site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Çevre Günü Kutlaması

Selçuk’ta Çevre Günü Kutlaması
05.06.2014
A+
A-

cevre3

Selçuk Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre günü kapsamında Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonluğunda ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde etkinlik düzenledi.

İlk olarak Sekiz Eylül İlköğretim Okulu öğrencileri ile okulun bahçesinde hobi bahçesi oluşturmak adına ilk adımı atan Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek , Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Cinel, Sekiz Eylül İlköğretim Okulu öğretmenleri ve öğrencileri bahçede fidan dikerek öğrencilerin çevreye duyarlı olması yönünde sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdi.

Sekiz Eylül ilköğretim Okulu’nda ilk olarak konuşma yapan Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Cinel “ 5- 11 Haziran çevre haftası. Sizleri burada bir amaç etrafında görmek bizleri mutlu ediyor ve bu davranış çevreye duyarlılığınızı gösteriyor. Çevreye saygı, insana olan saygıdır. Herkes kendi kapısının önünü temiz tuttuğunda her yer tertemiz olacaktır. Ben karşımda bilinçli bir genç nesil görüyorum. Çocuklarımız eğitim ve öğretim hayatında öğreniyorlar. Ailelerini de çevre konusunda uyarmalarını istiyorum. Tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek ise “Bütün okullarımızda öğretmenlerimiz çevre ile ilgili bilgiler aktarıyorlar. Bu çerçevede bilinçli bir nesil, çevreye duyarlı, doğayı, tabiatı seven, koruyan bir gençlik yetiştirmek için Milli Eğitim Bakanlığı’mız müfredatlar geliştiriyor. Biz okullarda sadece öğretim değil eğitimde veriyoruz. Önemli olan bilinçli gençlik yetiştirmek. Bugünkü organizasyona katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Cinel, Sekiz Eylül İlköğretim Okulu öğretmenleri ile öğrenciler okulun bahçesine fidan dikerek hobi bahçesi oluşması için ilk adımı attı. Okul bahçesindeki fidan dikiminin sonrasında ise çevre için bisikletlerle ve yürüyerek ilçede toplu bir yürüyüş yapıldı. Ellerinde pankartlar taşıyan öğrenciler ve vatandaşlar çevre bilinci ile “ Pedallar çevre için dönüyor”, “Temiz Çevre için temiz ulaşım”, “Temiz çevre için bir adımda siz atın” gibi yazılı pankartlarla ilçedeki herkesin dikkatini çekti. Yürüyüşe Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Cinel de eşlik etti.

Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından pazaryerinde kurulan atık toplama standında ise atıklarını getiren vatandaşlara fesleğen hediye edildi.

cevre1

cevre2

cevre5

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.