site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Kadın Nüfus Sayısı Erkek Nüfusundan Fazla

Selçuk’ta Kadın Nüfus Sayısı Erkek Nüfusundan Fazla
09.03.2013
A+
A-

selcuk-resim (6)

Türkiye İstatistik Kurumu Selçuk’un yeni nüfus sayısını açıkladı.

2012 yılı nüfus verilerinin analiz işlemlerini tamamlayan Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Verilerine göre Selçuk’un nüfusu bir önceki yıla göre azaldı. 2011 yılında 34.643 olan Selçuk nüfusu 2012 yılında 34.587’e geriledi.

2012 yılı Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Selçuk Merkezde 28.213 kişi bulunuyor. Selçuk Merkeze bakıldığında kadın nüfusunun erkek nüfusundan fazla olduğu görülmekte. Selçuk İlçe Merkezinde 14.175 Kadın nüfusu bulunurken, 14.038 de erkek nüfusu bulunuyor. Selçuk’un belde ve köylerine baktığımızda ise toplamda 6.374 nüfus var. İlçenin köylerinde ise erkek nüfusunun fazlalığı göze çarpıyor. Köylerde 3.232 erkek yaşarken kadın sayısı ise 3.142 de bulunuyor.

İlçe Merkezi ve köylerle birlikte toplamda 34.587 nüfus bulunmakta. Erkek nüfus sayısı toplamda 17.270 kadın nüfus sayısı ise 17.317 kişi’den oluşmakta.

Selçuk’un Belde ve köylerine göz attığımızda ise Belevi Beldesi 2.129 nüfus sayısı ile ilk sırada yer alıyor. Köylerin nüfusunda ise 977 ile Gökçealan köyü en fazla nüfusa sahip köy durumunda.

Diğer Köylerimizin nüfusu ise şu şekilde;

Çamlık 967, Zeytinköy 852, Şirince 530, Acarlar 419, Havutçulu 265, Barutçu 213, Sultaniye 22 kişi olarak belirlendi.

HABER: NAFİ TURAN (www.selcukhaber.com)
selcuk-resim (9)

YORUMLAR
  1. Selçuksever dedi ki:

    turizm şehrinde nüfus azalıyor yazık yazık şu ilçenin geldiği hale bak…

  2. Anonim dedi ki:

    Çok güzel bir araştırma ve bilgilendirme olmuş teşekkürler arkadaşlar
    FEVZİYE

  3. ERHAN GÜZEL dedi ki:

    Söz konusu azalma ilçe merkezi nüfusunda değil ilçenin köy ve beldeleri ile toplam nüfusundadır.Kısaca kırsal nüfus azalmış ve göç etmiştir.Selçuk’un nüfusu ilem ilgili ayrıntılı çalışma tarafımdan yapılmış olup yakında yayınlanacaktır.

  4. Anonim dedi ki:

    gavur selçuk’um benim başbakan duysa valla semtine uğramaz kenan evren gibi üstten geçer. 3 çocukmuş peh. kolaysa sen yap asgari ücretle 3 cocuğu.

  5. eski selçuklu dedi ki:

    Ne olucak başka ben doğma büyüme oralıyım iş imkanı sıfır istbula taşındım köye döndürdüler orayı lafa gelince tarihi şehiriz efesimiz antik kentimiz meryemanamız yedi uyuyanlarımı var eee varda bana faydası varmı bunu düşünmüorlar ki sözde başta olmuşlar ama nsl oldukları belli..yazık.

  6. yurttaş kane dedi ki:

    Doğru. Artık gazetelerde “Efes Para Basıyor” haberlerini gördükçe “bu paraları alan hükümetin Selçuk’ta neden bir çivisi bile yok?” diye sormadan edemiyor insan. Kalenin elektriklerini belediye açtırıyor, okulların tadilatını belediye yapıyor, üniversiteyi belediye getiriyor,kütüphanenin kirasını belediye ödüyor,hastaneye belediye arsa veriyor. hükümetin görevi olan işsizlikle ilgili de belediye suçlanıyor. Bunları yapmak hükümetin görevi değil mi?

  7. Anonim dedi ki:

    40 yaşına merdiven dayadım kendii bildim bileli tek bir iktidar bu güzel ilçemize bir çivi bile çakmadı. şimdiye dek hep belediye başkanlarının imkanları ile yapıldı herşey. kimse martaval okumasın. aksine daha çok yerel yönetimlerin önleri kesildi. eğer selçuk gecekondu tarafına değilde pamucak yönüne doğru ierlemiş olsa idi şimdi birço sahil kasabaları ile yarışabilidik. ancak sit nedeni ile olduğumuz yerdeyiz. herşeyi beleiyelerden beklemekte çok komik hükümetlerin belediyelere aktadığı paralar bildiğim kadarı ile çalışanlaraın maaşlarını bile karşılamıyor. mesela efes bizim diyoruz ama ist dan bi şirket işletiyor. devlet ihale yapıyor kimsenin sesi çıkmıyor ondan sonrada belediye yatırım yapsın deniyor. ilçeye girdi sağlayan yerlerden tek kuruş belediyeye girdi varmı yok ama oraların temizliği ve bakımı için gider çok bu nasıl bir sistem anlayamadım anlayan varsa açıklasın lütfen.

  8. Anonim dedi ki:

    Başımızda böyle yoneticiler olursa daha cok nüfusumuz azalır

  9. RÜZGAR dedi ki:

    EFESİN YILLIK ZİYARETÇİ SAYISI YAKLAŞIK İKİBUÇUK MİLYON KİŞİ. HER YIL BANKO İKİBUÇUK MİLYON TURİST EFES’E GELİYOR. BİR KİŞİNİN GİRİŞ ÜCRETİ 25.00 LİRA OLDUĞUNUNA GÖRE GERİSİNİ SİZ HESAPLAYIN. BELEDİYE BU GELİRLERİN SADECE % 5 LİK KISMINI ALIYOR. PEKİ BU PASTAYI KİM YİYOR TABİİ Kİ İKTİDAR VE YANDAŞLARI. TÜRSAB HER YIL BAKANLIKTAN EFES GİRİŞ BİLETLERİNDEN TOPLU ALIMLAR YAPIYOR. TOPLU ALIMLARDA % 50 İNDİRİM YAPILIYOR. GİRİŞ BİLETLERİ 12.5 TL.YE İNİYOR. DOLAYISI İLE BELEDİYENİN GİRİŞ ÜCRETLERİNDEN ALDIĞI PAY DA OTOMATİKMAN % 2,5 DÜŞMÜŞ OLUYOR. ARKADAN DOLAŞILARAK BELEDİYE GELİRLERİNE DARBE YAPILIYOR. YETMEZMİŞ GİBİ EFESİN İÇİNDE ÇİVİ ÇAKTIRMAYAN BAKANLIK KOCA KOCA DÜKKANLAR YAPIP KİRAYA VERİYOR. BELEDİYE BAŞKANI BU DÜKKANLARI MÜHÜRLEYİP, BAKANLA KAVGA EDERKEN CANINI DİŞİNE TAKARAK MÜCADELE EDERKEN PEK MUHTEREM SELÇUK SEVERLER NEREDE İDİ ?. SELÇUK KÖY OLDU DİYE ELEŞTİRİ GETİRENLERİN SELÇUK VE SELÇUKLUNUN HAKKI OLAN GELİRLERİ SELÇUK DIŞINA TAŞIYAN İKTİDARDAN HESAP SORMALARI GEREKMEZ Mİ ?

  10. eski selçuklu dedi ki:

    arkadaş o kadar gelir var diosun bende bunu destekliyorum ama gel gelelim para yok:)) her zaman sölenen şeyler bunlar oldu birde büyükşehir alınca bazı komisyonları şimdi hiç mi hiç para yok neyse bis çiftlik selçuğumuzla yaşamaya devam edelim bölesi daha gusel..!