site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta deri savaşları başlıyor

Selçuk’ta deri savaşları başlıyor
21.09.2015
A+
A-

kurban-derisi-kucuk

Kurban derisi pazarı, deri toplamak isteyen herkese açıldı. Kurban Bayramı öncesi herkesi yakından ilgilendiren karara göre artık birçok dernek ve kuruluş derileri toplayabiliyor. Selçuk’ta geçen yıl THK, Ülkü Ocakları, Diyanet Sen, vakıflar, dernekler, camiler öğrenci yurtları ve cemaatler kurban derilerini toplamıştı.

TÜRK Hava Kurumu’nun kurban derisi ve bağırsak toplama yetkisi tek elden geçtiğimiz yıllarda çıkarılmıştı. Kurban derisi pazarı, deri toplamak isteyen herkese açıldı. Kurban Bayramı öncesi herkesi yakından ilgilendiren karara göre artık birçok dernek ve kuruluş derileri toplayabiliyor. Resmi Gazete’de yapılan değişiklikle, Türk Hava Kurumu’nun kurban derisi ve bağırsak toplama yetkisi artık tek değil. Kurumun elinden alınan yetkileri arasında fitre ve zekat zarfı dağıtmak suretiyle yardım toplama da yer aldı. Selçuk’ta geçen yıl THK, Ülkü Ocakları, Diyanet Sen, vakıflar, dernekler, camiler öğrenci yurtları ve cemaatler kurban derilerini toplamıştı.

TEK YASAL KURUMDU

KURBAN derilerinin kim tarafından toplanacağı her yıl tartışma konusu oluyor. Türkiye’de uzun yıllardır bu konudaki tek yasal kurum Türk Hava Kurumu idi. İki yıl önce yapılan düzenleme ile kurban derisi pazarı, deri toplamak isteyen herkese açılmıştı. Geçen yıl Selçuk’ta birçok kurum kurban derisi toplama yarışına girmişti. THK, Ülkü Ocakları ve Diyanet Sen’in diğer kurumlara göre daha önde olduğu deri toplama yarışında bu sene Selçuk’ta kimin önde çıkacağı şimdiden merak ediliyor.

9970

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    benim deri ulku ocaklarina