site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta gündem kaçak moloz dökümü

Selçuk’ta gündem kaçak moloz dökümü
14.10.2022
A+
A-

Selçuk Belediye meclisinde, Selçuk Devlet Hastanesi inşaatının yapılacağı yere dökülen molozlar gündeme geldi. AK Partili Meclis Üyesi Sema Yeşilçimen alanın çok kötü durumda olduğunu belirtti. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise tespit edilen kaçak moloz dökümlerine ceza yazıldıklarını belirterek, Selçuk’un bir moloz alanına ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Selçuk Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumu gerçekleştirildi.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu idaresinde gerçekleştirilen oturumda izinsiz yapılan moloz dökümü konusu yer aldı.

YEŞİLÇİMEN: MOLOZ OLAYLARI ÇOK KÖTÜ DURUMDA
AK Partili Meclis Üyesi Sema Yeşilçimen, yaşanan moloz sorununu dile getirerek, “Biz komisyon toplantısından sonra toprak ve moloz dökümü ile ilgili tarifeler belirledik. Şu an Selçuk Belediyesi’nin daha önceki yıllardan itibaren belirlemiş olduğu Depo Efes ve hastane yapılacak olan alandaki moloz olayları çok kötü durumda. Mutlaka grubunuzdaki arkadaşlarınız durumun vahametini size aktarmışlardır. Öncelikle Selçuk’a yeni bir moloz döküm alanı belirlenmesinde fayda görüyoruz grup olarak. Giden meclis üyeleri de aynı karardalar, öyle düşünüyorum. Bu konuda daha hassas çalışılması ve oraya gittiğinizde Büyükşehir Belediyesi’nin 35 ton damperli kamyonlarının o alana moloz döktüğü ve aynı zamanda vatandaşların da izinsiz olarak orayı kullandığı gözlemlendi. Bu konuda daha hassas davranırsak Selçuk’un en azından o çirkin görüntüsüne bir an önce son verilmiş olacak” ifadelerini kullandı.

CERİTOĞLU: KAÇAK GÖCEK DÖKÜMLER SÖZ KONUSU

Yeşilçimen’e cevap veren Başkan Ceritoğlu ise, “Bir kere orası moloz döküm alanı değil. Fen işleri ve tarımsal hizmetlerimiz gibi aslında bakarsanız hem moloz hem de ciddi çıktılar elde eden birimlerimiz zaten o bahsedilen alana dökmüyorlar. Zaten onların kendilerine ait hatta depoladıkları yere boşlukları doldurdukları başka alanımız var. Bahsedilen yer daha önce hastane çukurunun olduğu yer diye söylenmiş ama hastane çukurunun olduğu yer de değil. Daha önce bir sosyal medya paylaşımında hastane çukuru görünüyordum ama şimdi hastane çukuru hali hazırda görüyor. Bazı yerler var evet doğru söylüyorsunuz, kaçak göcek dökümlerde söz konusu oluyor. Bize yakaladığımızda zaten cezasını kesiyoruz. Size kesinlikle hak veriyorum, bize bir moloz döküm alanı lazım. Moloz döküm alanına ilişkin olarak tabi bu sadece bizim yetkimizde değil, en son yetki Torbalı’daydı. Vatandaşa oraya götürmekte zor geliyor. Sonrasında da şu an Torbalı’yı da kapatmışlar, Yelki’ye götürmek gerekiyor. Yelki’ye götürmek nasıl olacak, o apayrı bir durum. O yüzden bu hassasiyeti de bildiğimiz için sizler de bilin istiyorum; bütün inşaat faaliyetleri yapan herkese, sanayide çalışan pimapenciden, mermercisine kadar herkese bir şey gönderdik; “bir moloz döküm alanı belirlenene kadar Yelki’ye götüreceksiniz.” Bunların hepsinin tebliği yapılıyor. Yelki’ye götürmeyenler de tek tek tespit edilecek. Aynı zamanda jandarmamızla da konuştuk, dikkat edelim diye. Kim yakalarsa cezası kesilecek” dedi.

“BİZE MOLOZ DÖKÜM ALANI GEREKİYOR”
Sözlerine devam eden Ceritoğlu, “Bize moloz döküm alanı gerekiyor diye bir araştırmaya geçtik. Arkadaşlarımız yer için çalışıyorlar, ilgili kurumlara yazacaklar. Sonra da Büyükşehir’e de söyleyecekler. Hızla ve ivedilikle hallolur mu? İşte bunun cevabı buralardan gelecek cevaba bağlı. Ancak her şeyden öte Büyükşehir meclis üyeleri burada olduğu için söylüyorum; bu moloz döküm alanları Büyükşehir’in tespit ettiği bir şey. Ama eğer ki bize yetki verirse belediyemiz anlamında da iyi ve bir sürü artısı olur. Biz tekrar arkadaşlara söyledik, araştırmalarını yapacaklar hem de gördüğümüz zaman gereğini yapacağız” şekline konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.