site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta “Gururun 95. Yıldönümü” kutlandı

Selçuk’ta “Gururun 95. Yıldönümü” kutlandı
19.09.2016
A+
A-

19 Eylül Gaziler Günü tüm Türkiye’de olduğu gibi Selçuk’ta da düzenlenen bir anma töreniyle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından gaziler Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ve Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı’yı makamında ziyaret etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından gazilik unvanının verilmesi sebebiyle kutlanan Gaziler Günü’nde düzenlenen anma törenine Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler, gazi ve şehit aileleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

“Biz bir bütünüz; Çünkü biz Türkiye’yiz”

Çelenk sunma töreninde protokol sırasına göre çelenk sunum töreni gerçekleşti. Selçuk Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği de Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Selçuk Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fahrettin Eren yaptı.

Eren yaptığı konuşmada milletleri millet yapan birtakım değerler olduğunun altını çizerek gaziliğin Türk milleti için öneminin altını çizdi. Fahrettin Eren; “Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasına müteakip Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM’nin 19 Eylül1921 tarihinde mareşallik rütbesi ve gazilik unvanı verilişinin 95. Yıldönümü kutlu olsun. Gaziler Günü canlarını Yüce Türk Milleti’ne adayan tüm gazilere kutlu olsun. Bizi bu mutlu günde onurlandıran herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve milli değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Şehit nurlanmış; gazi onurlandırılmış insandır” dedi. Bayrak şiiriyle konuşmasını devam ettiren Fahrettin Eren; “Şehit ve gaziler toprağı vatan, insanı ulus yapan değerlerdir. Kuzeyiyle, güneyiyle, doğusuyla, batısıyla bir bütünüz biz. Çünkü biz Türkiyeyiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Gazilerden Bakıcı’ya ziyaret

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler Gaziler Günüyle ilgili şiir okudular. Gaziler Günü Anma Programı protokol ziyaretleriyle devam etti.

Selçuk Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği üyeleri ve aileleri Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Burada bir konuşma yapan Başkan Bakıcı Türk milletinin her zaman vatanına, devletine, toprağına sahip çıktığını belirterek; “19 Eylül Gaziler Gününüzü kutluyorum. En büyük gazi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak kaydıyla bu vatan için hiç gözünü kırpmadan canını vermek isteyen ve şehit olan, gazi olan herkesi minnetle anıyoruz. Bu memleket bu durumlara bu vatanseverlik, bu yurtseverlikle gelmiştir. Çok şeyi borçlu olduğumuz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Ailelerine sabır diliyor; gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

“Gerekirse hepimiz gazi de oluruz, şehit de”

Gaziler Günü ile ilgili yaptığı konuşmada 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimine de değinen Başkan Bakıcı; “15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimi bir kez daha bizim için bir ders olmuştur. Bu memleketi gözümüz gibi korumamız gerektiğini hep birlikte gördük. 15 Temmuzlar bir daha yaşanmasın. Bu memlekette birlik, beraberlik ve huzur istiyoruz. Bir arada kardeşçe yaşamak istiyoruz. Bu vatan hepimizindir. Hepimiz sahip çıkacağız. Gerekirse gözümüzü hiçbir şeyden sakınmayız, bu ülke için hepimiz gazi de oluruz, şehit de. Ama temennimiz ülkemizi bir daha bugünler içerisinde görmemektedir. Güzel bir ülkemiz vardır. İnsanlarımız güzeldir, vatanseverdir. Bu duygular içerisinde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olma kaydıyla tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyorum” dedi.

Atatürk’le aynı unvanı taşıyoruz

Başkan Bakıcı’nın makamında da bir konuşma yapan Selçuk Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Fahrettin Eren ise; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le aynı unvanı taşıdığımız için gurur duyuyoruz. 79 milyon insanın isteyip de olamadığı Allah’ın bizlere nasip ettiği gazilik unvanını kazandığımız için gururluyuz, onurluyuz. Nice 19 Eylüllere” dedi.

selcuk_gaziler_gunu-2

Fahrettin Eren

Fahrettin Eren

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.