site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Cumhuriyetin 92. Yılı Coşkusu

Selçuk’ta Cumhuriyetin 92. Yılı Coşkusu
30.10.2015
A+
A-

selcuk-29ekim (1)

Türkiye Cumhuriyet’nin kuruluşunun 92. yıldönümü Selçuk’ta çeşitli etkinlikler ile kutlandı. 28 Ekim günü çelenk koyma töreni ile başlayan programlar, 29 Ekim de ilk olarak Kaymakamlık binasında protokolün tebrikleri ile devam etti. Ardından Tören alanında öğrencilerin gösterileri ve kortej geçişiyle son buldu. Akşam ise fener alayı ile kutlamalar son buldu.

Cumhuriyetin 92. Kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Selçuk ilçesi Fener Alayı ile aydınlandı. Selçuk Belediyesinin düzenlediği Fener Alayında Türk Bayrakları ile İstasyon meydanında toplanan kalabalık, bando takımı ve marşlar eşliğinde Atatürk Anıtına yürüdü.

Meşaleleri kız öğrenciler taşıdı

Selçuk Belediyesinin düzenlediği Fener Alayına Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ile birlikte yürüyen Başkan Bakıcı, yürüyüş sırasında evlerinin balkonundan Türk bayrakları sallayan vatandaşlara da selam verdi.

İstasyon Meydanı’nda başlayan fener alayında meşaleleri kız öğrenciler taşıdı. İlçe merkezinde marşlar eşliğinde yürüyen fener alayı kortejine çevredeki vatandaşlar da bayraklarıyla eşlik etti.

Ne mutlu bize
Atatürk Anıtı önünde son bulan Fener alayında tüm katılımcılar burada Atatürk ve Şehitler için saygı duruşu İstiklal Marşını okudu. Türk Bayrağı etrafında toplanan vatandaşlara seslenen Başkan Bakıcı, “Cumhuriyetimizin 92. Yıldönümünü fener alayı ile kutladık. Ben hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarımızın her daim devam edeceğini hepimiz biliyoruz. Dünya var olduğu müddetçe bayramımız devam edecektir. Cumhuriyet rejim olarak en iyi rejimdir. Demokratik, parlamenter sistem ve demokratik cumhuriyet özgürlüklerin, demokratik yaşamın, insan haklarının en önemli unsurudur. Ne mutlu ki, 92 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti bize armağan etmiştir. Ben Selçuk adına şükranlarımı sunuyorum. Ulusumuz adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Cumhuriyetimizin 92. Yılını kutlamanın büyük mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ise; “Büyük Ata’nın bizlere emanet ettiği cumhuriyeti, bayrağımızı, vatanımızı sonsuza kadar koruyacağız. Bugün 78 milyon hep birlikte kenetlendi ve cumhuriyeti tüm dünyaya haykırdı. Nice cumhuriyet bayramlarında coşkuyla, heyecanla birlikte olmak üzere” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından tüm katılımcılar Başkan Bakıcı ve Kaymakam Boyacı ile birlikte 10. Yıl Marşını okudular.

Haberin fotoğrafları için aşağıda ki resimlerin üzerine tıklayınız.

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    her fırsatta cumhuriyetçiyiz diye nutuk atan chp neden yoktu

  2. Anonim dedi ki:

    Çakma cumhuriyetçilerle birlikte olmamak için…