site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta 8 Mart Festivali

Selçuk’ta 8 Mart Festivali
01.03.2013
A+
A-

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Selçuk’ta festival havasında kutlanacak.

4 Martta başlayacak ve 6 gün sürecek kutlamaları Selçuk Belediyesi ile Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi (SEGEM)birlikte gerçekleştirecek.

4 Mart pazartesi günü saat 14.00’te Selçuk Efes Kent Belleği’nde ziyarete açılacak SEGEM kadınlarının el emeği ürünleri sergisi ile başlayacak etkinlikler 5 Mart Salı günü saat 13.00’te Belediye Düğün Salonu’nda yapılacak ve kadın saz heyeti eşliğinde gerçekleşecek müzikli, eğlenceli, ikramlı Kadınlar Matinesi ile devam edecek.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri 6 Mart Çarşamba günü başrollerinde Deniz Çakır ve Özcan Deniz’in yer aldığı “Ya Sonra” adlı sinema filmi ile sürecek. Belediye Tiyatro Salonu’nda saat 15:00’te ve 20:00’de iki ayrı seansta gösterimi yapılacak filmde kariyeri ile evliliği ve aşkı arasında sıkışan bir kadının öyküsü beyaz perdeye yansıyacak.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında 7 Mart Perşembe günü ”Benim Hikâyem” başlıklı çok önemli bir söyleşi gerçekleşecek. Avukat Hülya Baran Yavuz, Esnaf Fatma Yıldırım, Ev Hanımı Fatma Eren ve Elif İbili, Üretici – Pazarcı Figen Katrancı, Emekli Öğretmen Dilek Kabayel ve Gazeteci Nilüfer Silay’ın konuşmacı olarak katılacağı panelin yöneticiliğini ise Birgül Gönül Adıgüzel yapacak.  Farklı yaşam koşulları içinde benzer öyküleri yaşayan kadınların kendi perspektifinden “kadın olmayı”, “anne olmayı”, “birey olmayı” anlatacağı panelde herkes kendinden bir parça bulacak.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri 8 Mart Cuma günü ise saat 12.30’da İstasyon Meydanı’nda buluşularak yapılacak yürüyüş ve basın açıklaması ve “Erkekler Köyü” adlı tiyatro oyunu ile devam edecek. Yönetmenliğini Gülhan Ayhan’ın yaptığı Selçuklu Kadınlar Amatör Tiyatro Grubu sahneye koyacağı komedi türü tiyatro oyunu 8 Mart Cuma günü ve 9 Mart cumartesi günü saat 20.00’de Belediye Tiyatro salonunda Selçuk halkı ile buluşacak.

29 ekim kutlama

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.