site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta İmar Politikaları Masaya Yatırıldı

Selçuk’ta İmar Politikaları Masaya Yatırıldı
27.01.2013
A+
A-

selcukta-imar-politikalari (2)Selçuk’ta gıda, hizmet, turizm gibi çeşitli alanlarda esnaflarla geçtiğimiz yıl toplantılar yapan Selçuk Belediyesi, bu kez inşaat sektörü çalışanları ile bir araya gelerek belediyenin imar politikaları ile ilgili karşılıklı değerlendirmelerde bulundu.

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Müteahhit, Mimar, Mühendis, Tekniker ve Yapı Denetim FirmalarınınTemsilcileri ile bir araya gelen Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, belediyenin imar politikalarının kentle ilişkisini ve belediyenin bu politikalarla gelmiş olduğu noktaları katılımcılara anlattı.

Belediye Encümen salonunda gerçekleşen toplantıda iki tarafta karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak birbirlerinden ne beklediklerini dile getirdi. Toplantının ilk bölümünde konuşma yapan Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür “ İmar politikalarımızı anlatmak ve onlarla karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Bugün inşaat sektöründe çalışan arkadaşlarımız ile bir araya geldik. Selçuk Belediyesinin imar politikasının temel kuralı sağlıklı kentleşme ve sosyal alanların korunması.  Biz çok yapı yaparak kentin gelişemeyeceğine inanıyoruz. Tam tersine sosyal alanların korunarak, kentleşmede dengeli hareket ederek kentin rantının artacağını ve gelişeceğini düşünüyoruz” dedi.

Belediyenin yeni imar politikaları sayesinde Atatürk Mahallesi’nin cazibe merkezi haline geldiğini Cumhuriyet Mahallesi ve Yenikent Bölgesi’nin ise hızla geliştiğini dile getiren Başkan Ülgür“geçmişte yapılan yanlış imar uygulamaları yüzünden 14 Mayıs ve Zafer Mahallerinde sıkıntılar yaşıyoruz. Dışarı da İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzün tavizsiz olduğu söyleniyor. Biz doğru yapılan hiçbir şeye karşı sorun çıkartmıyoruz.  Tavizsiz imar politikalarımız sayesinde çarpık kentleşmenin önüne geçtiğimizi, gecekondulaşmayı engellediğimizi, sosyal problemleri en aza indirdiğimizi düşünüyorum. Bu yüzden herkesin ortak bir sorumluluk taşıması lazım.Herkesin bu kente yakışır görevleri var. Sağlıklı kentleşme konusunda belediyenin payı olduğu kadar meslek insanlarının da payı çok büyük. Bizim görevimiz daha iyi koşullarda iş yapabilme olanağı sağlamak ve kenti daha iyi bir noktaya taşımak” dedi.

Piyasada çalışan meslek grubu temsilcileri ilebelediyede görev alan teknik personeller toplantının ikinci kısmında birbirlerini daha iyi anlamak ve bundan sonra yapılacak ortak işlerde daha uyumlu çalışmak ve daha kaliteli işler yapmak için görüşlerini birbiriyle paylaştı.

selcukta-imar-politikalari (1)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Bu toplantılarla birşey elde edemediğinizin farkında değil misiniz sayın başkan? Sadece görünürde saçma bir gönül almacadır. diğer esnaf toplantıları gibi. Atatürk Mahallesinin pek bir cazibeli hali yok. yenikent desen beton yığını. sosyal donatı alanı bile yok. var olan sadece senin evinin önündeki park. Bence artık teknik konuları da mesleğin erbaplarına bırak. Gerçi yanında-yakınındakilere de yol vermişsin. Kalanlarla nasıl yürüyeceksin merak konusu?!? Kendince yalandan gündemler oluşturarak görünürlüğünü azalttığın bazı konularla kendini aklamaya çalışıyorsun. Selçuk ortada, sokaklar ortada, (yol genişliklerine bak bina yüksekliklerine bak?!?), plan kararları ortada, icraatler ortada…Ne imarı ne politikası?!?!?