site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta İZBAN heyecanı

Selçuk’ta İZBAN heyecanı
10.08.2015
A+
A-

selcuk-ta-izban-heyecani

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Torbalı İZBAN hattındaki çalışmalarını tamamlayıp hattı 26 kilometre daha uzatarak 136 kilometreye çıkartacak Selçuk aksının yapım çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük kent içi toplu ulaşım projesi olan İzmir Banliyö Sistemi İZBAN hattı, Torbalı’dan sonra Selçuk’a kadar uzatılıyor. Daha önce 80 kilometrelik İZBAN hattını 30 kilometre daha uzatan Torbalı bölümünün istasyon ile karayolu alt-üst geçit inşaatlarını tamamlayarak açılışa hazır hale getiren Büyükşehir Belediyesi, yapımını sürdürdüğü 26 kilometrelik Selçuk hattındaki Sağlık ve Selçuk istasyonları ile 2 karayolu üst geçidi ve 6 adet menfez tipi karayolu alt geçidinin inşa çalışmalarında da önemli aşama kaydetti.

Daha önce mevcut hat üzerinde hemzemin geçit olarak kullanılan bölgelerde özellikle ağır tonajlı araçların geçişi için yapılan 2 adet karayolu üst geçidinin ilkinde kenar ve orta ayak betonarme imalatları tamamlandı, köprü yaklaşım rampa betonarme imalatları devam ediyor. İkinci karayolu köprüsünde ise fore kazık imalatları sürüyor.

Sağlık ve Selçuk istasyon binaları ile peron betonarme imalat yapımı, TCDD’nin aktif hatlarını teslim etme önceliklerine göre 2 kısma ayrıldı. Bu nedenle iki istasyonda da iki kısma ayrılan inşaat çalışmalarında birinci kısım betonarme imalatları tamamlandı, peron üzeri sundurma montajlarına ise önümüzdeki günlerde başlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TCDD ile yaptığı protokole göre, Selçuk hattının istasyon yapımları ve karayolu alt-üst geçitleri Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Hat döşeme çalışmaları, sinyalizasyon, kataner sistemi ve koruma duvarlarının yapımını ise TCDD gerçekleştirecek. CİHAN

YORUMLAR
  1. Dalyork dedi ki:

    Altını çiziyorum ve büyük harflerle belirtiyorum: İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ yapıyor bu projeyi; TCDD anca ucundan destek olsun, hükümet küçük bir bütce versin, hazırlanan yemeğe katkı için 1 ekmek alıp gelmek gibi. Ama anayolun oradaki meydana eşşek gibi tabela asmasını bilirler, yakında izban burada, desteğimizle diye. Y….k diyecem ama küfür etmemeliyim zira doktorum yasakladı 😀

  2. recep dedi ki:

    14 mayıs mahallesi ve zafer mahallesinde oturanlar bu olaydan çok muzdarip evlerimize geçemiyoruz. geçecek geit kalmadı ya . bir çözüm ama nasıl bir çözüm. fikri olan varsa yazsın.