site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Büyük Zehir Operasyonu

Selçuk’ta Büyük Zehir Operasyonu
13.12.2013
A+
A-

selcukta-buyuk-zehir-operasyonu3

Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin de desteğini alarak Çamlık Köyü, Acarlar köyü ve ilçe merkezinde Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti suçu ile ilgili olarak eşzamanlı operasyonlar düzenledi. 11 şüpheli şahsın 18 ayrı adresinde yapılan arama sonucunda toplam 1490,04 gr esrar maddesi, 2 adet tartı cihazı, 3 adet esrar maddesi içmede kullanılan bong düzeneği ve 2 adet kurusıkıdan çevirme tabanca elde geçirildi. Operasyonlarda yakalanan 14 kişiden 12’sinin serbest bırakıldığı, iki kişinin de tutuklanarak cezaevine gönderildiği bildirildi.

Alınan bilgiye göre ilk olarak Çamlık Köyünde, T.Y (37) isimli şahsın ikametinde esrar maddesi bulundurarak satışını yaptığı, içmek isteyen şahıslara bong düzeneği kurarak evinde içirttiği yönünde bilgiler alan Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İlçe Jandarma ekiplerinin de desteği ile harekete geçti. Arama kararı ile T.Y’nin Çamlık köyündeki evine yapılan aramada Ş.S (22), Ş.B (23), Ş.K (21), N.D (20), H.K (17) isimli şahısların hazırlanmış bong düzeneği ile esrar maddesi içtikleri görüldüğü, ev içerisinde yapılan aramada, evin muhtelif yerlerine gizlenmiş vaziyette toplam daralı ağırlığı 230 gr. esrar maddesi, 1 adet hassas tartı cihazı, 2 adet bong düzeneği, 1 adet namlusu açık kuru sıkıdan değiştirme tabanca ele geçirildi. Operasyonda beş şüpheli yakalanarak gözaltına alındığı, gözaltına alınan şüphelilerin Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi.

T.Y.(37) ve G.D.’nin (19) aramadan önce evden kaçtıklarını öğrenen ekipler, olaydan bir gün sonra G.D’yi Çamlık Köyü’nde yapılan operasyonla yakalandı ve ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Aynı operasyonun devamı olarak yine Çamlık Köyü’nde yapılan operasyon ile uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan firar olarak aranan T.Y. (37) isimli şüpheli yakalanarak Asayiş Büro Amirliğince gözaltına alındı. İfadesi alındıktan sonra Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürülen T.Y. çıkartıldığı mahkemece uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan tutuklanarak Buca Ceza Evi’ne gönderildi.

Bu arada, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti sucu kapsamında Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı istihbari çalışmalar kapsamında yine olayla bağlantısı bulunan İ.Ö (26) isimli şahısın evinde yapılan aramada 880 gr. esrar maddesi ele geçirildi. İ.Ö, sevk edildiği mahkemece Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti suçu ile tutuklanarak İzmir Buca Cezaevine konuldu.

Elde edilen bilgiler çerçevesinde Selçuk İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin derinlemesine yaptıkları istihbari çalışmalar neticesinde, devam eden olay ile bağlantısı olduğu anlaşılan, Çamlık köyünde oturan Ş.S (22), H.Ç (17), K.B (38), H.Ü (25), A.Y(28), H.A (36), D.Ç (54), İ.S (28), Acarlar Köyünde oturan N.K (22), Selçuk ilçe merkezinde oturan N.G.A (29) ve H.A (60) isimli şüphelilerin sabaha karşı ev ve iş yerlerinde yapılan eşzamanlı operasyon neticesinde; şüphelilerden Ş.S (22) ev aramasında 5gr. içime hazır esrar maddesi, şüpheli K.B (38) ev aramasında 20gr esrar maddesi, şüpheli H.A (36) yapılan ev aramasında 4,15gr esrar maddesi, şüpheli D.Ç (54) yapılan ev aramasında 329,30 gr esrar maddesi, 1 adet tartı cihazı, şüpheli İ.S (28) yapılan ev ve iş yeri aramasında 21,59 gr esrar maddesi, 1 adet bong düzeneği, 1 adet namlusu açık kurusıkıdan değiştirme tabanca ele geçirildi. Operasyonda yakalanan şüpheliler, Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti suçundan ifadeleri alınarak Selçuk Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Şüphelilerden D.Ç sevk edildiği mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, diğer şüphelilerin de savcılıkça ifadeleri alındıktan sonra serbest kaldıkları öğrenildi.

selcukta-buyuk-zehir-operasyonu

selcukta-buyuk-zehir-operasyonu2

selcukta-buyuk-zehir-operasyonu5

selcukta-buyuk-zehir-operasyonu4

selcukta-buyuk-zehir-operasyonu6

selcukta-buyuk-zehir-operasyonu7

selcukta-buyuk-zehir-operasyonu8

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. ......... dedi ki:

    polis teşkilatımızı tebrik ederim başarılarının devamını dilerim .

  2. Anonim dedi ki:

    Emeğinize sağlık. Bu pislikleri umarım bir daha sokağa çıkamayacak şekilde cezalandırırsınız.

  3. bilal güzelgün dedi ki:

    helal olsun tebrik ederim selçuk polisini inşallah bitane içici dahil kalmaz

  4. PINAR dedi ki:

    Selçuk emniyet müdürlüğünü tebrik ederim. bu operasyonlar devam eder insallah

  5. adnan elmaslar dedi ki:

    helal olsun selçuk emniyet müdürlüğüne başarılarınızın devamı dileğiyle elinize sağlık

  6. yavuz dedi ki:

    elinize saglık

  7. sessiz dedi ki:

    helal olsun polis teskılatına ne zamandır bunların yakalanmasını umuyorduk genclerımızın bu batıklıktan kurtulması sart hepınızın elıne saglık

  8. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    Gençlerimizi zehirlemeye çalisanlara aman vermiyen emniyet teskilatini tebrik ediyoruz basarilarinizin devamini diliyoruz…

  9. emir sasa bey dedi ki:

    FATİH ÇANKAYA YI TEBRİK EDERİM HELAL OLSUN BİRDE EFES VE ŞİRİNCE GİTSELER

  10. bülent kahya dedi ki:

    helal olsun başarılarını bekleriz teşekkürler helal olsun

  11. selçuklu dedi ki:

    helal fatih çankaya vepersoneline

  12. Selcuklu Damat dedi ki:

    Basta Polis teskilatimiz olmak üzere Ilce jandarma komutanligini bu basarila operasyonlarindan dolayi candan kutluyorum
    Zehir tacirleri pisliklerine cok iyi bir darbe olmustur
    bu olayda emegi gecen herkezi tekrar candan kutluyor basarilarinin devamini diliyorum
    Basta Selcuk halki olmak üzere ve tüm Türkiye sizler ile gurur duyoyor