site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta halk fırın ve marketlere hücum etti, ancak fırınlar açık kalacak!

Selçuk’ta vatandaşlar ekmek almak için fırınlara akın etti. Fırın önlerinde metrelerce kuyruk oluştu. Kentte bazı vatandaşlar da temel ihtiyaçları için açık olan bakkal ve marketlere yöneldi. Bakkal ve marketlerde yoğunluk yaşanırken, sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı dikkat çekti.

Selçuk’ta halk fırın ve marketlere hücum etti, ancak fırınlar açık kalacak!
11.04.2020
A+
A-

Türkiye’de 31 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Selçuk’ta ise halk sokağa çıkma yasağını duyunca fırın ve marketlere hücum etti. Bazı fırın ve market önlerinde yığılmalar oldu. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın genelgesine göre fırınlar sokağa çıkma yasağı boyunca açık kalacak. Halkın fırınlara akın etmesine gerek yoktu.

Türkiye’de koronavirüse karşı alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta gece 24.00’dan itibaren pazar gecesi 24.00’a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Alışveriş telaşıyla birçoğu maskesiz sokağa çıkan vatandaşlar, sosyal mesafe kuralını da hiçe saydı. Hafta sonu boyunca evde yiyecek ihtiyacını karşılamak isteyenler fırınlara akın edince, bazı fırınlar gelen talebi yetiştirme konusunda zorluk yaşadı.

Polis ekipleri, kent genelinde alışveriş yapmak isteyen kişilere sosyal mesafeye uyma konusunda uyarılarda bulundu. Yoğunluk nedeniyle kapalı olan iş yerleri tekrar açılırken bazı vatandaşlar da petrol istasyonları ve bankamatiklerde sıra oluşturdu.
Fakat ekmek dağıtımı ve satışı sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde de devam edecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.