site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Bir İlk

Selçuk’ta Bir İlk
07.07.2015
A+
A-

askida-ekmek-selcuk (3)

Selçuk’ta dört yol marketin işletmeciliğini yapan Fatih Çiğdem ilçede bir ilke imza atarak, Ramazan ayında ekmek ihtiyacı olan vatandaşların, ekmek ihtiyacının karşılamak için askıda ekmek geleneğini başlattı.

ANLAMLI GELENEK ‘ASKIDA EKMEK’

Selçuk’ta Şahabettin Dede Caddesi’nde Aslanlı Havuz yanında bulunan Dört Yol market’in işletmeciliğini yapan Fatih Çiğdem, Osmanlı döneminden kalma ‘Askıda Ekmek’ geleneğini başlattı. Genç işletmeci Fatih Çiğdem, yoksul insanlara yardım yapmak için işyerinin önündeki askılara, içerisinde iki, üç veya dört ekmeği poşetleyerek, ihtiyaç sahiplerinin almasına vesile oluyor. ‘Askıda Ekmek’ kampanyasıyla dar gelirli onlarca ailenin ekmek ihtiyacını ücretsiz karşılandığını ifade eden Fatih Çiğdem, “Bazı vatandaşlarımız işyerinin önünde asılı duran poşetlerdeki ekmekleri almaya çekiniyor. Ben de onları rencide etmemek için ‘Askıda ekmek bedava’ yazılı bir tabela ile duyurdum. Günde yaklaşık 20-30 ekmeği ücretsiz olarak ihtiyaç sahiplerine kazandırıyoruz” dedi.

GÖREN DESTEK OLUYOR

Uygulamayı gören vatandaşlarında destek vermek istediklerini belirten Fatih Çiğdem, “Hayırsever vatandaşlar 1 ekmek alırken, 1 ekmeği de askıya koymamı istiyor. Biz de fazladan kaç ekmek parası verildiyse askıya o sayıda ekmek ekliyoruz. İhtiyacı olan da gelip alıyor” dedi.

ASKIDA EKMEK NEDİR?

İhtiyaç sahiplerine, dar gelirli vatandaşları utandırmadan yardım yapmak için vatandaşlar çeşitli gelir sağlayarak, Ramazan ayında da ‘Askıda Ekmek’ uygulamasını yapıyor. Ekmek almak için fırına, bakkala veya marketlere gelen maddi durumu iyi olanlar, fazladan ekmek parası verip, bunların ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmasını sağlıyor. Bu geleneğe Anadolu’da ‘Askıda Ekmek’ deniyor.

askida-ekmek-selcuk (1)

askida-ekmek-selcuk (2)

YORUMLAR
  1. Vay be dedi ki:

    Çok güzel bir durum. Tebrik ediyorum. Ancak tabelacı arkadaş keşke “şey”i ayrı yazsaymış.

  2. Volkan AKPINAR dedi ki:

    Çok güzel bir İslam-Osmanlı geleneği. Nerde o eski yıllar, esnafın sabah gelen müşterisine “Ben siftahımı yaptım, lütfen karşı komşuma gidin, o daha siftah yapmadı.” dediği günler. Toplumun tüm kesimi bozuldu. Bozulmaya yüz tutmuş toplumumuzda bu sıcacık, sevgi dolu fikir için tebrikler Fatih Bey….