site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta 23 Nisan Kutlamaların adresi 19 Mayıs Okulu oldu

Selçuk’ta 23 Nisan Kutlamaların adresi 19 Mayıs Okulu oldu
23.04.2016
A+
A-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Selçuk’ta da coşkuyla kutlandı. Kutlamalar ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına 19 Mayıs Okulu bahçesinde devam edildi. Öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı.

Çocuklardan protokol üyelerine çiçek

19 Mayıs Okulu bahçesinde düzenlenen törene Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, Selçuk Cumhuriyet Savcısı İhsan Tabur, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı da katıldı.

19 Mayıs Okulu bahçesinde düzenlenen kutlamalar, kutlama komitesinin halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başladı. Saygı duruşu ve öğrenciler tarafından bayrağın göndere çekilmesinin ardından İstiklal Marşı okundu.

Ardından bir grup öğrenci tarafından Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı ve Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’ya birer buket çiçek sundular. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 19 Mayıs İlkokulu Öğretmeni Muhammet Ali Yücel yaptı.

Boyacı: Bugün çocukların sevinci ile anlamlı

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı konuşmada; Bugün 23 Nisan 2016 Türk tarihinde parlamenter demokratik rejime özgürlüğe geçişin günü. Bugün aynı zamanda ulusal egemenlik ve çocuk bayramı. Bir haftadır dünyanın her yerinden öğrenciler ülkemize büyük şehirlerimize geldiler. Büyük Atamızın çocuklara armağan ettiği bu bayramın coşkusunu Türk çocuklarıyla birlikte tatmaktadırlar. Büyük Atamız bu bayramı çocuklara armağan ederek dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir çocuk bayramını organize etmişlerdir. Yepyeni bir rejimi tanıyacak olan çocuklar parlamentere demokratik rejiminin en ideal rejim olması yanında getirdiği güzelliklerle bu mutluluğu 96. yılında tadıyorlar. Bugün ilçemizin her yerinde çocuklarımız oynuyor gösteriler yapıyorlar. Bu güzel anlamlı gün bütün çocukların sevinciyle daha da anlam kazandı. Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu gün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı değerli halkımıza kutlu mutlu olsun. Nice bayramlarda buluşmak dileğiyle” dedi.

Kaymakam Boyacı’nın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili mesajları okundu.

Protokol gösterileri alkışladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında İlkokul ve Ortaokul öğrencileri arasından düzenlenen “Hayalimdeki 23 Nisan” konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Ödül töreninden sonra öğrencilerin şiir okuması, dans gösterisi program devam etti. Folklor gösterilerin ağırlıkta olduğu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında; İzmir Yöresi Zeybek Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi, Selçuk Şahabettin Sarıdede Halk Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla hazırlanan Bilecik Yöresi, Teke Yöresi, Elazığ Yöresinden Çayda Çıra, Ege Yöresinden Zeybek Gösterileri izlendi. Özellikle kız öğrenciler tarafından hazırlanan zeybek gösterisi seyircilerden büyük alkış aldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen programın ardından Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Selçuk İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Alptuğ Aydınlı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı programı hazırlayan öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

23nisan_selcuk20161

23nisan_selcuk20163

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Atatürk’ün bize emanet ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Gençlik Bayramlarının kutlanacağı zamanda Belediyenin “düzenleme” adı altında tören alanının altını üstüne getirerek kullanılamaz duruma getirmesinin gerçek sebebini merak etmemize gerek yok sanırım. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin bütün özgürlüklerinden faydalanarak üniversite eğitimi almış ve ilçeye başkan seçilen Zeynel Bakıcı’ya bu hiç yakışmadı.