site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Gaziler Günü Törenle Kutlandı

Selçuk’ta Gaziler Günü Törenle Kutlandı
19.09.2012
A+
A-

TBMM’nin Büyük Önderi Mustafa Kemal Atatürk’e 1921 yılında Mareşallik ve Gazilik Unvanının verildiği gün olan 19 Eylül Gaziler Günü Selçuk’ta düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet Meydanı’nda Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene Selçuk’ta bulunan Kore, Kıbrıs ve Güneydoğu gazileri, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Üsteğmen Gökhan Yusuf Özdemir, Selçuk Belediye Başkan Vekili Cengiz Aydın, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve diğer vatandaşlar katıldı.

Gaziler Günü dolayısıyla düzenlenen tören, İstiklâl Marşı, saygı duruşu, günün anlam ve önemini anlatan konuşma ve şiirlerle devam etti. Gaziler adına konuşma yapan Selçuk Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selim Ertana “Türkiye’yi zor günlerden kurtaran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatanı için gazi ve şehit olmuş tüm askerlerimizi saygı minnet ve şükran ile anıyoruz. Gazilik Türk vatanseverliğinin, kahramanlığının vefedakarlığının destanıdır. Gazi ise bu destanı yazan kahramanın adıdır. Bizler tüm insanlığın kardeşlik ve barış içerisinde yaşamasını istiyoruz. Kimsenin Birlik ve beraberliğimizi bozmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

YORUMLAR
  1. TALİYE SARICA dedi ki:

    BU DUYGU YÜKLÜ GÜNDE SELÇUKLULAR ATATÜRKCÜ GEÇİNİRLER AMA ATASININ YOLUNDA GİDİPDE GAZİSİNE SAHİP ÇIKMAZLAR
    DAHA KALABALIK OLMASI GEREKEN ŞU GÜNLERDE MİLLİ DUYGULARI KÖRELMİŞ GÖRDÜM

  2. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    çok degerli gazilerimizi cani gonulden kutluyoruz SAYGILARIMIZLA….

  3. ipsiz kukla dedi ki:

    bilmem ki bu meydanın dolması için ne gerek…