site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta En Çevreci Karar

Selçuk’ta En Çevreci Karar
10.06.2013
A+
A-

selcuk-meclis2

Atık plastikten üretilen ve kanserojen riski taşıyan siyah poşetlerle gıda maddesi taşınmasına yasak getirildi.

Selçuk Belediyesi Meclisi,  üretiminde zararlı mikroorganizmalar bulunan ve insan sağlığı için tehlike oluşturan siyah poşetlerin kullanımını yasakladı. Selçuk Belediyesi Ahmet Taner Kışlalı Toplantı ve Konferans Salonunda Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür başkanlığında yapılan toplantıda Selçuk’ta çevre ve insan sağlığı için önemli karar alındı.

Atık plastikten üretilen, içinde zararlı mikroorganizmalar olan ve kanserojen riski taşıyan siyah poşetlerin, gıda ürünlerinin taşınması ve muhafazasında kullanılması insan sağlığı açısından risk taşıdığını belirten Selçuk Belediyesi Meclisi, aldığı karar doğrultusunda Selçuk’ta gıda maddelerinin siyah renkli torbalarda taşınmamasına ve muhafaza edilmemesine karar verdi. Özellikle gıda ile temas eden ürünlerin taşınacağı veya muhafaza edileceği işletmelerde(market, manav, bakkal, Pazar yeri vb.) siyah poşet kullanılamayacak.

Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, insan sağlığının kendileri için önemine vurgu yaparak, “Çevre Haftası’nda meclisimizin aldığı bu kararla gelecek nesillerimizi de pek çok hastalık riskinden korumuş oluyoruz. Halkımızın sağlığı her şeyden önce gelir” diye konuştu.

Meclis toplantısında ayrıca Selçuk Jandarma İlçe Komutanlığı tarafından Pamucak’ta yaz aylarında oluşan turist yoğunluğunda emniyet ve asayişi sağlamak için oluşturulacak Jandarma asayiş noktası için Selçuk Belediyesi tarafından konteyner sağlaması talebi de oy birliği ile kabul edildi.

selcuk-meclis1

YORUMLAR
  1. yalçın kaya dedi ki:

    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, 5957 Sayılı Hal Kanunu kapsamında Başbakanlık’a 4 yönetmelik gönderdi.

    Bu yönetmelikler “Sebze ve Meyve Ticareti ve Toptancı Halleri Yönetmeliği”, “Pazar Yerleri Yönetmeliği”, “Sebze ve Meyve Üretici Örgütleri Yönetmeliği” ile “Hakem Heyeti ve Toptancı Hal Konseyi Yönetmeliği” oldu.

    Bunlardan sadece “Sebze ve Meyve Ticareti ve Toptancı Halleri Yönetmeliği” Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girerken, diğer üç yönetmelik Başbakanlık’ta bekliyor.

    — Aynı kap veya ambalaj içine değişik kalitede ürün konulamayacak. Satışlarda kese kağıdı, doğada çözünebilen bez poşetler kullanılacak. Bunların kullanımı da 1 Ocak 2014’ten itibaren zorunlu olacak.

    taklitçi zihniyet akp yine selçuk belediyesini taklit etmiş. !!! ahahaha

  2. environmetally friendly dedi ki:

    Atık plastikten üretilen poşetler sadece siyah renkte mi olurlar? Ufak bir araştırmayla bu poşetlerin pembesinin kırmızısının, mavisinin, yeşilininde olduğunu görebilir Selçuk Belediyesi.
    Ayrıca meclisin aldığı bu karar göstermelik yapılan sadece renkle kısıtlandırılan bir karardan ibaret.
    Selçuk Belediyesi yapılan bu çalışmada çevreyi ve geleceğimizi gerçekten düşünüyorsa daha ciddi kararlara imza atmalıdır.
    Alışveriş marketleri, unlu mamül satış yerleri, pazar yerleri gibi gıda satış yerlerinde atık plastikten üretilen kötü kokulu, doğada uzun sürede kaybolmayan, insan sağlığı ve çevre üzerinde olumsuz etkiler oluşturan naylon poşetlerin kullanımının TAM ANLAMIYLA YASAKLANARAK, bu poşetlerin yerine doğada kısa sürede çözülebilen bio poşetlerin, filelerin, kese kağıtlarının veya bez torbaların kullanımına geçilmesi sağlanmalıdır.