site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Selçuk’ta Bir İlk

Selçuk’ta Bir İlk
13.08.2014
A+
A-

sirince-kilise (2)

Selçuk Belediyesi, İnanç Turizmi kapsamında yaptığı çalışmalarla ilklere imza atıyor.

Hristiyan dünyasında “Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Günü” olarak kabul edilen 15 Ağustos’ta, Selçuk Şirince’de bir ilk yaşanacak.

Selçuk ilçesinde bulunan Meryem Ana Evinde her sene 15 Ağustos’ta Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Günü için, dünyanın farklı ülkelerinden gelen Katolik Hristiyanların katılımıyla dini ayin gerçekleşiyor.

15 Ağustos’ta “Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Günü” için İzmir’de yaşayan Rum Ortodoks Cemaati ve Yunanistan’dan gelecek olan misafirlerin katılımıyla mübadeleden sonra ilk defa Şirince Aziz Yuhanna (Saint Jean) Kilisesinde ayin gerçekleşecek.

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı bölgenin Hıristiyanlık tarihi için önemini vurgularken, İnanç Turizmi için yaptıkları çalışmaların yanı sıra bu toprakların en değerli özelliği olan hoşgörü kültürüne de değindi. Selçuk Belediye Başkanı Bakıcı “İnsanlarımız yüzyıllar boyunca farklı inançları birlikte yaşatmayı başarmıştır. Bunu devam ettirmek bizim elimizde. İlçemizden tüm dünyaya barış ve hoşgörü mesajı vermeği arzu ediyoruz” dedi.

sirince-kilise (1)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Şirincedeki ayin saat kaçta başlayacak acaba?Meryem ana evinde de ayin yapılacağına göre hangisine gitmeliyiz.Bilgi verebilr misiniz..