altında. Neredeyse vatandaşa geçit verilmeyecek. Selçuk´ta araç park yeri büyük sıkıntı. Şehir içersindeki yollar zaten dar. Bazı çift yönlü yollarda araçlar yol kenarlarına park edildiğinden iki aracın yan yana geçmesi bile zor. Düşünün bir de bu yol çift yönlü. Bu durum vatandaşın canına tak etmiş durumda. Bu şikâyeti hemen hemen herkesten duymak mümkün. Yol içlerinde araç parkları engellenmeli, kaldırımlardaki düzensizlikler giderilerek vatandaşların yol yerine kaldırımlardan yürümeleri sağlanmalı. Normalde olması gereken de bu zaten.

Selçuk’ta Trafik Polislerinin motorlar konusunda kask zorunluluğu getirmesi ve bu konuda taviz vermeden uygulamada ısrar etmesi vatandaşlar arasında memnuniyetle karşılanırken, aynı hassasiyetin kaldırımlarda sürat yapan ve trafiğe kapalı alanlarda kullanılan motor kullananlara gösterilmemesi de üzüntüyle karşılandı.

Selçuk’ta güzel kaldırımların, caddelerin ve park düzenlemelerinin yapılması ne kadar önemli ise onları korumak ve halkın kullanımına uygun halde tutmak da bir o kadar önemlidir.

Haber: Abdullah Altınel

YORUMLAR
  1. delicevo dedi ki:

    iyide resimlerin cekildigi yere arac giremiyor zaten bizim vatandasa kirmizi halida sersen kaldirima yine yoldan yurur belediye napsin

  2. murat akyiğit dedi ki:

    gösterilern fotoların birinde trafiğe açık yol var. işgal gibi görünsede bunların kaldırılmasıyla orta çıkan manzara bence hiç iyi olmaz boş sokaklar kimseye birşey vermez abarmışsınız olayı

  3. selcuklu dedi ki:

    araclara kapalı olan yolda yürken birde motosikletliler yanımızdan aniden geciyor nerdese yolun ortasına masa sandelye koyacaklar herkes görevine yapacak eger orası arac trafigine yasaksa motorların orada isi yok eger kaldırımlara masa koymak yasaksa oralara hic bir sey koyulmayacak bunun icinde belediye ve emniyet görevine yapacak

  4. Anonim dedi ki:

    Bırakın belediyeyi savunmayı ve tüm insanları gerizekalı yerine koymayı. Sen önce kaldırımları boşalt da ondan sonra bak bakayım halk kaldırımdan mı yoldan mı yürüyor. Abdullah Bey çok önemli bir konuya deyinmiş ve ne yazık ki Selçuk’taki kaldırımların çoğu esnaf tarafından işgal edilmiş. Mesela Vestel, Arçelik, Beko,Profilo bayisinin önüne bakın,kaldırımlar nasıl tamamıyla işgal edilmiş. Özellikle o meydandaki tüm kaldırımlar esnafın mal sergisi halini almış. Belediye eğer işgaliye parası veya oy kaygısı yüzünden bu işe müdahale etmiyorsa, ya da bir takım baskılara boyun eğiyorsa, başkan orada durmasın.
    Kaldırımlar YAYALARINDIR. Esnafın sergi yeri değil.

  5. Anonim dedi ki:

    nereye gitsen aynısı selçuk parismi londramı

  6. selcuk efes dedi ki:

    Arac trafıgıne kapalı yollarda ısgal alanı genısleyebılıyor. Kayda deger bır haber degıl! Senelerdır fotorafını cektıgınız yerler hakkında ınsanları tehlıkeye sokcak bı durum olmadı zaten trafıge kapalı oldugu ıcın motorlu araclar gıremıyor bence motorlu araclar gırdıgı ıcın bı tehlıke arz edıyor.tek eksık cevre duzenlemesı orda carsının tamamen elden gecmesı gerekıyor ve daha sosyal alanlar olusturulması gerekıyor.

  7. DYK YĞN dedi ki:

    Abdullah bey sanırım yandaki dükkandaki kahvehane ile sorun yaşıyor ki böyle bir haber yapmış. Bütün fotolarda kahvehanenin fotoğrafı var sağdan soldan önden içerden… O kahvehanenin sahibi o kadar fotoğraf çekmemiştir iyi oldu. 🙂

  8. Anonim dedi ki:

    mankenleri yolun ortalarına kadar cıkartıyorlar bunlara çeki düzen verilmesi lazım nerde bu zabıtalar uyuyorlar mı

  9. Anonim dedi ki:

    Ben araç trafiğine kapalı yollardan bahsetmiyorum. Lütfen Kırıtaklar’ın karşısındaki ve çevresindeki tüm kaldırımların nasıl işgal edildiğine bir bakın. Mesela Vestel’in koskoca mobilyalarla kaldırımı nasıl doldurduğuna bakın. Avrupa’nın bir çok yerini gördüm, hiç birinde koskoca mobilyaların veya bisikletlerin kaldırıma konulduğunu görmedim. Bunun doğal olduğunu söyleyen varsa buyursun söylesin.

  10. A.D dedi ki:

    Sayın Abdullah bey bu duyarlı habercilik ve vatandaşlığınızdan dolayı teşekkür ediyorum size.Görüntü kirliliği diye dükkanların önündeki küçük reklam panolarını kaldıran belediyemiz bu işede el atsın lütfen.Bu kaldırım işgali yüzünden yaşlılar engelliler ve bebek arabalarıyla zorlanarak yolun ortasından hareket halindeki araçların arasından geçmeye çalışan vatandaşlarımız var.Elbette işgaliye ödüyerek işyeri önünü kullanabilinir ama bu ilçemizde biraz aşırı kaçmış.İlgili arkadaşların dikkat ederlerse bunu düzene koyacaklardır.

  11. Anonim dedi ki:

    en başta çulhacıoğlu, ardından başterziler, ardından güliz mobilya, bu adamlara selçukta dur diyebilcek bir amir memur yokmu. belediye başkanı başterzilerdenmi, ahmet çulhacıdanmı daha çok korkuyorsun. zabıta amirini zaten bırakın onun sokaga çıkıp insanlara selam vercek bir durumu bile söz konusu değil dua etsin üzerindeki ünüformaya yoksa selam verenide olmayacak. ama bu uygulamalar ile yayanın hakkı çüğnenmiş insanlar göz göre göre trafigin ortasına araçların önüne atılmış oluyor. ha işin özü ise bu haber i abdullah efendi sadece kendi için yapmış gerisi onu ilgilendirmiyor. onun için her zaman oldugu gibi kendisi önemlidir.

  12. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    yahu isim vermeden yine belediyemize ve onun amirlerine salliyanlar dolu??? daha once ki belediye yonetimlerini kimse bu kadar elestirmiyordu noldu simdi??? bazi yerlerde gerçekten kaldirim duzenlenmesi ihtiyaçtir sonuçta ordan insanlar geçiyor!!!!

  13. reha dedi ki:

    bu meseleyi hala yaya kaldirim arac olarak algilayanlara sasiyorum bu konunun acilma sebebi belli resimlerden adamin dukkaninin onune masa atilmis oda gelmis haber yapmis 😀

  14. SİNKAFSİN dedi ki:

    Abdullah bey yerden göğe kadar haklı.Görmek istemediğiniz gözlüğünüzü lükfen çıkarıp,1018 sokağa ve Kubiyay caddesine bir bakın.

  15. kordelya dedi ki:

    bırakın esnafla oynamayı ,bırakın esnaf iş yapsın,
    zaten devlet esnafı ılıklerıne kadar sömürüyor.

  16. EA dedi ki:

    Reha Bey, bu haber her ne maksatla yapılmış olursa olsun, sonuçta ciddi bir soruna temas ediyor. Ben kaldırımlarda esnafın malının sergilenmesini istemiyorum. Kaldırımlar,yayalar içindir, esnafın malları için değil.

  17. Cem Senal dedi ki:

    Abdullah Bey cok tesekkurler. Selcukun en onemli sorununu buraya cekinmeden tasidiginiz icin. Normalde ilk yapilmasi gereken dogal icraatler olan yaya kaldirimlari, park yeri, yesil alan gibi sorunlarin mevcut belediyemiz tarafindan hala ele alinmamasi cok uzucu. Suanki durum dan rahatsiz olmayan yorumcularin yasam yeri 3.sinif ulkeler yada dağlar olmali. Selcuk disina cikin biraz. Insan gibi yasamak Selcuk halkininda hakki. Selcukta carsi icinde motorlarin park ettigi yerlere bir bakin. Tahsinaga cami onundeki cadde trafik yonunden felaket. Cocuklarimiz icin yesil alanlar hic yaratilmadi. Dutlu yola hic dokunmadi belediye. Spor alanlari yaratilmadi. O yuzden gencler kotu yollara cekiliyor . Kahvelerde zaman geciriyorlar. Artik yeter . Belediye bu konulara derhal el atmazsa bir dahaki secimlerde isi zor. Hersey Selcuk halki icin olmali. Baskan Selcuk merkeze inip degisiklikleri baslatmali..

  18. fiko dedi ki:

    selçukta bi mahalelere bakın bakalım yürüyebileceğinz kaldırım var mı 60cm kaldrım ortasında bi ağaç geç geçe bilirsen onlarada bi çözm bulsunlar o zaman esnaf attığı her masaya işgaliye ödyor bedava durmuyo onlar

  19. EA dedi ki:

    İşgaliye ücreti ödemesin efendim. Belediyenin o paraya çok mu ihtiyacı var? Ya da esnaf mallarını kaldırımda sergilemezse batar mı? Bana dünyada çağdaş bir ülke gösterinki, kaldırımın 3/2 sini mobilyalar kapatsın. Gidin bakın bakalım Vestel ve Profilo’nun önüne, bir değil,iki tane kocaman çekyatlar kaldırımda. Ne işi var çekyatların kaldırımda? Ya da mobiletlerin?

  20. Anonim dedi ki:

    Bundan 2 gün önce Anonim rumuzuyla yazan bir arkadaş sadece konuya değinmeyi bırakıp işi Zabıta Amirinin formasına kadar götürmüş bende o arkadaşa söylüyorumki o devekuşu gibi başını kuma sokmayıp etrafına baksın ki İbrahim Abinin ne kadar seveni olduğunu anlar ,ayıptır insanları bu şekilde kimsenin yalan söylemeye hakkı yok .Bunun bilinmesini önemle belirtmek isterim

  21. doğrucu davut dedi ki:

    alanın çarşı içerisinde araç tarfiğine kapalı olması nedeniyle bu uygulamada herhangi bir yasa ve yönetmeliklere aykırı bir durum söz konusu olmadığını düşünüyorum..

  22. EA dedi ki:

    Yahu çarşı içerisinde trafiğe kapalı yerlerden bahsetmiyorum, lütfen gidin benim dediğim yerlere bir bakın. Eğer yanlış söylüyorsam, yazın buradan. Koca çekyatlar kaldırımlarda ne arıyor, biri beni aydınlatsın lütfen.

  23. emir sasa bey dedi ki:

    hadi bakalım başkan vefa kaldır da görelim…. olur mu yoksa oy kaybeder.