site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Kadın Sağlığı Eğitimi

Selçuk’ta Kadın Sağlığı Eğitimi
22.01.2017
A+
A-

Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından verilen Kadın Sağlığı Eğitimi Programı (KSEP) sona erdi. Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi ve Zeytinköy Mahallesi’nde verilen eğitimi tamamlayan kadınlar katılım belgelerini Başkan Bakıcı’nın elinden aldı.

Eğitimin her yaşta, her birey için öneminin çok büyük olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “ Kadının toplumdaki yeri çok farklıdır. Bedensel, ruhsal ve düşünsel yapısı sağlıklı olan sağlıklı bir kadının yetiştireceği çocuklar da, aile de sağlıklı olacaktır. Kadınların aldığı eğitimin topluma yansıması çok daha verimli olacaktır. Çünkü kadın aile içerisinde eğitimci kimliğiyle de öne çıkmaktadır” dedi. 

“ Merkezimiz her alanda kadınlarımızın yanındadır”

Başkan Bakıcı, yerel yönetimlerin kentlerde yaşayan tüm bireylerin özellikle de kadınlar, gençler ve çocukların hayatlarına pozitif katkılar sunmak gibi bir misyonu taşıdığını belirtti.  Başkan Bakıcı; “ Biz belediye olarak bu alanda elimizden gelenin daha iyisini yapmak için uğraşıyoruz. Kadın Danışma Merkezi aracılığıyla kadınların hayatına pozitif katkılar sunmak için çalışıyoruz. Kadın sağlığı eğitiminin yanı sıra, çeşitli kurslar vererek, hukuki danışmanlık sağlayarak kadınlarımızın daha güçlü, daha mutlu ve daha üretken bireyler olmalarını hedefliyoruz” dedi. Başkan Bakıcı kadınlarla ilgili yapılan çalışmaların yanı sıra çocuklar ve gençler için de kültür ve sanat evinde düzenlenen kurslar aracılığıyla,  okullara verilen destekle yarının geleceği olan çocuk ve gençlerin eğitimine katkı koymayı amaç edindiklerini ifade etti. “Sanatla, sporla, eğitimle gençlerimizi, çocuklarımızı yakalamayı amaçlıyoruz” diyen Başkan Bakıcı Kadın Sağlığı Eğitim Programı’nı tamamlayan kadınların eğitim hakkında görüş ve önerilerini tek tek dinleyerek katılımcılarla sohbet etti.

Kadınlara verilen eğitimler yaşamın her alanıyla ilgili

Selçuk Belediyesi Kadın Danışma Merkezi’nde geçtiğimiz yıllarda da Selçuk ilçe merkezi ve mahallelerinde de verilen Kadın Sağlığı Eğitimi’ni tamamlayan kadınlar, katıldıklarını eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdi.  Gerek merkez ilçemizde faaliyet gösteren Kadın Danışma Merkezi’nde, gerekse Zeytinköy’de eğitim gören kadınların ortak temennisi, düzenlenen eğitsel faaliyetlerin devam etmesi yönünde oldu. Sosyolog Filiz Ağbaba Gürsel tarafından verilen eğitim programı kapsamında güvenli annelik, kadın sağlığı, kadın – erkek üreme organları ve sağlığı, temizlik ve beslenme, iletişim, cinsellik, kadın hakları, çocuklarla iletişim, genel sağlığı koruyucu davranışlar, gibi başlıklar altında kadınların kendileri, aileleri ve günlük hayatlarıyla davranış ve alışkanlıklarını düzenleyebilecek bilgilere sahip oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.