site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Selçuk’ta 10 Kasım Atatürk’ü Anma Proğramı Açıklandı

Selçuk’ta 10 Kasım Atatürk’ü Anma Proğramı Açıklandı
08.11.2013
A+
A-

10kasim-ataturk

Yer    :   Hükümet Alanı

Saat :  08.40   Törene katılanların alanda hazır bulunması

Saat :  08.50   Atatürk Anıtına   Çelenklerin Sunulması     ­

Saat :  09.05   Atatürk’ün Manevi Huzurunda İki Dakikalık Saygı

Duruşu ile Atatürk Anıtındaki Tören Tamamlanacaktır.

Saat :  09.30   Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonundaki

Programın   Başlaması.

Saat :  10.30  Programın Sona Ermesi.

AÇIKLAMALAR

a) Çelenk Töreni, İzmir Valiliği Programı ile 05.05.2012 tarih ve 28283 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin 2. Maddesinin 6.Fıkrasında ” Bayramların dışında anıtlara çelenk koymak isteyen kuruluş, kişi veya kişi toplulukları 48 saat önceden Mülki İdare Amirinden izin almak zorundadır.” İzin alınmadan konulduğu görülen çelenkler, kolluk tarafından kaldırılır.” denilmektedir. Buna göre Kamu Kurum Kuruluşların uygulamada yukarıdaki açıklanan hükümleri dikkate almaları gerekmektedir.

b) Alanda hazır bulunanlar saat 09.05′ de Atatürk’ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşuna davet edilecektir.

Saygı duruşu sırasında İlçemizdeki tüm bayraklar yarıya indirilecek, fabrikalar, motorlu araçlar korna ve sirenlerini çalarak, saygı duruşuna katılacaklardır. Bu husus İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğünce sağlanacaktır.

c) Merkez okullardan yönetici ve öğretmen refakatinde 20 kişilik öğrenci grupları bayrak ve flamaları ile saat 08.30′ a kadar Atatürk Anıtı’ndaki yerlerini almış olacaklardır.

Atatürk Anıtı’ndaki çelenk koyma töreninde hazır bulunanlar İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi müdürlüğünce hazırlanan programa katılmak üzere Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonuna hareket edeceklerdir.

Selçuk İMKB Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürlüğünce Sunulacak Program

1- Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması

2- Günün anlam ve önemi ile ilgili İMKB OTML Tarih Öğretmeni Fatih KORKMAZ’ın konuşması.

3- İlçe Kaymakamı Sn. Ayhan BOYACI’ nın konuşmaları

4  – ” ATATÜRK” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi

5- Şiir

6- İMKB OTML Edebiyat Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı  Nezahat  YILDIZ’dan ” Atatürk’ ten Anılar”

7- Anasınıfı öğrencilerinin şiirlerinin

8- Oratoryo

9- Drama

10- Atatürk’ün son günleri video gösterimi

11- Programın sona ermesi.

DİĞER TÖRENLER VE AÇIKLAMALAR

a)  10 Kasım 2013 Pazar günü saat 09.05’de Tüm merkez, Belde ve Köy okullarında, Halk Eğitim Merkezi ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Anma Törenleri düzenlenecek ve “ATATÜRK HAFTASI” bir hafta süre ile devam edecektir. Haftanın Önemi  ile ilgili konuşmalar yapılacak, ayrıca okullarda Resim, Şiir, Kompozisyon yarışmaları düzenlenecektir.

Atatürk’le ilgili kitaplar sergilenerek duvar gazetelerinde hafta boyunca Atatürk’le ilgili yazı ve şiirlere yer verilerek, öğretmenler sınıflarında Atatürk ve Atatürkçülük ile ilgili konuları işleyeceklerdir.

b) 10 kasım 2013 Pazar günü Hükümet Alanında ve Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro Salonunda yapılacak Atatürk’ü Anma törenlerine Resmi Daireler en az birer temsilci ile katılacaklardır. ( Kurum Amirinin izinli ve mazereti halinde  yardımcısı katılacaktır.)

c) Cadde, Sokak, kamu Kurum ve Kuruluşları ile Özel Sektöre ait binalara Türk Bayrağı ve Atatürk Posterleri asılacaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.