site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta Atık İlaç Kampanyası Başlıyor

Selçuk’ta Atık İlaç Kampanyası Başlıyor
16.08.2012
A+
A-

Evlerde kullanılmayan ve miadı geçmiş ilaçların doğaya zarar vermeden imha edilebilmesi için Selçuk Belediyesi, ÇEKOOP (Çevreci Eczacılar Kooperatifi) işbirliği ile ‘Atık İlaçların Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi’ni başlatıyor.

5-6 Haziran Çevre Günü etkinliklerinde atık ilaç kampanyasına Selçuk halkının verdiği destek ve ilgiden yola çıkarak Belediye Başkan Yardımcısı Seyfi TEK ve ÇEKOOP Proje Koordinatörü Şule İLKKURŞUNLU’nun da katılımıyla 10.08.2012 tarihinde projenin hayata geçirilebilmesi için sözleşme imzalandı. İmza törenine projede yer almak için ÇEKOOP üyesi olarak büyük bir çevre gönüllülüğü örneği gösteren Selçuk Eczanesi, Lale Eczanesi ve Kalbim Eczanesi de katıldı. Projeye destek veren 3 eczaneye Atık İlaçların toplanması için özel üretilen konteynerler teslim edildi.

Bundan sonraki süreçte öğrencilere ve yetişkinlere konu ile ilgili bilgilendirme yapılacağını belirten Çevre ve Sağlık İşleri Müdürü Gonca Susyal “herkesi bu önemli projeye destek vererek çevreye karşı duyarlı olmaya davet ettiklerini söyledi. Kısa bir süre sonra bitecek olan Ambalaj Atıkları Tesisinin ardından tüm ambalaj atıklarını kaynağında ayrı toplayacaklarını dile getiren Susyal “Selçuk Belediyesi olarak çevreye zarar verebilecek tüm atıkları ayrı toplayarak hem doğayı korumayı hem de ekonomiye katkı koymayı hedefliyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.